שאלה לגבי תרופות נוגדות קרישת דם

Famme Fatal

New member
שאלה לגבי תרופות נוגדות קרישת דם

שלום! אני בת 22 ולפני כחודשיים אובחנתי כHETEROZYGOT בפקטור 5 ליידן. בעוד פחות מחודש בע"ה אני טסה לתאילנד לכחודש. הטיסה היא ישירה (כ11 שעות) ואני נוסעת במחלקת תיירים.. (מה לעשות..)
ההמטולוג+ ראומטולוגית המליצו לי על זריקת קלקסן לפני הטיסה (60 מ"ג, בהתאם למשקל גופי) ואילו כשהלכתי להתחסן לקראת הטיול במרפאה אזורית של משרד הבריאות, הרופא שם המליץ לי לוותר על הקלקסן ולקחת 2 כדורי אספירין במינון 500 מ"ג כל אחד, בהפרש של 6-7 שעות. כמו כן, בפורום רפואת מטיילים באתר אחר הרופא המליץ לי פשוט לנוע הרבה במטוס ולגרוב גרביים אלסטיות. כתוצאה מכל ההמלצות האלה- אני מבולבלת (!) ואפשר לומר גם לחוצה. אני מבינה שהנושא שנוי במחלוקת ולכן אשמח לקבל תשובות ספציפיות לגבי הקלקסן והאספירין: א. האם אספירין במינון 500 מ"ג אינו מוגזם? כלומר, אני יודעת שכדור אספירין סטנדרטי הוא בד"כ 100 מ"ג, ואילו 500 מ"ג נשמע לי קצת כמו נסיון התאבדות (כמו 5 כדורים רגילים)
+הרופא ממליץ שאקח פעמיים. ב. האם קלקסן היא זריקה בטוחה? האם יכולה לגרום לדימומים? האם 60 מ"ג באמת נחוץ? הבנתי שיש גם 20 ו40 מ"ג. ג. האם אפשרי לשלב את הקלקסן עם כדור כמו אדקס? הבנתי שאסור לשלב את זה עם אספירין כי זה עלול לגרום ליתר לחץ דם ואף התקפי לב (לא עלינו), אם אני מבינה נכון לקלקסן יש את אותה ההשפעה כמו לאספירין, לפיכך -האם אסור לשלב את זה ביחד? ד. כמה זמן הנ"ל נשארים בגוף? (קלקסן, אספירין, אדקס)? תודה רבה!!! שבת שלום

hgkr17

New member
תשובה חלקית

אסור לשלב אדקס עם אספירין, בטח לא במינון 500 מ"ג. המינון של 500 מ"ג הוא בדרך כלל לטיפול בכאב בעוד הטיפול ב100 מ"ג הוא בדרך כלל למניעת קרישת דם. אני לא יודעת מה עומד המאחורי ההמלצה של 500 אבל בכל מקרה זו ממש לא התאבדות.

Famme Fatal

New member
ועוד שאלונת

כמה זמן אחרי שלקחתי אספירין אני יכולה לקחת אדקס? אני שואלת כי אדקס (פורטה) זה הכדור היחיד שעוזר לי עם כאבי מחזור.. ויש סבירות טובה מאוד שזה יבוא לפני-במהלך- ואחרי הטיסה .. האם אפשר לשלב תרופות נוגדות קרישה עם אקמול? תודה!!

hgkr17

New member
עכשיו כשיש לי קצת יותר זמן אנסה לענות על הכל

ככל הידוע לי, אספירין נמצא פחות יעיל מקלקסן במניעת קרישים ורידיים בטיסות ארוכות. לגבי כמה זמן בין אספירין במינון 500mg ובין אדקס, אני לא ממש יודעת לתת לך תשובה אבל אני חושבת שיש להפריד כמה ימים כך שזה לא ממש יעיל במקרה שלך (מינון של 100mg יש להפריד שעתיים). לגבי אדקס וקלקסן, גם פה יש בעייתיות של סיכון משולב לדימום ככה שברור שאם את יכולה להחליף לאקמול זה יהיה מצויין אבל השאלה האם זה יעזור לך לכאבים.

hgkr17

New member
אגב,

אני לא יודעת אם זה כזה רעיון טוב לקחת תרופה שמעולם לא לקחת (קלקסן או אספירין במידה ואכן זה המצב) מיד לפני עליה לטיסה ארוכה מחשש לתגובה אלרגית. תתייעצי עם ההמטולוג שוב, נראה לי שהוא הסמכות בעניינך.

Famme Fatal

New member
לגבי ההערה האחרונה שלך

זה בדיוק מה שחשבתי! שאלתי את הרופא האם יכולה להתפתח אלרגיה וביקשתי לנסות קודם את הקלקסן (אני אלרגית להמון תרופות כגון: פניצילין, אריתרומיצין, תרופות ממשפ' סולפא, פרמין, פפברין וגם ליוד
) הוא סירב בתוקף ואמר שהוא לא יסכן אותי במתן קלקסן סתם כי זה עלול לגרום לדימומים. :-\ גם לגבי אספירין אני לא יודעת, אולי שווה לקחת עכשיו אספירין? (רופאה אחת המליצה לי לקחת באופן יומיומי אבל אני די מתנגדת לזה) האם אספירין הוא גם משכך כאבים ויכול להחליף את האדקס?? המון המון תודה על התגובות!! שבוע טוב!!

hgkr17

New member
תראי

לפי רשימת האלרגיות המכובדת נראה לי שבאמת לא כדאי לך להפתיע את עצמך. אני ממש לא יודעת איך להתייחס למצב שלך ולדעתי את צריכה דעה נוספת של המטולוג אחר. סתם לקחת אספירין זה לא רעיון טוב, אבל אם יוחלט שבו את צריכה להשתמש נראה לי כדאי לקחת אותו לנסיון מבחינת האלרגיה (אני ממש לא מוסמכת להורות על נטילת תרופות כך שאני רק אומרת מה שנראה לי הגיוני). אספירין אכן משכך כאבים, בדרך כלל לא משתמשים בו לכאבי מחזור אבל אולי אפשר לתפוס איתו שתי ציפורים במכה, אני באמת לא יודעת מספיק כדי לענות לך. המטולוג נוסף כפי שכבר אמרתי הוא לדעתי הכתובת.

המטולוג עם התמחות בנושא קרישה הוא הכתובת

לפיכך עלייך לפעול בהתאם להמלצות אלה.

למעלה