שאלה לגבי CITROEN XSARA

שאלה לגבי CITROEN XSARA

רציתי לדעת איך הXSARA משנת 99 (הדור הראשון ) נחשבת מבחינת התנהגות ואחיזת כביש. בינתיים זה האותו היחידי שנהגתי עליו הרבה ואני רוצה לשמוע דעה של מישהו אחר שנהג עליו כדי לדעת איפה היא עומדת לעומת מכוניות אחרות. תודה דש לFERARI שהרס לפני חודש פג´ו 205 - סע בזהירות החתול

© DrorZi

New member
מצויינת, השאלה מה אתה מחפש

היא אוטו לנהיגה רגוע, לא משהו ספורטיבי, המוטו של האוטו זה "אני השטיח המעופף" וככזה הוא נפלא, זה לא שהוא לא תופס את הכביש טוב, להפך, אבל הוא לא מעביר לך הרבה יותר מידי מידע על דרמות מתחת. בעצם מה עם רן, איפה הוא שיגיד איך האוטו
דרור זי.

sronis

New member
בדיוק-התנהגות נייטרלית, אחיזה גבוהה

במיוחד בדגמים החדשים על הצמיגים ה"ספורטיביים" יותר. אבל לא מרגשת בכלל. (אלא רק אם עושים איתה כמה סלטות באוויר
). רוני

Ferrari

New member
אוהו חזרת חתול.. אני זוכר את השאלה

שלך.. שאלת משהו גם על גרפים לקסארה.. בואנה אחי אתה נראה לי משועמם משהו לא מהעולם הזה בטח ישב לך בבית כל היום עם נרגילה ומחכה שאיזה חבר יקפוף לביקור האא... בקיצור אח שלי אני לא ממש בעד הקסארה אם אתה הולך לבצע קניה או אם כבר טבלת במי הקולחין, אני לא הכי ממליץ! האוטו הזה היה בבעולתי כשנתיים והוא הראה לי את הצד הרע ביותר שקיים במכוניות משפחתיות ותשאל למה.. אז ככה - הוא לא החזיק מעמד בתאונה שהיית לי (כן כן אני אוהב תאונות) בנוסף לזה היו לי בעיות עם הידית הילוכים הפשוטה והחסרת מהלכים חלקים.. מה אני יגיד לך בסולם מ1 עד 10 אני נותן לה 1- מצטער...

sronis

New member
יוווווו כמה שאתה מטומטם

יופי לך שאתה אוהב תאונות. עשית תאונה עם קסארה, והיא לא החזיקה מעמד? מה קרה לה? טוטאל לוס? מה קרה לך? פציעות, נזקים, משהו? לתת 1- למכונית בגלל שהיא התרסקה בתאונה שאתה עשית ברוב טיפשותך אבל שמרה עליך בחיים, ובגלל בעיות עם ידית ההילוכים - זה כבר מזמן עובר את הגבול של טימטום מתקדם. רוני, מתכוון לכל מילה

be_roo

New member
טעות נפוצה בנושא בטיחות היא לחשוב

שככל שהאוטו נשאר שלם יותר הוא בטוח יותר אם יצאת מתאונה ללא פגיעות, זה רק הודות לכך שהרכב נהרס. כדי שמכונית תהיה בטיחותית היא צריכה לספוג את האנרגיה של התאונה לתוך הגוף שלה עצמה, על מנת לא להעביר אותה לנוסעים שבפנים. אם ראית תאונה קשה, אבל האוטו נשאר שלם פחות או יותר ,תתחיל להתפלל לשלום הנוסעים שבפנים, הם אלה שספגו את המכה. זה אולי עולה יותר כסף, אבל משאיר אותך בחיים.

מר FERARI היקר

שלום לך מהיכרות איתך אני יודע שלא היתה לך מעולם CITROEN XSARA אז למה אתה סתם כותב דברים ומטעה את אנשי הפורום? חבל החזקתי ממך יותר מזה... ועוד שאלה אני יודע שיש דגם חזק XSARA 2L 16V רציתי לדעת אם גם הוא לא ספורטיבי כמו אחותו החלשה יותר? תודה החתול

חיים_K

New member
אם כבר, הוא ספורטיבי יותר

לא יודע איך הקסארה הספורטיבית, אבל הגיוני שמכונית שמבוססת על התשתית המצויינת של ה ZX וולקן וה 306 GTI תהיה מכונית נהיגה מצויינת. בכל מקרה הדיון תאורטי מכיוון שהמכונית מעולם לא נמכרה בצורה סדירה בארץ, ואני בספק אם יש מכוניות כאלה בארץ.

sronis

New member
הוא מדבר על ה-VTS?

אין אותה בארץ, לפחות לא שידוע לי. זה אותו מנוע כמו של ה-306GTI אבל עם חמישה הילוכים. אני מעריך שההתנהגות שלה טובה ובטוחה, אבל לא יודע בקשר לספורטיביות, הגה הקסארה לוקה מעט בתחום ההיזון החוזר ובכלל, המכונית חסרה כמה מאפיינים ספורטיביים נחוצים, אבל זה נכון ששלדתה טובה וההתנהגות בטוחה ונעימה. לקסארה יש מנוע שני ליטר 16V אחר - ה-137 כ"ס המוכר לכולנו. רוני

חיים_K

New member
צודק, טעות שלי

חשבתי שהוא מתייחס ל VTS. ככה זה. אומרים לי שני ליטר 16 שסתומים ומייד אני מפסיק לחשוב בהגיון ומתחיל לחשוב על איך אני משתיל מנוע וגיר של GTI-6 לתוך הוולקן
הקסארה 2.0 היא אכן משפחתית מהירה ולאו דווקא ספורטיבית.

אמירחמו

New member
אחלה אוטו!

אוטו מעולה! הנהיגה שלו טובה ואחיזת הכביש שלו מצויינת! המחיר טוב, וכך הערך שלו נשמר! בקיצור - שווה!

sronis

New member
בגלל שהמחיר טוב, הערך נשמר??

מה הקשר? הקסארה דווקא לא שומרת על ערכה במיוחד... עמישראל פוחד מהשם של סיטרואן. רוני

אמירחמו

New member
מה!? על מה אתה מדבר?!

אנחנו עברנו במשפחה דור של סיטרואן הייתה לנו הקסנטיה, אחלה אוטו, שנת 98 שהמחיר שלה היה 92,000 כעבור שנתיים כמעט מכרנו אותה ב82,000 למרות שהקילומטרז´ שלה היה לא מעט ותחשוב שהקסנטיה לא הכי הצליחה בארץ.... והקסארה דור ראשון דווקא כן

be_roo

New member
א´ ו-ב´

א´ גם אם אתה צודק, אין קשר בין המחיר של רכב חדש לבין שמירת ערכו בהמשך. שוק המשומשות תלוי אך ורק בהצע וביקוש. הביקוש תלוי רבות בגורמים לא כלכליים בעליל כגון תדמית הרכב. ב´ שוב אני אזכיר את חוסר הרלונטיות שבהבאת דוגמא בודדת בכל הקשור לשוק המכוניות בארץ, אמינות, בטיחות, מכירות וכו´.

למעלה