שאלה לגבי Personal Oracle 8i

G.O.D

New member
שאלה לגבי Personal Oracle 8i

התקנתי אותו לאחרונה ואני לא מצליח להפעיל אותו, כלומר אני מריץ את התוכנית: Start Database והוא מבקש ממני להכניס סיסמה בלבד (בלי שם משתמש) הכנסתי את כל הסיסמאות הידועות (manager,tiger וכו) כלום לא עובד :( האם למישהו יש עצה? G.O.D

zivsh103

New member
תשובה

על איזו מערכת הפעלה התקנת? לפי ההוראות (מצ"ב קישור) לא אמור לבקש סיסמא. תנסה לעשות reboot לפני כל דבר אחר. בהצלחה.

אמיר ט

New member
Oracle8i

הסיסמא שהוא מבקש הוצגה לך כאשר ההתקנה סיימה להתקין את ה DB הראשוני. בד"כ הסיסמא היא "change_on_install" בשביל היוזר manager שהוא בעצם היוזר שעבורו בודק האורקל. אם אתה עובד דרך לינוקס או מערכת הפעלה דומה אל תשכח להתחבר בחשבון DBA עם הרשאות לאורקל (את המשתמש ושם הקבוצה נתת בתחילת ההתקנה). אמיר.

G.O.D

New member
ניסיתי את כל אשר אמרתם... ../images/Emo4.gif

לא הצליח... הסרתי את ההתקנה, אני שוקל אולי להתקין את 9i או לנסות שוב להתקין את 8i מה הייתם ממליצים? אני עובד עם חלונות 98.

zivsh103

New member
תנסה...

לפי כל ההוראות שראיתי לא אמור לבקש סיסמא ב start database. (הוספתי עוד קישור, תראה גם שם עבור WIN98). תעשה cut and paste של הודעת השגיאה המדויקת שהתקבלה בבקשה לסיסמא שלא עבדה לך (למרות שלא אמורה להיות בקשה כזו).

G.O.D

New member
השגיאה: ORA-1030

קודם כל תודה על העזרה והלינקים. אני אנסה להתקין מחדש וניראה מה יהיה אמשיך לעדכן בהמשך.

G.O.D

New member
הבעיה ניפתרה!!! , שאלה אחרת...

התקנתי מחדש את 8i ונעלמה בקשת הססמה בפתיחה של הDB וכאשר מפעילים את הSQL פלוס הוא מבקש סיסמה ושם משתמש והכל עובד כשורה. שאלה אחרת, איך אני בונה בקר ADO בVB שיודע להריץ מספר שאילתות מובנות מראש בתוך לולאה. אני אסביר ביתר פרוט: אני מעוניין ליצור תוכנית בVB שתקבל בסיס נתונים ותדע להוצי ממנו את שמות כל הטבלאות, וכל העמודות במיבנה של עץ. אז תחילה אני מונה כמה טבלאות יש עושה select * from tab ואז מריץ לולאה שעוברת על כל טבלא ומבצעת עליה desc. בגדול זה הכיוון אני חושב, האם מישהו יכל לעזור לי את אני עושה את זה בVB עם ADO? תודה, G.O.D

gforce

New member
לידע כללי

גם לי היתה אותה בעייה של הסיסמא ופשוט היה קובץ (אני לא זוכר בדיוק באיזו ספרייה של האורקל) מוסתר שהוא זה שאחראי על בקשת הססמא פשוט צריך למחק אותו ואז לא צריך להכניס ססמא להעלאת ה database *.pwl

למעלה