שאלה לגבי תאורה

shahar40

New member
שאלה לגבי תאורה

שלום לכל יושבי הפורום, אני מקווה שתוכלו לעזור לי בייעוץ לגבי תאורה. אנחנו עוברים דירה בעוד חודש לדירה הזו
כיוון שאני מאד אוהבת אור, חשבתי להוסיף על הנקודות הקיימות (מסומנות באדום) תאורה על הקיר (מסומן בכחול) רציתי לשאול כמה שאלות: 1) האם נראה לכם ש-3 נקודות תאורה נוספות יספיקו? 2)באיזה גובה כדאי למקם אותם? 3) האם ניתן לעשות רק הכנה בזמן השיפוץ או שחייבים לדעת מראש היכן למקם אותם ? (אני עדיין מתלבטת) אשמח לשמוע עיצות וטיפים לגבי תאורה בכלל. תודה ויום טוב

asher40

New member
תאורה - תגובה

שלום לך , ראשית ,ע"מ ליעץ כראוי ,כדאי מאוד שיצורף הריהוט במיקומו הקבוע. כמות גופי התאורה נקבעת גם לפי עוצמת ההארה שלהן. ישנן ,מן הסתם ,שיקולים נוספים ,כמו אוירה ,חום שנוצר והתאמה של טיב ההארה לשימוש האיזור. בהחלט ניתן להכין צנרת וחוט משיכה או לחילופין גם להשחיל מוליכים ובקצה קופסה עם מכסה ,עד רגע השימוש ,אך כדאי שהמקום יקבע מראש כי ,סיטוט אח"כ הוא "כאב ראש". גובה תאורת קיר הוא ,או 180 ס"מ או 200 ס"מ. אם תרצי ,פני אלי ואעביר לך מצגת תאורה של עבודותי האחרונות ,בה אני מראה ומסביר את סוגי התאורה ,כמו תאורה נסתרת ,ספוטים הלוגן ,תאורות קיר וכו'. מקווה שעזרתי, אשר.

shahar40

New member
הנה השרטוט עם הרהיטים

אשר, תודה רבה על המצגת, האם יש לך גם דוגמאות למה שאני מחפשת (תאורה בקיר לצורך תאורה בחדר - לא על מנת להדגיש תמונה או אביזר) שוב תודה

asher40

New member
מעט סבלנות....

ביום ד' ,אני מצלם את הפרוייקט האחרון ויש שם אין סוף תאורות קיר ,רק ש....מאוד יקרים ,רובם מפורצלן,דק מאוד ועדין מאוד. יקח לי כמה ימים להכין מצגת ,אבל זה שווה את המאמץ. אשר.

asher40

New member
הצעה...

רעיון התאורה הנסתרת ,שראית במצגת אפשר לישם אותו גם במטבח מעל הארונות עם מדרגת גבס קטנה ובתוכה ג.ת. פלורסנטיים צמודים ללא רווח.האפקט מדהים. כמובן מצריך הדלקה נפרדת מתאורת התקרה ,כי אין ממש צורך בשניהם ביחד. אשר.

asher40

New member
הצעה נוספת...

שילוב של תאורת הלוגן על עמוד מעוצב בין הספה הגדולה לקטנה מחובר לשקע המופעל ע"י מפסק דימר בכניסה לסלון.

shahar40

New member
תודה על התשובות והתמונות

לשאלתך, אין הנמכת גבס. אהבתי את המנורה העומדת, בדיוק משהו בסגנון הזה אני רוצה על הקיר.. דרך אגב מה ההבדל אם האור מופץ מעלה או מטה (מבחינת השפעה על אוירה, כמות אור , סגנון וכו') בנוסף יש לי שאלה לגבי פורצלן (מעל לפינת אוכל) מה מייחד אותו משאר הסוגים? תודה

asher40

New member
לגבי תאורה לשני כיוונים...

ופורצלן ,רק מראה עיניים יראה את האפקט ,בסוף השבוע יהיו לי התמונות ואציג אותן כאן. לילה טוב , אשר.

SEA SOLT

New member
אפשר גם..?

תוכל לישלוח לי גם את מצגת התאורה שלך בבקשה...! אני מתחיל לעשות את פרק התאורה בפרוייקט שלי ומידע על מנורות תאורה יעזור לי מאוד..! הודה לך מאוד ואם לא אז תודה גם כן...! [email protected]

למעלה