Famme Fatal
New member
שאלה לגבי תרופות נוגדות קרישת דם
שלום! אני בת 22 ולפני כחודשיים אובחנתי כHETEROZYGOT בפקטור 5 ליידן. בעוד פחות מחודש בע"ה אני טסה לתאילנד לכחודש. הטיסה היא ישירה (כ11 שעות) ואני נוסעת במחלקת תיירים.. (מה לעשות..)
ההמטולוג+ ראומטולוגית המליצו לי על זריקת קלקסן לפני הטיסה (60 מ"ג, בהתאם למשקל גופי) ואילו כשהלכתי להתחסן לקראת הטיול במרפאה אזורית של משרד הבריאות, הרופא שם המליץ לי לוותר על הקלקסן ולקחת 2 כדורי אספירין במינון 500 מ"ג כל אחד, בהפרש של 6-7 שעות. כמו כן, בפורום רפואת מטיילים באתר אחר הרופא המליץ לי פשוט לנוע הרבה במטוס ולגרוב גרביים אלסטיות. כתוצאה מכל ההמלצות האלה- אני מבולבלת (!) ואפשר לומר גם לחוצה. אני מבינה שהנושא שנוי במחלוקת ולכן אשמח לקבל תשובות ספציפיות לגבי הקלקסן והאספירין: א. האם אספירין במינון 500 מ"ג אינו מוגזם? כלומר, אני יודעת שכדור אספירין סטנדרטי הוא בד"כ 100 מ"ג, ואילו 500 מ"ג נשמע לי קצת כמו נסיון התאבדות (כמו 5 כדורים רגילים)
+הרופא ממליץ שאקח פעמיים. ב. האם קלקסן היא זריקה בטוחה? האם יכולה לגרום לדימומים? האם 60 מ"ג באמת נחוץ? הבנתי שיש גם 20 ו40 מ"ג. ג. האם אפשרי לשלב את הקלקסן עם כדור כמו אדקס? הבנתי שאסור לשלב את זה עם אספירין כי זה עלול לגרום ליתר לחץ דם ואף התקפי לב (לא עלינו), אם אני מבינה נכון לקלקסן יש את אותה ההשפעה כמו לאספירין, לפיכך -האם אסור לשלב את זה ביחד? ד. כמה זמן הנ"ל נשארים בגוף? (קלקסן, אספירין, אדקס)? תודה רבה!!! שבת שלום
שלום! אני בת 22 ולפני כחודשיים אובחנתי כHETEROZYGOT בפקטור 5 ליידן. בעוד פחות מחודש בע"ה אני טסה לתאילנד לכחודש. הטיסה היא ישירה (כ11 שעות) ואני נוסעת במחלקת תיירים.. (מה לעשות..)