שאלה לגבי Carole King

wawadhani

New member
שאלה לגבי Carole King

היי לכולם, פעם ראשונה בפורום הזה, אז אני מקווה שאני כותבת במקום הנכון... קודם כל, ממש הופתעתי שאין שום פורום רשמי לקרול קינג, אבל נראה שהרמה כאן ממש גבוהה בכל מה שקשור למוזיקה נוסטלגית, אז מקווה שמצאתי את מקומי... רציתי רק לדעת אם מישהו יודע אם היא הופיעה/ביקרה פעם בארץ. לא מצאתי על זה שום אינפורמציה, אז כנראה שלא, אבל אולי בכל זאת... תודה מיכל

LEATHER REBEL

New member
לא הופעה רשמית אבל...

יש לה חברים בקיבוץ קטורה שבערבה, והיא באה לבקר לפני כמה שנים ונתנה שואו פרטי לחברי הקיבוץ. יודעי דבר אומרים שהיה גדווווווול.

giloni

New member
קודם כל ברוכה הבאה

קרול קינג באמת ראויי לקצת יותר מאיזכור הופעתה הסודית בקיבוץ קטורה. אם מישהו היה שם הוא מוזמן לספר (סביר שאף אחד לא היה) אבל כמי שהייתה מעורבת במוסיקה הפופולארית עוד מסוף שנות החמישים וחוותה את המעבר מהפופ לרוק על בשרה היא יכולה להיות נושא מרתק לדיון. הנה הרמתי את הכפפה חוץ מזה, מהי בדיוק מוסיקה נוסטלגית?? אם מדובר במה שנוצר בין השנים 1955 ל 1979 הרי שהפורום שלנו הופך במחי הודעה לפורום נוסטלגיה - ולמיטב ידיעתי כבר יש אחד כזה שמככב בו איש מיוחד במינו, עם עברית נוסטלגית מימי המעברה ששמו "הטכנאי קרמר", שלאחרונה למד גם לנגן על מקלדת המחשב. בואי השארי איתנו קצת יקי

wawadhani

New member
תודה רבה!

קודם כל, תודה רבה על התגובות. ממש התרגשתי לגלות שהיא היתה כאן... מקווה שתחזור ואולי גם אני אוכל לראות הופעה שלה, כי כל מי שהיה בהופעה שלה סיפר שזאת הנאה נטו (ציטוט: "מתחילת ההופעה ועד סופה לא הפסקתי לחייך...") אשמח להשתתף בדיון עליה, אבל לאו דווקא רק עליה. אני שומעת מוזיקה מגוונת שעיקרה להקות/זמרות וזמרים משנות ה-50 עד ה-70, והפורום הזה נראה לי בדיוק המקום... אז נעים מאוד, מקווה להכיר את כולכם קצת יותר בהמשך לילה טוב, מיכל

melancholy man

New member
הי מיכל

ברוכה הבאה
נראה לי שתסתדרי כאן בקלות..

wawadhani

New member
תודה, גם לי נראה...

כבר כמה זמן שאני מחפשת פורום כזה. ועכשיו, מכיוון שיקי הרים את הכפפה, החלטתי לקחת על עצמי פרוייקט קטן ולכתוב ביוגרפיה קצרה בעברית על קרול קינג. גם מכיוון שלא מצאתי משהו מסודר עליה בעברית וגם כי אני רוצה ליצור עליה דיון, בתקווה שיהיה מעניין לכולם. מקווה שכבר מחר זה יהיה מוכן

LEATHER REBEL

New member
כבר יש ביוגרפיה כזו

באתר "מומה". די מוזר לי שאחרי כל השנים שהוא קיים יש עדיין כאלה שהצליחו שלא לשמוע עליו. איך שלא יהיה, הביוגרפיה בעברית על קרול קינג היא כאן.

melancholy man

New member
כמעט כל מה שאנחנו כותבים יש לו

איזכור במומה, זה לא עושה את זה מעניין, אותי יותר מעניין לקרוא מה מיכל חושבת עליה.

LEATHER REBEL

New member
בוודאי ובוודאי!

מה שרציתי לומר הוא, שדי מוזר לי שהיא לא נתקלה ברשת בביוגרפיה עברית על קרול קינג. זה לפחות מה שהיא אמרה.

wawadhani

New member
את מה שיש במומה קראתי

כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב... את הביוגרפיה אני עושה יותר כפרוייקט אישי, את הביוגרפיה במומה ועוד כל מני איזכורים פה ושם קראתי, אבל לדעתי החומר שיש עליה בשפה העברית הוא מאוד מצומצם וקצת חבל לי. את קרול קינג התחלתי לשמוע בערך מגיל 15 ואת הביטלס התחלתי לשמוע גם כן באותה תקופה (לפני קצת יותר מ 12 שנה, תעשו לבד את החשבון...), כשחיפשתי חומר על שני "הענקים" שהוזכרו, מצאתי את עצמי "טובעת" בחומר על הביטלס - כתבות, ספרים, שירים, פוסטרים, תמונות וכו וכו... אבל היה לי ממש קשה לחקור על קרול קינג (זה היה לפני שהאינטרנט היה כ"כ פופולרי, כמובן), קניתי תקליטים (גם בעידן הדיסקים היה לי יותר קל להשיג תקליטים שלה) ושמעתי אותם בלי לדעת מה הסיפורים, מה עומד מאחורי השירים, מה הוביל לכל דבר וכו'.. אולי זה נשמע מוזר, אבל תמיד אהבתי לחקור ולדעת יותר על מוזיקה (כמובן שהכוונה היא לשירים ש"תפסו" אותי חזק, ולא למה רוני סופרסטאר שרה את סוד... - בלי להעליב, כמובן) אז אחרי כל ההתפלספויות האלה, אני רק רוצה להגיד שאת הביוגרפיה של קרול קינג אני עושה גם כדי שיהיה עוד חומר בעברית עליה וגם כדי ללמוד בעצמי. אני באמת מקווה שאני אוכל להוסיף דברים מעניינים בנוסף למה שיש במומה, ואני גם מאוד אשמח אם בעקבות ה"פרוייקט" הזה, מי שיודע יוכל להוסיף ו/או לתקן, יתפתח דיון מעניין, או שפשוט תקראו עוד פעם את הביוגרפיה בצורה קצת שונה (לא יכול להזיק, נכון?
)

תישמעי את ניל סדקה

הוא פעם כתב משהו על קרול קינג איך זה נקרא? אהההה נזכרתי הוא כתב הוווווו קרול :) ( בצחוק ) ברוכה הבאה לפורום

wawadhani

New member
מכירה, שמעתי, תודה רבה...

לרגע חשבתי שזה רציני....
(פתאום אני טובעת בחומר על קרול קינג... לא להאמין... כנראה שזה ייקח לי יותר זמן ממה שחשבתי...) עד אז אני אנסה להדביק את הפער בפורום...

אשמח לשמוע מה דעתך

על התקופות השונות ביצירתה של קינג: עבודתה ככותבת שירים בשכר בתחילת שנות השישים, מול אלבומי הסולו שלה בשנות השבעים. מי משתי התקופות עדיפה בעינייך, ולמה? אשמח גם לשמוע את דעתך באשר למקומה של קינג בפנתיאון הפופ האמריקאי: עד כמה היא דמות חשובה בו, ולמה?

After midnight

New member
מקווה שמיכל לא תכעס

אבל בעיני, התקופה שלה ככותבת בשכר יחד עם Gerry Goffin, הייתה השיא שלה. את כל קרירת הסולו (המרדימה להפליא בעיני) הייתי מחליף תמורת איזה "(You Make Me Feel) Like a Natural Woman," אחד בלי לחשוב פעמיים, ואם מוסיפים לי איזה Up on the Roof אז בכלל אין על מה לדבר.

wawadhani

New member
בקשר לשתי התקופות:

את קריירת הסולו שלה יצא לי להכיר לפני התקופה שבה כתבה שירים לאחרים. רק לאחרונה התוודעתי לתקופת כתיבת השירים בשכר, והאמת שהוקסמתי. אני אפילו לא אתן דוגמאות כי זה כמעט כל השירים. אבל קשה לי מאוד להשוות בין התקופות. בתקופה שהיא כתבה בשכר, אמנם יצאו דברים מדהימים, אבל בכל הזמן הזה היא חלמה על קריירת סולו משלה. את הכמיהה הזאת, אגב, אני מרגישה ממש חזק ב "Tapestry". לא פלא שהוא אחד מהאלבומים הטובים והנמכרים שהיו אי פעם. את Colour of your dreams שמעתי ישר אחרי Tapestry ואני מוכרחה להודות שלקח לי כמה זמן להתגבר על ההלם הראשוני (כבר לא ילדה אופטימית שהיתה...), אבל לאחר שזה עבר, ולאחר ששמעתי את שאר התקליטים שיש באמצע (כן, כן, קפצתי מהראשון לאחרון שהיה באותו זמן וזה לא הדבר הכי נכון לעשות) אהבתי אותם לא פחות. אז נראה לי שבמקום להשוות בין You Make Me Feel Like a Natural Woman לבין High Out of Time או Now and Forever, כדאי לשמוע אותם כשירים בפני עצמם. נסה לתת להם סיכוי... (אני מוכרחה להודות, שבאלבום האחרון הרגשתי שהקסם אבד, אבל כפי שהצעתי לך, אני אנסה לתת לו עוד סיכוי...). בכל מקרה, טעם זה טעם... (ואני מאוד כועסת!!! חחח... בצחוק
)

השאלה היא לא איפה השירים טובים

יותר, אלא מה קינג נסתה להשיג, בתקופות שונות של יצירתה. מבחינה זו, קינג היא כותבת שירים מרתקת: היא עברה מכתיבה על חוויות המשותפות לרבים, מנסיון ליצור שפה אוניברסלית, לכתיבה מופנמת, מלשון "רק על עצמי לספר ידעתי". המעבר הזה מגלם בתוכו, לטעמי, את השינוי שחל בתרבות הפופ (כולל הרוק) האמריקאי, בתחילת שנות השבעים - וזה אינו בהכרח שינוי טוב, למרות שנראה לי שמרבית באי הפורום הזה יחשבו ההפך. בוודאי ראית את הסרט Grace Of My Heart, שמראה את תהליך השינוי הזה - אם כי הוא מתמקד בשנות השישים, ונוקט בעמדה חיובית כלפי אלבומי הסולו שלה, כהגשמת חלומותיה.

wawadhani

New member
ראיתי את הסרט

אני מסכימה שהרבה מכותבי השירים והלחנים הטובים היו צריכים להיעצר בשלב הזה ולא לפתוח בקריירת סולו (אני לא אתן דוגמאות כדי לא להעליב אף אחד/ת) אין בכך שום דבר נחות, בייחוד אם האמן הוא מבצע בינוני ומטה. אבל הדבר לא נכון לגבי קרול קינג, שהביצועים שלה לשירים שהיא כתבה לאחרים עולים בהרבה על הביצועים "המקוריים", יש לה קול מדהים והשירים באים מהנשמה. לדעתי לפחות. אני לא חושבת שהיא אמרה לעצמה - עד היום כתבתי על חויות שמשותפות לכלל ומהיום אני אכתוב על עצמי. לדעתי זה כמו שאמרת, זה שינוי שחל באותה תקופה על כולם ועליה בפרט. כל אחד שמתעסק בעניניי הכלל יגיע בסופו של דבר להתעסקות בחויותיו האישיות. נראה לי שזה בלתי נמנע. את ההשוואה בין החומר הישן לחדש, אפשר להשוות לתקופות של ג'ורג' הריסון בזמן הביטלס ואחרי. הריסון אמר פעם שהטעות הכי גדולה שלו זה שהוא הצטרף לביטלס. נכון שכנראה שאם הוא לא היה חלק מהביטלס, כנראה שלא היינו שומעים עליו בכלל, ומצד שני, לנון ומקרטני מאוד הגבילו אותו אמנותית ויכול מאוד להיות שהוא היה יוצר חומרים הרבה יותר טובים בלעדיהם. אז יכול להיות שאם קינג היתה מתחילה ישר בקריירת סולו ולא היתה מוגבלת בכתיבת שירים ולחנים בלבד, אולי היו יוצאים ממנה חומרים הרבה יותר טובים, אבל גם אולי לא היינו שומעים אותם לעולם כי היא לא היתה מתפרסמת... מעניין... כנראה שלעולם לא נדע (ואולי מוטב שכך?)

giloni

New member
אני שמעתי

שהשיר הוא אכן על קרול קינג, אבל את בטח תתקני אותי אם אני טועה יקי

למעלה