שאלה לגבי light saber

T c h r o

New member
שאלה לגבי light saber ../images/Emo134.gif

מה האורך של ידית חרבLight Saber ממוצעת? ומה האורך של הלהב [גם, ממוצע]?

אוקיי, אז ככה......

הלייטסייבר בנוי כדי להתאים למי שמשתמש בו, דוגמאות טובות לזה הן הלייטסייבר של הרוזן דוקו שבעלת ידית מעוקמת והלייטסייבר של יודה שהיא קטנה יותר מכל אחרת כדי להתאים לו, אין גודל ממוצע לידית החרב, אבל הגודל הממוצע של הלהב הוא 90 סנטימטר אם אתה רוצה לבנות לייטסייבר משלך, וזה מה שנשמע לי שתעשה מהשאלה שלך, הידית אמורה להיות בנויה כדי להתאים ללוחם, אז תבנה אותה בגודל שנוח לך, הלהב זה בממוצע 90 סנטימטר.

T c h r o

New member
אוקי, תודה

אבל אמרתי ממוצעת בעיקר בגלל יודה והרוזן דוקו. אז אני אשאל שאלה אחרת: לא שמתי לב לפרט הזה- הידית מספיק ארוכה בשביל שיהיה אפשר להחזיק אותה בשתי ידיים בלי להיחתך? [ושוב, מדובר בידית ממוצעת של חרב נפוצה ורגילה].

lets go

New member
אכן

אני אמנם לא מומחה לנושא, אבל זה בהחלט נראה שהידית מספיק גדולה כדי להחזיק אותה בשתי ידיים. ושאלה למומחים, מה האורך של הלייטסייבר של יודה? וזה שהיא יותר קצרה לא הופך אותה לפחות יעילה? הלייטסייבר הכפול של דארת`.. לא זוכר, מה אורכו? דרך הלחימה איתו שונה לגמרי, לא?

אוקיי

אני לא יודע מה גודל הלייטסייבר המדויק של יודה, אני יודע שהחרב יותר קצרה, אבל היא בהחלט לא פחות יעילה כי לפי תורת הג'דיי לא קובעים לפי הגודל (Judge me by my size do you? שאל יודה את לוק בפרק 5), Hודה נחשב לגדול הג'דיי, לכן גודל החרב שלו לא משנה, מה שמשנה היא היעילות של יודה עם החרב, והוא כמובן נחשב ללןחם אדיר, כך שהגודל לא קובע, בקשר לחרב הכפולה של דארת' מול, כן, זהו סגנון לחימה שונה מבחרב רגילה, פשוט משום שהחרב דו צדדית, אך גם זה לא עושה את החרב או שיטת הלחימה יותר יעילה או פחות יעילה, כי אצל הסית', כמו הג'דיי, מי שמחזיקאת החרב הוא שקובע עד כמה היא תהיה יעילה, אגב, לחרב של דארת' מול היה ייחוד מאוד מעניין, כי אפשר היה להשתמש בה גם כחרב דו להבית וגם כחד להבית.

בערך

בסוף פרק אחד אם אתה זוכר אובי ואן חתך לו את החרב לחצי והוא השתמש בה כחד להבית, אבל על החרב עצמה היו 4 כפתורי הפעלה, ולכן זה הגיוני להגיד שהוא יכל להפעיל רק להב אחד אם הוא רצה כך, חוץ מזה אני לא בטוח במאה אחוז, אבל נראה לי שהיה קטע בספר Darth Maul: Shadow Hunter שבו הוא השתמש בחרב כחד להבית, אבל אני לא בטוח בזה כי עבר הרבה זמן מאז שקראתי את הספר.

אה, ובקשר לגודל

עוד פעם, קשה לקבוע גודל מדויק אם לא מודדים העתק של החרב או את המקור מהסרט, אבל כיון שהלהב הממוצע הוא 90 סנוימטר, כיון שזאת חרב כפולה, כולל הידית אני מניח שהיא מגיע לאורך של בערך 2 מטר.

כן..............

שמתי פה תמונה של שתי חרבות, הן של קוואי גון ג'ין (הראשונה מלמעלה) ושל אובי ואן קנובי (גירסת פרקים 1 ו2), כפי שאתה רואה, הן בגודל קצת שונה אחת מהשניה, אבל התשובה לשאלה שלך זה כן, רוב החרבות בנויות כך שיהיה אפשר להחזיק אותן בשתי ידיים בלי שהיד תיגע בלהב, כפי שאתה יכול לראות יש אפילו מקום גבוהה על הידית שם אפשר לשים את היד השניה כך שאפשר להשתמש בהן ללחימה ביד אחת או בשתי ידיים.

T c h r o

New member
תודה רבה../images/Emo41.gif

ואני רוצה להגיד שאני לא בונה לעצמי חרב. אני עושה יענו- חרב בשביל לנסות אפקט בווידאו. [הלהב הוא בעצם מטאטא או מגב ספונג'ה אבל זה לא עקרוני]

אם ככה אז טעיתי

בגדול בקשר לגודל, ממה שבדקתי הלהב יותר קצרה, אבל אם לא אז טעות שלי.

Galum

New member
אתה בטוח?

בגדלים האלו החרבות הן דו ידניות ורק החרב של דארת' מאלאק (אאל"ט) הייתה דו ידנית

Y. Welis

New member
אם אפשר לאחוז בחרב בשתי ידיים

(לוק, אובי וואן ו-ווידאר עשו כך בטרילוגיה המקורית) וכף יד ממוצעת היא ברוחב 13-16 ס"מ, אז יש לפחות 25 ס"מ של מקום לאחיזה, ועוד קצת לשאר (סוללה וקצה) - אולי 30-35 ס"מ.

למעלה