שאלה לגבי OSPF רמת NP

ehma

New member
שאלה לגבי OSPF רמת NP

שבוע טוב!

מצורף קובץ עם טופולוגיית רשת OSPF.

בקצרה : R7 (הנתב הכי שמאלי באיור ID 7.7.7.7 ) מחובר לרשת EIGRP שהזה אומר AS אחר לגמרי.

עכשיו, בפקודת show ip ospf database, בנתב R1 (למשל) יש LSA TYPE5 שמפנה שמראה לכל נתבי ה OSPF שרשת 192.168.7.0 (רשת EIGRP) נמצאת ככה :
Link ID - 192.168.7.0
ADV Router 7.7.7.7.

עכשיו, באותו נתב (R1) יש גם כמובן LSA TYPE3, שמראה ככה :
Link ID -7.7.7.7
ADV Router - 3.3.3.3 4

זאת אומרת, R1 אמור לדעת איך להגיע ל 7.7.7.7 (כדי להגיע ל 192.168.7.0) ע"י LSA TYPE3, אם כך, אז למה צריך את LSA TYPE 4 שאומר כך
Link ID - 7.7.7.7
ADV Router - 3.3.3.3

חיפשתי על זה קצת בגוגל, ומצאתי את המאמר הבא :
http://thenetworksherpa.com/ospf-why-have-a-type-4-lsa/

שבגדול שואל את אותו שאלה ואז נותן עליה תשובה (רק שיניתי את המספרים לצורך הנוחות) :

When I looked at the type-5 LSA of a router in remote area, it had a RID of 7.7.7.7 However there is also a type-3 LSA for 7.7.7.7/32 in that routers LSDB. ”If there is a valid reachable type-3 for 7.7.7.7/32, then why do I need Type-4 LSA”?.

Well, i made the mistake of confusing the prefix with 7.7.7.7/32 with the RID 7.7.7.7. They look the same but the have completely different functions. The prefix 7.7.7.7/32 is an OSPF routed prefix, and the RID 7.7.7.7 is a label for that router in the graph built for it’s native area. The RID is functionally equivalent to a name.

אשמח אם מישהו יוכל להסביר יותר טוב את התשובה . . .

ehma

New member
תודה. עדיין לא ברור, אשמח אם תוכל להסביר

למשל, לפי האיור שצרפתי בהודעה הראשונה -

אם R1 צריך להפנות לרשת 5.5.5.5, הרשת הזו מופיעה ברשימת ה LSA type3 (מצרף קובץ גם בהודעה הזו), ואפילו שגם שם מדובר ב prefix /32 - לא תהיה בעיה להפנות לשם דרך ה 2.2.2.2.

אז למה אם R1 צריך להפנות לרשת 192.168.7.0, אז אי אפשר להסתמך על ה 7.7.7.7 עם prefix /32 דרך 3.3.3.3 ?

מה בדיוק האקסטרה שנותן ה type 4 שלא נמצא ב -3 ?

Blitz1

New member
אני רוצה להבין ממך משהו ...(בשביל שאתה תבין)

אתה יכול בבקשה להסביר למה צריך LSA 3 ומתי?
ולמה צריך LSA 4 ומתי?

תסתכל ב AS שלך באיור הראשון ותראה מה מחובר אליך ומה נמצא ברשתות אחרות שאינן מחוברות אליך.

תסתכל פה קודם כל ולאחר מכן תסתכל שוב באיור ו ב SH IP OSPF
http://en.wikipedia.org/wiki/Link-state_advertisement

ehma

New member
לגבי LSA 4 - אני לא מבין באמת למה צריך אותו

לדעתי היה אפשר להסתפק בשילוב של LSA's 3 ו -5.
איך? פשוט. טייפ 5 ממפה את רשת 192.168.7.0 (רשת ה EIGRP) לנתב 7.7.7.7.
וטייפ 3 אמור להשלים לכאורה את התמונה, ע"י זה שממנו אני לומד שכדי להגיע ל 7.7.7.7 צריך לעבור דרך 3.3.3.3 (ה ADV Router בתמונה של ה type3).
אז אני פשוט לא מבין מה ה -4 מוסיף פה.

לגבי 3, זה דווקא מאד ברור לי למה צריך אותו.
למשל, מהמבט של R1,
לפי הרשת שהבאתי, נניח ש R1 רוצה להגיע לרשת 192.168.6.0. אם לא היה את ה type 3, לא איך הייתי אמור לדעת לנתב אותו דרך ה 3.3.3.3. ABR ?

Blitz1

New member
איפה שתראה TYPE 5 תראה גם 4

Type 4 - ASBR-Summary LSA - this is needed because Type 5 External LSAs are flooded to all areas and the detailed next-hop information may not be available in those other areas. This is solved by an Area Border Router flooding the information for the router (i.e. the Autonomous System Boundary Router) where the type 5 originated. The link-state ID is the router ID of the described ASBR for type 4 LSAs.

איפה שתראה 5 תראה גם 4 (לרוב)

למעלה