שאלה לגבי ת'יאון...

פאנגירל

New member
שאלה לגבי ת'יאון...

אז נכון שקראתי עד הספר השלישי, אבל זה היה ממש מזמן... ופשוט לא הבנתי מה קרה בפרקים האחרונים עם ת'יאון בווינטרפל...
500 אנשים של מי (של מי המצור)? בגידה של מי? מי שרף את ווינטרפל? הבולטונים WHO?

מהפרק האחרון ההבנה שלי היא שהאנשים של ת'יאון בגדו בו בשביל העסקה עם רוב (פרק לפני זה הוא אמר שהוא מוכן לתת חנינה לכל בן איי הברזל חוץ מת'יאון גרג'וי... אולי הם חשבו שלהביא לרוב את ת'יאון זה מראה על חרטה? אני יודעת...)... אבל זה לא מה שאני זוכרת מהמשך הספר השלישי...
טוב נו. אני ממש אשמח אם מישהו יסביר, כי בקטע הזה אני ממש לא סגורה על עצמי (אם צריך לתת ספוילרים אז תתנו בכיף, לא איכפת לי גם עד הספר החמישי...).

תודה D:

עד סוף הספר השלישי...

אשה מסרבת להגיש לתיאון עזרה ומציעה לו לסגת איתה לעומק יער וחזרה לספינות הארוכות.

תיאון נשאר עם אנשיו שמחליטים להלחם עד הסוף המר.
הממזר של בולטון מסתער על הטירה ואנשי הברזל מתים תוך כדי לחימה באנשי בולטון. לא ידוע מה עלה בגורלו של תיאון. בטוח שלא אנשי הברזל בגדו בו. הטירה נכבשה בכוח.

פאנגירל

New member
תודה... D:

אבל בפרק האחרון הם (אנשי הברזל) משתיקים אותו לפני הנאון, לא? מכסים אותו בשק והורגים את המלומד... אז הם בגדו בו? או מה? איך אנשי הברזל נלחמו באנשי בולטון אם הם החליטו להשבית את המנהיג שלהם לפני זה?

CallMeCavanaugh

New member
לא בטוח שנלחמו

הממזר של בולטון הוא לא בדיוק איש כבוד. סביר להניח שהם עילפו את ת'יאון, הוציאו אותו החוצה בשביל להסגיר אותו לבולטונים ולזכות בחופש שלהם, ואז נשחטו על ידי אנשיו של בולטון והטירה הוחרבה.

עוד קצת ספוילרים. הסיפור הכמעט מלא

ראמזי שלג (הממזר של רוז בולטון) התחתן בכוח עם הליידי האלמנה הורנווד ובעצם אנס אותה. הכל כדי לקבל את הנחלה שלה. שכן לא היו לה ילדים ולא היה בדיוק יורש לבית הורנווד. סר רודריק קאסל אסף אנשים והסתער על הממזר ואנשיו באמצעה של החתונה הכפויה. ברגע האחרון התחלף ראמזי שלג עם סרחן, משרתו ואיש אמונו שהיה נתעב אפילו יותר ממנו. הוא לקח את בגדיו של סרחן וסר הצידה. סרחן נורה בחיצים בשעה ששיגל את גופתה של ליידי הורנווד. ראמזי שלג נתפס בדמותו של סרחן והובא כשבוי לוינטרפל.

תיאון גרייג'וי שולח את דאגמר שסע לסת להתקיף את כיכר טורהן וליצור הסחה. סר רודריק קאסל שוב אוסף אנשים ויוצא להלחם בדאגמר. תיאון מנצל את המצב וכובש את וינטרפל. הילדים נעלמים. מציגים במקומם את ראשיהם של ילדי האיכר. רודריק קאסל חוזר לכיוון וינטרפל עצבני לאחר שהביס את דאגמר שסע לסת ונחוש בדעתו להעניש את תיאון על בגידתו ועל שהרג את הלורדים הקטנים שלו.
תיאון מבקש תגבורת מאשה ואשה מצידה אומרת לו לסגת. בלית ברירה מקשיב תיאון לראמזי שלג שאומר לו שהוא יכול להשיג לו לוחמים שיגנו על החומות בשבילו.

ראמזי מסתלק עם שק כסף ועם סוס טוב. לאחר זמן מה מופיע רודריק קאסל בשערי וינטרפל. תיאון מציג על החומות את בתו הקטנה כבת ערובה בעניבת חנק. רודריק קאסל שכבול בשבועה מתכונן להסתער, אבל אז תוקף אותו מאחור ומן האגפים כוח של אנשי בולטון שהביא איתו הממזר מצור מגור. מחמת ההפתעה ומחמת המחשבה הראשונית שאנשי בולטון הם ידידים, מביסים אנשי בולטון את אנשי הצפון די בקלות. לאחר מכן פותחים אנשי הברזל את שערי הטירה בפני אנשי בולטון.

ראמזי שלג נכנס בשחצנות ומודיע לתיאון שהוא הולך לקחת לעצמו את קירה, נערת בית המרזח שלקח לו תיאון למשכב. תיאון מתרגז עליו ומנסה לכפכף אותו ומקבל מנה. לא זוכר אם זאפטה באגרוף משוריין או חנית לבטן או משהו אחר. מן הריצפה הוא רואה את אנשיו נלחמים קרב נואש באנשי בולטון ונופלים אחד אחרי השני מול מספרם העודף של האויבים.

עד כאן נקודת המבט של תיאון גרייג'וי. נקודת המבט הבאה היא של בראן היוצא ממערות הקבורה.

פאנגירל

New member
וואו.

תודה!
לא זכרתי את זה כל-כך מסובך...
בסדרה, לעומת זאת, נדמה לי שממש שינו את הסיפור של ת'יאון כי כמעט כלום לא הוצג ממנו... או שממש הפשיטו את הסיפור או ששינו אותו. לא הציגו לא את ראמזי-סרחן, לא את האלמנה (לפחות לא כמו שצריך)... יש לכם מושג לאן קו העלילה של הסדרה הולך?

ושאלה נוספת - לת'יאון יש איזה מן "ימין"... זה שאמר לו שבלי שהוא יהרוג את רודריק קאסל תושבי ווינטרפול לא יכבדו אותו, ות'יאון מקשיב לו... מי זה?

ה"ימין" של תיאון בסדרה

הוא דאגמר. שבסדרה אינו שסוע לסת ואינו בעצם... סתם קלוצמך קירח.
הוא נזכר בשמו "דאגמר" כשתיאון פוגש את צוותו במעגן הקטן.

למעלה