טיפול בצלקות
לא שמעתי על רוז היפ לטיפול בצלקות. אשמח לשמוע עוד! בצלקות פעילות כדאי לטפל! "פעילות" - כלומר: רגישות למגע, אדומות מאוד או שונות מאוד מצבע העור הרגיל באיזור, בולטות או שקועות במיוחד, מציקות באופן כללי ולא רק מבחינה אסתטית. ככל שמקדימים ומטפלים עולה הסיכוי שהפציעה תחלים בצורה טובה יותר וימנעו מצבים של סטגנציה (תקיעות) של דם ו/או צ'י (אנרגיה) באיזוור. בנוסף יש סיכוי רב יותר לשיפור במראה הצלקת. שמנים שכדאי למרוח הם שמן עץ-התה, שלו תכונות אנטיספטיות, שמן לבנדר, שמן זית. כירורג המליץ לי פעם גם על שמן תינוקות. אישית אני מעדיפה את השמנים האחרים, שריחם נעים לי יותר והם נספגים בצורה טובה יותר. אני יודעת שבדיקור מייחסים חשיבות רבה לצלקות ולטיפול בהן - אולי מישהו מהמדקרים יוכל להרחיב. בנוסף אפשר לטפל באצמעות מוקסה - צמח הלענה המגיע בצורות שונות והבערה מבוקרת לו משמשת לחימון איזור הצלקת ולפיזור תקיעויות של צ'י ושל דם. מטפלים בתחומי הרפואה הסינית (שיאצו, דיקור) יכולים הן לטפל עם מוקסה והן להדריך את הפונה כיצד להשתמש באמצעי בטוח - מכשיר ה-Tiger Warmer, למשל, בו אפשר להשתמש גם במקומות עדינים כמו צוואר ופנים. הרבה בריאות! אפרת.