שאלה לגבי cmv

בר 84

New member
שאלה לגבי cmv

היי
באפריל האחרון ביצעתי בדיקות עדכניות כדי לחזור לטיפולים, ובין הבדיקות היתה גם בדיקה לcmv, שאת תוצאותיה לא כל-כך הבנתי , אשמח אם מישהי יודעת ומבינה,
Cmv igg negative Cmv igm 1.73 reactive
.מחיפוש באינטרנט לא הצלחתי להבין את המשמעות, האם זה חיובי/ שלילי...? ובהנחה שאם זה חיובי והבדיקה בוצעה באפריל , כלומר עברה כבר חצי שנה מאז , האם זה אומר שעליי להמתין עוד עד לחזרה לטיפולים?

שירןג7

New member
גם אם זה נקרא חיובי

אני פשוט כבר לא זוכרת איך התוצאות נראות.. את כבר בסדר. לי היה לפני כ3 שנים כשהתחלנו לנסות, ומומחה אמר לי לחכות 3 חודשים. אז אין בעיה..

בר 84

New member
אם כן אז הסרת לי אבן מהלב!!!

Igg שלילי, ו igm חיובי? אם כן, מראה על הדבקה

סמוך מאוד לבדיקה, פחות משבועיים (אחרת גם igg היה גם גבוה בדכ).
לא זוכרת כמה זמן צריך לחכות. לא נראה לי מעל חצי שנה. אך תתיעצי עם רופא. בכל מקרה זה חדשות טובות, זה מסוג המחלות שעדיף שיהיו נוגדנים להן בעת הריון.. אחרת כל צינון או מחלת חום בהריון הייתה מכניסה אותך לפניקה ..

malina83

New member
זה אומר שהייתה הדבקה סמוך למועד הבדיקה

ממליצה לחזור על הבדיקה. IgM צריכים להיות אפס כי את הרבה אחרי הדבקה (אין נדיף פעיל שיסכן את ההריון) ו IgG צפוי להיו בעל ערך כלשהו כי הגוף ״זוכר״ שנדבקת בעבר ויכול במידת לייצר נוגדנים במידת הצורך. זה טוב שיש לך את זה לפני הריון
לא יודעת כמה זמן מומלץ להמתין מבדיקת IgM חיובית ועד להריון

פאשון

New member
התוצאות שלך לא מספיקות

ויכול להיות שתצטרכי לחכות
את צריכה לבדוק מה הערך שך ה-AVIDITY
ברגע שיש IgM חיובי חייבים לדעת אבידיטי כדי לדעת מתי היתה ההדבקה.
בגדול אם ההבדקה הית הלפני חצי שנה אז זה בסדר, אבל זה יודעים רק לפי האבידיטי.
גם מה הערכים של הIGG וIGM ?
אם נדבקת לפני פחות מחצי שנה תצטרכי לחכות. אני חיכיתי גם כמה חודשים כשנדבקתי....

פאשון

New member
חשוב - למי שיש כבר נוגדנים לCMV

זה נכון, הגוף זוכר. הבעיה היא שיש המון זנים של הוירוס ויכולה להיות הדבקה חדשה ונוספת של הוירוס. אומנם הסיכון קטן אך קיים. חשוב להיבדק שוב גם בהריון, גם אם יש נוגדנים כדי לוודא שאין הדבקה חוזרת.
לפי רופאים מומחים לזיהומים, חייבים לחכות חצי שנה לאחר הדבקה. IGM לא חייב להיות 0.

בר 84

New member
תודה על התשובות המפורטות

היום בנתיים עשיתי את הבדיקה החוזרת, ממתינה לתוצאות... כולי תקווה שלא אצטרך להמתין הרבה זמן..

פאשון

New member
ממליצה לך להתיעץ עם פרופ יעקב אמיר

בכל מקרה על כל תוצאה. לא הייתי מסתכנת עם CMV

acka

New member
הוא באמת מומחה מספר אחת

בן אדם מיוחד ומאוד מקצועי. הרבה מאוד ילדים נולדו בזכותו.
בכל מקרה, לפי התוצאות תדעי לאן הרוח נושבת. בהצלחה.

למעלה