שאלה לגבי 9 באב

shishir

New member
שאלה לגבי 9 באב

אומרים שאסור לשמח בתקופה הזו ויש לי ראיון לעבודה שחייבים להגיש מסמכים עד ה 3/8/03 האם כדי ללכת על זה לראיון הזה? יש לציין שאני כרגע עדיין עובדת במילוי מקום ויש לי עדיין עוד 3 חודשים

א77

New member
אין עניין להחמיץ דבר טוב בימים אלו.

ואף בחולו של מועד התירו דברים שהם בגדר דבר האבד, ז"א שיש חשש של החמצה. נראה שאם יש לך הצעה של עבודה או כל דבר, אין בעיה להתראיין. בחתימת חוזים, ו"לסגור" עניינים יש שמחמירים. וגם זאת לא כשמדובר בשידוך, שם יש מושג של "שמא יחטפנה אחר". לכן לא נראה לי שיש בעיה כלשהי בלהתראיין.

shishir

New member
שאלה נוספת

באם נדרתי נדר שאם הבן יצליח במשהו אני אתן סכום כסף כזה וכזה לאברך מסויים שאותו ציינתי 1. מאחר והבעיה פותרה סופית אבל דיון ופתרון סופי בעז"ה יהיה בחודש הבא האם אני צריכה לתת את הכסף עכשיו אחרי שיש המלצה לפתרון בדיון או אחרי שהבעיה תפתר סופית 2. אם אמרתי שאני אתן 500 ש"ח האם אני חייבת לתת 500 ש"ח בכסף או אני יכולה לתת במצרכי מזון בשווי הסכום

א77

New member
נדרים ונדבות

איני רוצה לפסוק, אלא לפשט את שאלתך, ואוליי יגיע כבוד הרב הנאמן למקורות ויתן תמצית סופית. נדר היינו באם אדם אומר הרי עלי כך וכך. היינו, הוא מתחייב. מה שעשית את, אין זה נדר רגיל, כי זה נדר על תנאי. וכל שאינו תנאי כפול כתנאי בני גד ובני ראובן אינו תנאי. היינו תנאי ז"א: אתן 50 רובלים לצדקה באם בני יצליח באיקס. ובאם לא יצליח לא אתן. זהו נדר כפול שהוא כתנאי בני גד ובני ראובן. ובדיוק בשבת האחרונה קראנו על זה בפרשת השבוע. והיה אם תתצטרכי לתת אכן, וכנראה שאינך מנסה לא לתת. אז חושבני שמימוש ה"נדר" אם זה נדר בכלל, יבוא לאחר התוצאות הסופיות שמוכיחות שאכן התנאי התממש. מאד לא מומלץ לתת מצרכי מזון תמורת כסף. למרות שלא אמרת הרי 500 שקל אלו לנדבה באם... [במקרה זה, ודאי תתחייבי בכסף, אף שכסף ניתן להמרה וככלל הידוע "מלווה להוצאה ניתנה} אלא שאמרת הרי עלי 500 שקל לנדבה באם... גם כך מאד מומלץ לתת כסף. והנה משהו מליצי מעניין נדרים ונדבות.

shishir

New member
אני מבינה שאם נאמן למקורות

לא מגיב אני יכולה לקבל את התגובות של א 77 כתשובות לשאלותי

להב אש

New member
אבל ?

אבל כיצד אפשר לדעת שאותו מישהו הוא גם נאמן למקורות ? או כשיש כמה תשובות ? בעצם כיצד ניתן לדעת שאתה אכן נאמן למקורות (במחילה אבל מן היושר לשאול)

להב אש

New member
שאלה הלכתית

אנא ענה לי ביושר כפי שאני בטוח שאתה נוהג כל הזמן שאלתי ההלכתית - האם מותר לבקש פסיקת הלכה מאדם שאיננו יודעים את זהותו את מי הוא שואל וע"פ איזה מקורות הוא מסתמך ? אני בטוח שהרב הפוסק נאמן למקורות אבל מה הוא יענה לאדם השואל אותו כך : האם אני יכול לשאול הלכה מכל אחד שקורא לעצמו נאמן למקורות באינטרנט ???

להב אש

New member
סליחה אבל לא ענית לשאלתי

לא שאלתי אם אני רשאי אלא אם מתור בכלל, כך לנהוג מצד השואל ומבקש את דבר ה'

להב אש

New member
במילים אחרות

מדוע לא יצוין מי עומד ולוקח אחריות על הדברים הנאמרים . במחילה מכבודך אבל מן ההגינות והיושר שלא להתחבא האם את דבר ה' יש להסתיר ולהתבייש בו ? האם זה מכובד לומר דברים מבלי אומץ לשאת בדגל לאור היום אנא סלח לי אבל הדבר מציק לי ביותר . כלוי בן החודש הזה קשה לי לעמוד בצד מנגד ולראות כי במקום לצאת ביד רמה הדברים נעשים בהסתר ובהחבא . בצורה זו לא מבינים הקוראים שיש גם דעות הלכתיות שונות שאף הן דברי אלוקים חיים. וחלילה לנו להיכשל ה"חכמים היזהרו בדבריכם" גם בלי להתווכח ולהביאן כאן .

א77

New member
במחילה ממך וגם מנאמן למקורות

ההגיון הפשוט אומר שרב פוסק בעל היתר הוראה ושימוש, יושב בביתו או בבית המדרש וכדו' ועסוק בפסיקת שאלות. איני חושב שיש מי הלוקח כאן תשובות כמשהו החלטי וסופי בשאלות אישיות. אם קורה שהשאלה היא פשוטה הדבר שונה. כי עפ"י רוב מדובר כאן בשאלות שהינן מיסודות ההלכה. הדבר השני החשוב מכל הוא: נאמן למקורות מנהל פורום שאליו נכנסים לא רק הוא והשואל/ת, אלא גם אחרים המתפלספים ומתפלמסים. שים לב לתשובת נאמן למקורות בעניין דם של מניקת. הוא אמר את שלו, והוסיף שהגברת חייבת לפנות למורה הוראה. בשאלה מסוג זה. זו שאלה אישית לגוף עניין. וודאי שאין להשיב על זה. ואדרבה להמליץ ללכת לעשות שאילת רב. אני קורא מפעם לפעם. איני פוסק. נבחנתי והייתי צמוד למורי הוראה ענקי מידה. אבל איני מעוניין בלקחת אחריות להיות פוסק. די לי בשלי. אבל הכתיבה והתפלפלות בכאן, אין בה כדי להיקרא שפסקתי לאדם. ייתכן ופשוטי העם אינן מבדילין בין רב פוסק לרב אינטרנטי. אבל בין כך עיקר השאלות שלהם זה שאלות ביסודות הדת שהן דברים שנפסקו ללא עוררין. ואין צורך לחטט אחריהן לא בשו"ע ולא בנושאי כליו. יום טוב, ואדרבה, נאמן המשך. אלא שמצידי נראה לענ"ד שיש להוסיף פרפרת ותבלין לפורום. מעט הומור. מעט מלח, מעט פלפל, וזה לצד שמירת הסדר הטוב שלא ייפרצו גדרות וכללים שנוסדו ונקבעו בהקמת הפורום.

למעלה