אבחון לנער בן 15 - אמאשל2
שלום רב, אני מקווה שתוכלו לעזור לי להבין מה קורה. מדובר בבני הבכור בן ה15 וחצי. הילד (הנער...) לא מצליח בלימודים בשום אופן מזה זמן רב מאוד. בבית הספר גם היסודי וגם בחטיבת הביניים טענו המורות כל הזמן שאין לו ליקוי למידה אלא בעיות בארגון. ניסינו אז לארגן לו את חומרי הלמידה בצבעים שונים לכל מקצוע ועוד כל מיני שיטות. לא עזר לצערי. הוא הצליח לשרוד כל שנה עם ציונים נמוכים. לפני שנתיים לקחנו אותו לאבחון פרטי במסגרת השירות הפסיכולוגי של היישוב בו אנו מתגוררים. באבחון נקבע שהוא אכן סובל מליקויי למידה, במיוחד בחשיבה כמותית, לא נקבע שם כי הוא סובל מחוסר קשב וריכוז אבל הפסיכולוגית כתבה באבחון כי היא מבקשת מהמורות בביה"ס לחזור עבורו על כל מטלה מספר פעמים כדי שהוא יקלוט. מבחינת ההקלות בלימודים, הוא קיבל תוספת זמן בלבד (אני רק רוצה להבהיר כי המטרה שלנו לחלוטין לא היתה הקלות בלימודים אלא להבין סוף סוף מה קורה עם הילד). השנה הוא התחיל תיכון בכיתת מב"ר, עם מורה שמאוד דואגת שכל אחד ואחד מהילדים יצליח. אולם הוא לא מצליח להתרומם. המפתיע הוא שבאנגלית הציונים שלו מדהימים, לעיתים אף מעל 100. בשאר המקצועות בד"כ שלילי, לעיתים על גבול העובר. אתמול שוחחנו עם המחנכת על פי בקשתה ונאמר לנו כי ועדת ההוראה ישבה בעניינו והילד עומד על סף נשירה. לא ברור אם מהכיתה או מבית הספר. בקיצור מצבו בכי רע. שוחחנו אתמול גם עם בנינו, באווירה טובה ולא מלחיצה. לטענתו אין לו בעיה להתרכז בשיעור אולם כאשר הוא מגיע הביתה הוא מתעצל להכין שעורים או ללמוד לבחינה ובמקום זה הוא מתיישב באופן אוטומטי ליד המחשב או מנגן בגיטרה ולכן מגיע לביה"ס לא מוכן. הודענו לא כי זכויותיו בבית הולאמו, וכי אנו מחוייבים לספק לו מזון, ביגוד ולינה. מעבר לזה כל זכויותיו נעלמו ויוחזרו רק במידה ונראה שיפור לאורך זמן. הוא הסכים לכך ואפילו בכה בגלל מצבו. קראתי בקישורים שלכם על איך מאבחנים הפרעת קשב ללא היפרטאקטיביות וחלק מהדברים שם נראו לי מתאימים למצבו. איך אפשר לעזור לו? הוא הולך בבית הספר למרכזי למידה ללקויי למידה ועוזרים לו שם ב3 מקצועות. הוא רק התחיל את זה לא מזמן אז כרגע אנו לא רואים שיפור. אני ממש דואגת לו וכמובן חוששת מהעובדה שייתכן והוא יונשר מבית הספר. אני בטוחה שיש לו הפרעת קשב וריכוז (מול המחשב הוא מאוד מרוכז).כיצד ניתן לטפל ולאבחן? אני מקווה שלא התעייפתם מדי מלקרוא את הסיפור ומודה לכם על תשובה תודה ט