שאלה לגבי IP

אריק101

New member
שאלה לגבי IP

האם אפשר לפרוץ למחשב בלי להוריד קובץ או בלי לשתול טרויאן כלומר רק דרך האיי פי בעזרת סניפר איפה שה IP חשוף כמו ICQ אני יודע שאפשר בעזרת ניוקים אבל הם לא כלכך מאיימים וחוץ מזה האם אפשר לדעת את הIP שלי לפי הודעה שהשארתי בפורום מסויים? אני שואל זאת כדי להקדים תרופה למכה

mmm

New member
תשובות...;

IP הוא מספר זיהוי כביכול למחשב מסויים, אמנם לא מספר אמין מאחר והוא בדרך כלל משתנה לאחר כל ניתוק וחיבור, אפשר לגלות בעזרת הICQ אי.פי בקלות- בעזרת מספר זיהוי זה אפשר לגשת אל המחשב בעל מספר הזיהוי- השאלה היא האם המחשב מכיל חורי אבטחה כגון וירוס טרויאני וכו´... אך לפני שתנסה לאתר דרכים לפרוץ, עליך לדעת שאפשר לזהותך בעזרת מספר האי פי שלך-ואפשר להתלונן עליך וליישם עוד כמה צעדים- לכן רצוי לא לנסות לפרוץ(כמובן שלא פירטתי את דרכי ה"פריצה". כן, לכל פורום שאתה נכנס גם האי פי שלך נרשם- לפעמים הוא מפורסם, למשל בפורומי ,במה חדשה´ אפשר לראות את החברה שאתה משתמש בה ואת אזור השרת שלך. יש פורומים שמפרסמים אי פי. אבל ברובם ככולם האי פי נרשם במערכת, וכך נוצרת אפשרות לגלותך...לכן לפני שתנסה ליישם כמה צעדים לא חוקיים חשוב טוב. ולך בדרך היישר.

אריק101

New member
תודה אבל...

אני אשאל את השאלה כך שלא תעבור על חוקי הפורם: האם אני יכול לפרוץ למחשב בעזרת הIP שלו ללא התערבות אקטיבית של המשתמש? (כלומר שהוא לא יפעיל קובץ או יצור חור אבטחה בגלל תוכנת נזק כלשהי) ב. איך אני משיג מס´ IP מתוך ההודעות והאם אפשר להתחקות אחרי מספר IP שהשתנה? בתודה אריק101

uzi2

Active member
תשובות

כדי לפרוץ צריכה להיות בעיית אבטחה בצד של המשתמש. אם הוא יודע להגן על עצמו אז יהיה קשה מאוד לפרוץ (למעשה לא יהיה ניתן לפרוץ ישירות). חור אבטחה בתוכנה (כגון תוכנת דואר) יכול לאפשר למישהו לשתול עכברוש (סוס טרויאני שפותח דלת אחורית). הזנחה של הגדרות ב- KAZAA או ב- File sharing יכולה אף היא לאפשר שתילה של עכברוש. מס´ ה- IP עצמו לא מספיק. זו רק הכתובת (בד"כ הזמנית) של המחשב ברשת האינטרנט. מתוך ההודעות בפורום, אתה לא יכול לקבל את מס´ ה- IP, אתה צריך גישה לקבצי ה- log של מערכת הפורומים וככלל, אין לך.

אריק101

New member
אז רגע...

נגיד ומישהו נמצא און ליין בעזרת פינג לIP אני יכול לדעת אם יש לי גישה למחשב שלו? ב. רק גדי שאני יהיה בטוח. ניוקים זקוקים רק לIP נכון? בתודה אריק101

uzi2

Active member
תשובות

בעזרת פינג אתה יכול לדעת שיש לך גישה לצורך עשיית פינג למחשב שלו
ניוקים מבוססים על חורי אבטחה. יש הרבה סוגים של ניוקים בהתאם לחורי האבטחה שהם מנצלים.

למעלה