שאלה לגבי ת.מ.א 38

yaron kor

New member
שאלה לגבי ת.מ.א 38

שלום רב. אני בעל דירת גג בבניין בן מעל 30 שנים. מדובר בשני בניינים בני 3 קומות משותפים עם 16 דיירים (ל- 5 דיירים יש דירות גג) בהנחה שנקבל אישור של לפחות 66% מהדיירים האם ניתן יהיה לקבל אישור לת.מ.א 38 ( חיזוק המבנה תוך מימונה ע"י הקמת קומה נוספת) ? מה הפרוצדורה שצריך לעשות בהנחה שאנו ננסה לחסוך את הפער הייזמי ולמעשה לייצר גם רווח מתוך העסקה הנ"ל והאם זה בכלל אפשרי? תודה לעונים שמבינים. חג שמח ירון

aristophaness

New member
רק להאיר את עינייך

שלום ירון, אני גר בהוד השרון, בבנין מגורים של 4 קומות 16 דיירים. הגיעו אלינו כל מיני "יזמים" בנושא תמ"א 38 כולל חרברה בשם "המנהלת לתמ"א 38" או משהו כזה. א. ה"מנהלת" הינה חברה פרטית לחלוטין. יש להזהר בשיוך ולבדוק איתם את הנושא מול כל הדיירים כדי שהם יגידו בעצמם. ב. כל ה"יזמים" אומרים שהם יבנו על הגג קומה יחידה |(זה מה שמתיר להם החוק), ויבנו לך מעלית, ישפצו חדר מדרגות, תיבות דואר וכן חיזוק עמודים. יש, במידה וצריך לחזק עמודים אצלכם, לשאול אותם איך בדיוק הם מתכוננים לחזק את העמודים. כדי לחזק נכון נגד רעידות אדמה, יש לחשוף ברזלים מהבסיס (קלונסאות) וכן לחשוף ברזלים מהקורה למעלה. לעבות את העמוד ולהתחבר את הקורה למעלה. ואז לצקת בטון. מה שהקבלנים עושים בדר"כ זה רק לעבות את העמוד, עד כדי 5-10 ס"מ מהקורה העליונה וזהו. בזמן רעידת אדמה, העמודים יתנהגו בדיוק כאילו לא היו מחוזקים בגלל ה"צוואר" שנוצר. יש לשאול אותם לגבי הסדרי חניה, בד"כ לכל משפחה יש לפחות רכב אחד, ויש כאלו עם שניים. איך הקבלן יפתור סוגיה זו??? מנסיון שלי, אחרי ששאלתי אותם את השאלות הללו, אף אחד לא חזר אלי, הלכו לחפש כנראה פריירים אחרים. עוד נק' - ידברו איתך על שנתיים עבודה. התהליך לוקח עוד 3 שנים ולא בטוח שיאשרו לקבלן את מה שירצה, כך שיכול להיות מצב שיעבור הרבה זמן עד שתראו משהו אם בכלל. אשר

למעלה