שאלה לגבי FSH

טיפטיפ29

New member
שאלה לגבי FSH

לפני כשלוש וחצי שנים עברתי ניתוח לכריתת שחלה בעקבות IMATURE TERTOMA. ככל הנראה, בעקבות הניתוח נוצרו הידבקויות ועל כן אני נזקקת לטיפולי הפריה. הניתוח נעשה בשיטה של פתיחת בטן, ומאחר והיתה ציסטה קטנה על השחלה השניה, היא הוסרה גם, ולכן חלק מריקמת השחלה שנותרה היא קטנה למדי. נעשו 3 מחזורי טיפול (5 אמפולות של מונוגון) שהניבו כל פעם 3-5 ביציות (כולן הופרו ללא מיקרו). פעמיים הריתי (אך בגלל סיבוכי הריון, אני עדיין ללא ילדים). אציין שפרופיל הורמונלי הראה שרמת ה- FSH היא 21 והרמה משתנה (אם זיכרוני אינו מטעה אותי, הוא גם היה 10 באחת הבדיקות) האם רמת ה-FSH שלי נגרמה עקב הניתוח שעברתי, כלומר האם, מאחר ולא נותרה הרבה ריקמת שחלה, רמת ה- FSH המוגברת מרמזת על מאמץ גדול להפקת זקיקים? האם אזדקק לתרומת ביציות?

אני לא מומחית גדולה אבל...

שלום לך, סה"כ נראה לי שאת מאד מבינה את מהות הבעיה שלך. אני מניחה שאת צודקת שבשל הפחתה כה ניכרת ברקמה שחלתית התגובה היא עליה של FSH. בדומה למה שקורה לאישה שמתחילה להתקרב לגיל המעבר, כשהרזרבה השחלתית מתחליה להצטמצם בצורה משמעותית. עם ערכים כמו שלך, אני מניחה שבהחלט ניתו להשיג ביוצים טובים והפריה. אני מציעה לך מאד להתיעץ עם מומחים בתחום. נדמה לי שיש פורום שמיועד לכך מטעם המרכז הרפואי שלנו, הפורום לפריון האישה והגבר. נדמה לי שכך הוא נקרא. חפשי אותו ובהצלחה.

למעלה