שאלה לגבי תזונה

פיתה3

New member
שאלה לגבי תזונה

שלום אני מתאמן כ 5 שנים 5 פעמים בשבוע עכשיו הגעתי ל 103 קילו שריר פלוס שומן בערך 18 עד 20 אחוז התחלתי דיאטה לפני חודש ושבוע ירדתי ל 94 אני אוכל ביום 2 כוסות אורז מבושל הרבה ירקות משתדל להגיע ל 9 10 חזה עוף או עוף רגיל בלי עור גבינות 3 אחוז וקוטג טונה במים ביצים וכו מסויף גם לפעמים קטניות אם אני רעב לפי הצורך כמו חומוס לדוגמא שיש בו ערך גליקמי נמוך או תירס לחולי סכרת שלא יקפיץ תסוכר

השאלה שלי היא ככה האם הפחמימות מספיקות לי? או שיש סכנה לפירוק שריר כי עד עכשיו אני יורד והכל ירדתי כבר 9 קילו בחודש ושבוע אבל אני יודע שזה מהר מידיי למרות שבהתחלה יורדים הרבה נוזלים במיוחד שהייתי משתמש בקריאטין וזה מעעלה גם במשקל הגוף כי הוא סופח נוזלים

ועוד שאלה מה התחזוקה שלי כמה קלוריות ביום לבנאדם ששוקל 93 קילו על 15 אחוז שומן כרגע

תשובה

היי,
לא ניתן לתת ייעוץ תזונתי מסוג זה דרך הפורום.
ירידה של 9 ק"ג בחודש זו ירידה יחסית גדולה בזמן כה קצר.
בכל אופן לא מומלץ לבצע דיאטת הרזיה ללא פיקוח של דיאטנית מוסמכת, במיוחד אם הינך סובל מסכרת לכן, ממליצה לפנות לייעוץ דיאטנית בקופ"ח.
בהצלחה!

פיתה3

New member
תגובה לדנה

אממ יש לי ידע בתחום אני מאמן כושר

למדתי תזונה קצת גם

אין לי זמן לזה השאלה שלי אם בגדול 2 כוסות אורז ביום בלנאדם ששוקל 94 קילו זה בסדר או מעט מידיי?

הרוב אצלי זה שריר אין לי הרבה שומן עכשיו עומד על כ 15 אחוז בערך אני מבין בתזונה אין צורך בדיאטנית רק התייעצות גם אוכל שומן בריא כל ארוחה כמו שקדים טחינה אגוזים אבוקדו וכו השאלה שלי מה המינימום פחמימה ביום שזה עוד בריא ואני חושב אני צריך לעלות טיפה כי ירדתי מהר מידיי האולטמיטיבי זה חצי עד שלושתרבי קילו בשבוע קצב ירידב בלי פירוק שריר נכון?

תשובה

בגדול ניתן לומר ש-2 כוסות אורז ביום (בהנחה שזו הפחמימה היחידה שאתה אוכל) זה מעט מידי.
פחמימות אמורות להוות כ-50% מהצריכה הקלורית היומית כאשר הדגש הוא על פחמימות מורכבות כמו לחם מחיטה מלאה, אורז חום, קינואה, כוסמת וכו'.
מבחינת ירידה מומלצת במשקל - מדובר על כחצי ק"ג בשבוע וזה בהנחה שאתה בעודף משקל.
ושוב כפי שאמרתי קודם - מאחר ואין לנו אפשרות לתת מענה מסוג זה במסגרת הפורום ממליצה בכל זאת לפנות לייעוץ דיאטנית, שיכולה להעריך את הצריכה המומלצת עבורך לפי מדדים כמו גובה, משקל, BMI, העדפות מזון, רמת פעילות גופנית ובדיקות דם.
בהצלחה!

פיתה3

New member
תגובה

תפריט תזונה קבוע לדעתי זה בעייתי כי יש ימים שאני כל היום על רגליים יש ימים כל היום יושן ויש ימים חצי חצי

ו bmi זה לא שטויות?

הכל תלוי באחוז שומן לא?

תשובה

דיאטנית יכולה לתת לך אופציות לארוחות תחליף שמתאים גם לסדר היום שלך - לא בהכרח תפריט קבוע.

כמה הערות

הדרך הפשוטה ביותר לדעת אם ירדת משמעותית במסת שריר זה לבדוק משקלים.
אם למשל לחצת 100X10 כשהיית 103 ועכשיו בחזרה השמינית עם 100 ק"ג אתה תקוע עם המוט על החזה, ברור שהורדת בשריר.

הירידה שלך מאוד מהירה, מה שאומר שאולי באמת פגעת במסת שריר.

אתה שואל שאלות של כמות, שאלות שקשה לענות בלי להכיר אותך, לדעת כמה אירובי אתה עושה.
הייתי ממליץ לך ללכת לאיש מקצוע, לתזונאי ספורט לייעוץ רציני.

לחלופין, אתה יכול פשוט לעקוב אחרי ההתקדמות שלך, לנסות לרדת קצת יותר לאט ולראות איך ההיקפים והמשקלים משתנים ולהתאים את התזונה בהתאם.

אגב, בכל תקופת חיטוב תאבד קצת מסת שריר.
הרעיון של חיטוב יעיל הוא לאבד מקסימום שומן ומינימום שריר.

פיתה3

New member
תגובה

כולם בחיטוב יורדים קצת במסת השריר לא ניתן לשמר הכל

נכח לא מעיד על המסה אני מכיר אנשים רזים שעושים פאוור ליפטינג שמרימים יותר מאנשים שפי שתיים מהם המסת גוף אם זו השאלה לא ירדתי במשקלי עבודה

לגבי תזונאי זה בעייתי אני לא אוהב להיות מקובע באוכל אני מגוון לא רוצה תפריט קבוע חוץ מזה שאין לי שריפה קבועה של קלוריות לדוגמא אתמול הייתי 20 שעות על הרגליים היום אני כל היום יושן

ירידה בכח מראה על ירידה במסת שריר

ברור שיש ציפלונים שמרימים משקלים מטורפים ואנשים מסיביים שמתעסקים עם משקולות ורודות אבל אנחנו לא מדברים על מישהו אחר, אנחנו מדברים עליך.
אם אתה נמצא בחיטוב וירדת בצורה ברורה במשקלים שאתה מרים, כנראה שהירידה שלך לא היתה מאוד נקיה.

תזונאי ספורט טוב לא יקבע אותך, הוא יתן לך יעוץ לך בהתאם לאורח החיים שלך.

ו 20 שעות על הרגליים זאת דרך מצויינת לפגוע גם בבריאות וגם במטרות שלך.

למעלה