שאלה לגבי compaq presario C792EJ

N1ce guy

New member
שאלה לגבי compaq presario C792EJ

שלום, אני שוקל לקנות את המחשב http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=TXC792EJ אני מחפש מחשב שישמש אותי בעיקר לאוניברסיטה, כתיבת מסמכים וכדומה, לגלישה באינטרנט. ואולי גם מדי פעם צפיה בסרטים. וגם שיהיה לא יקר מדי. המחשב הזה נראה סך הכל שעונה על הדרישות. (הציעו לי אותו ב-2600 ₪) הבעיה היחידה שאני רואה במפרט שלו היא המעבד דווקא. כיוון שהוא מעבד סלרון. השאלה שלי היא האם אתם חושבים שלצרכים שלי מעבד כזה עשוי להספיק? או אולי לחפש מחשב אחר? ומה אתם חושבים באופן כללי על המפרט? תודה :)

יאיר B

New member
בעיקרון סלרון יספיק לשימושים שלך

אבל אם אין הגבלה חמורה על התשלום, אני חושב שכדאי לנסות משהו קצת יותר מתקדם (נניח קור-דו מסדרת T2).

N1ce guy

New member
לצערי כל האלה שיש להם core duo

וגם את כל שאר המפרט שיש למחשב שאני רוצה, מתחילים בדרך כלל מ-3200 ש"ח, שזה הפרש די רציני. השאלה אם שווה בכלל להשקיע את זה, כי במקרה כזה בכלל לא בטוח שאני ארגיש בהבדל. סלרון באמת כזה חלש? מישהו פה התנסה איתו?

sb21

New member
המחשב מאוד כבד, מה שיקשה על סחיבה יום...

יומית. בעיה נוספת היא אורך האחריות-שנה אחת בלבד. קח בחשבון שעלות החלקים ושעות עבודת המעבדה גבוהה. עלות הרחבת אחריות לשלוש שנים ב-KSP היא 590 ש"ח, כלומר המחיר עם שלוש שנות אחריות לא זול בכלל.

N1ce guy

New member
הרמתי אותו בחנות..

לא סיפור רציני. האחריות לעומת זאת, זה אכן נושא מצער...

N1ce guy

New member
שאלה נוספת, לגבי Dell

ראיתי Dell inspirion 1525 שאכן עונה על המפרט שאני רוצה, וגם יש לו מעבד מסדרת Core Duo T2## וגם 3 שנות אחריות. וגם המחיר בסדר. הבעיה היא שהוא מגיע בלי מערכת הפעלה.. מה לעזאזל עושים עם זה? ההתקנה של XP של מחשב שולחני עובדת גם לניידים?

gili667

Member
בלי מערכת הפעלה זה יתרון תוכל להתקין XP

המחשב שציינת בקישור הראשון בלתי מומלצ בעליל ויתפקד אולי כמו פנטיום 2 (ויסאה עם מעט זכרון על סלרון = הרבה פחות מפנטיום3 עם 98 ו256זכרון) בתקציב הנ"ל תמצא גם מחשבי דואל קור וב3200 תמצא כבר דור שני בעיתוני סופ שבוע פרסומים רבים מומלץ לעבור עליהם

N1ce guy

New member
הנה המפרט, למי שאין כח לקישורים...

שם המוצר Acer Aspire 5715z 1.86GHz 250GB מק"ט: LX.ALBOX.094 אחריות: שנה איסוף והחזרה ע"י תגה יצרן יצרן: Acer נותן האחריות: תגה 03-7672636 אחריות: שנה אחריות בינלאומית: לא מערכת הפעלה מ. הפעלה: Windows Vista™ Home Premium מעבד סוג המעבד: Intel Core™ Duo מספר המעבד: T2390 מהירות שעון (GHz): 1.86GHz תדר (Front Side Bus): 533MHz זכרון מטמון (Cache): 1MB L2 זכרון זכרון: 2GB מהירות זכרון: 667MHz DDR2 5300 כמות רכיבי זכרון: 2x1GB כוננים כונן אופטי: צורב DVDRW Double Layer דיסק: 250GB מהירות דיסק קשיח: 5400RPm טכנולוגית דיסק קשיח: SATA תקשורת Bluetooth: לא כרטיס רשת אלחוטי: 802.11b/g מודם 56K: כן כרטיס רשת: (Gigabit Ethernet(10/100/1000 מקלדת ועכבר מתקן הצבעה: Touchpad with Scroll Function מקלדת: Standard 83Keys מסך גודל מסך: "15.4 מסך רחב: כן רזולוציה טבעית: WXGA 1280x800 תכונות מסך: CrystalBrite מצלמה מובנת: כן גרפיקה כרטיס מסך: Intel Graphics Media Accelerator X3100 זיכרון כרטיס מסך דינמי: 384MB סאונד כרטיס קול: 24bit High Definition מיקרופון מובנה: כן רמקולים: Integrated stereo speakers יציאות הרחבות ואבטחה TV Out: כן USB: 4x USB 2.0 FireWire 1394 IEEE: כן תמיכה ב-PortReplicator: אוניברסלי USB נמכר בנפרד ראה שידרוגים ותוספות חיבור למסך חיצוני: VGA קורא כרטיסים: 5in1 Multi-card Reader חריץ הרחבה: Slot PCMCIA Type I or Type II + Slot ExpressCard 54/34 Parallel: לא Serial: לא Infra Red: כן Disk Anti-Shock Protection: כן Fingerprint: לא נתונים טכניים סוללה: 6Cell Lithium-Ion אחריות לסוללה: חצי שנה משקל: 2.8KG מחיר 2999 ₪

N1ce guy

New member
תודה על התגובות! ../images/Emo13.gif

כנראה בסוף אקח את ה-Acer aspire 5715z או אולי את ה-Dell inspirion 1525, אם אמצא איזו התקנה טובה של XP. תודה לכולם.

למעלה