שאלה לגבי תזונה

טיקי007

New member
שאלה לגבי תזונה

היי בנות,
מישהי מכן שמעה אולי על תזונה מומלצת להעלאת פוריות?
אילו מאכלים מעלים רמות של ויטמינים/ גורמים בגוף שנדרשים (יתר על המידה) עבור נשים עם בעיות פוריות.?

אני יודעת לגבי ברזל (גמבה, תרד, שומשום,כבד) וירקות ירוקים, שמעתי שרימון טוב מאוד (עשיר בחומצה פולית אם אני לא טועה).

מישהי שמעה משהו? יודעת משהו? אני אשמח אם תשתפו...

lim35

New member
הי לך

קשה מאד לדעת כמה ויטמינים את באמת מקבלת מכל דבר כזה שאת אוכלת, יש מזון שצריך לאכול כמויות גדולות מאד ממנו כדי לקבל משהו, והרי את לא תאביסי את עצמך כל יום בערמות של תרד, גמבה וכבד, נכון?

אני אתן לך כמה עצות שלדעתי עוזרות:
- לקחת מולטי-ויטמין טוב, אולי מיוחד לנשים - שווה להתייעץ עם נטורופת איזה לקחת.
- מאד חשוב: ויטמין D, אפשר לקחת בטיפות - הוא מאד קריטי לפוריות, יש עליו דיונים בפורום פוריות אם בא לך לחפש שם.
- אם אפשר לאכול אורגני, כי לרעלים והריסוסים במזון יש השפעה הורמונלית שפוגעת בפוריות.
- יש האומרים שמוצרי חלב ובשר לא אורגני פוגעים גם הם בפוריות כי הם מלאים בהורמונים ואנטיביוטיקה. אם קשה לא לאכול מוצרי חלב, אפשר לעבור למוצרי חלב עיזים שהם פחות מזיקים.
- לפי הרפואה הסינית מומלץ לאכול אוכל חם ומבושל, כיוון שהוא מחמם את הרחם. מוצרי חלב ואוכל קר גורמים לקור באיזור הזה וזה לא טוב לפוריות. העיקרון הוא לחמם את האוכל, אם באמצעות ירקות כתומים, בטטה, גזר, דלעת וכו', ואם באמצעות תבלינים כמו קינמון, ג'ינג'ר, פפריקה וכו'.
- וכמובן, לאכול בריא: מגוון ירקות ופירות, קמחים מלאים, קטניות ולהמנע מג'אנק פוד, אוכל תעשייתי, סוכר לבן וממתיקים מלאכותיים.

מקווה שעזרתי במשהו...

liats80

New member
כדאי לשעול בפורום פוריות

אני יכולה לספר לך הרבה על תזונה לאנדו. לפוריות לא כ"כ.
שמעתי על דבש מלכות וכאלה. באופן אישי לא ממש ניסיתי.
הדבר היחיד שעשיתי זה לאכול סלק בזמן הטיפולים כדיי לחזק את רירית הרחם (לא היתה לי בעיה של רירית דקה, אבל בכל זאת חשבתי שזה לא יזיק).
ליאת.

טיקי007

New member
אני יותר מאשמח לשמוע על תזונה לאנדו'
.

לא ידעתי שיש דבר כזה (מי חשב על זה?)
אם תוכלי לפרט לי או לצרף קישור למשהו זה מאוד יועיל לי. אפילו יותר מתזונה לפוריות :)

liats80

New member
דיאטה לאנדו

נכתב פה המון על הדיאטה לאנדו. כל מה שצריך לעשות זה לחפש "דיאטה" בצד שמאל למעלה ותוכלי לקרוא שרשורי עבר מפורטים, חלקם אף כוללים מתכונים (אין טעם שאחזור על הדברים).
בנוסף יש הרבה מידע על תזונה מתאימה לאנדו שכתבה פאולה הנטרופתית (בצד ימין למעלה לחצי על כלים ומידע ואז לחצי על הודעות נבחרות שם תראי את ההודעות של פאולה)
עוד מידע על הדיאטה את יכולה למצוא באתר של אנד"י (פשוט תעשי גוגל לאנד"י) ובקישור הבא:
http://www.endo-resolved.com/diet.html (באנגלית אבל ממצא).
אם תרצי שלחי לי מסר ואשלח לך העתק של ספר עם מתכונים.
בהצלחה!
ליאת.

טיקי007

New member
תבורכי!! ביקשתי כי הלכתי לאיבוד בחיפוש

זה לא נגמר שם וממש קשה למצוא את עצמך...רציתי משהו שימקד אותי ומאוד עזרת לי.

מסר בדרך אליך

פז08

New member
למיטב ידיעתי אומרים שסלק טוב לעיבוי הרירית של

הרחם. מעבר לזה באמת לא יודעת להגיד מה עוזר.
יכולה לומר שקפאין לא מומלץ וכמובן לא עישון.

טיקי007

New member
אז תודה על התשובות

התחלתי לחפור קצת על ויטמיןD...
מוטלי ויטמין-אני לוקחת חומצה פילות משולבת עם ברזל, ויטמין C וויטמין B12 (של אלטמן) - לזה התכוונת?
קפאין-היום כבר נפלה ההחלטה (הסתובב בורג בראש)-ירדתי לכוס קפה וכוס תה ביום... לא מעבר.

זה כל כך מורכב...כל כך קל ללכת לאיבוד...

lim35

New member
תזונה זה חשוב אבל זה בהחלט לא הכל

נורא קל להיסחף ולחשוב שתזונה נכונה תפתור לנו את הבעיות.
אני די נכנסתי לטירוף בנושא וכל הזמן חפרתי בנושא מה בריא ומה לא והרגשתי מאד אשמה אם חטאתי בקפאין או באלכוהול או בווטאבר...
בואו נזכור שהבעיה העיקרית שגורמת לחוסר פוריות היא האנדו' ואותה צריך לעקוף, כנראה, באמצעות הפריה חוץ גופית.
התזונה הנכונה יכולה לעזור בהורדת דלקתיות והפחתת רעלים והורמונים בגוף, ובכך לתמוך בהריון, אבל היא לא זו שתגרום לו להיווצר!
אז תעשי ככל יכולתך אבל את לא חייבת להתאבד על זה.

טיקי007

New member
חחח... ברור

אבל את יודעת איך זה-אפילו רשמת... בהתחלה כשרוצים הריון מתאבדים על כל דבר...הרגש פועל חזק... אחר כך מתאפסים :)
ברור לי שזו מחלה שלא נעלמת באמצעות תזונה ושאני אצטרך להתמודד איתה כל חיי אבל...נקווה לטוב.
מה שבטוח שתזונה נכונה לא תזיק לאף אחת :)

יום מקסים

למעלה