שאלה לגבי תאונה

hofnoan

New member
שאלה לגבי תאונה

בעבודה במשלוחים נהג העיף אותי (הוא היה אשם ולא משנה כרגע השתלשלות הדברים השאלה אחרת) ונפלתי על הצד והקטנוע על הקרסול. כואב אבל לא שבור כלום כניראה. לא לקחתי פרטים כמו איזה טמבל כי ראיתי שהכל בסדר בקטנוע ועל הז*ן שלי האוטו שלו. ראיתי גם שאני שלם וקיללתי והמשכתי לרכב. אחכ גיליתי שכואב הקרסול. השאלה נגיד והייתי לוקח פרטים, אני לא רוצה לתבוע כספית לא מעניין אותי הכסף. מה זה היה עוזר? למה צריך בכלל לתבוע? אני ממשיך לעבור ולא צריך פיצוי על ימים אז מה הקטע של תביעה לא הבנתי.....מה זה נותן?

אם פי 3

New member
חשוב לקחת פרטים

כי לפעמים לוקח קצת זמן (שעות, לא ימים, כלומר - הפעם כנראה עבר בשלום), עד שמרגישים את הבעיות.
ברגע הראשון, הצפת האדרנלין לפעמים ממסכת את הכאב / נזק.

אם הכל בסדר, באמת אין סיבה לתבוע סתם.

hofnoan

New member
זהו שעכשיו כואב מאוד

אבל גם עכשיו מה הקטע לתבוע? אני לא מעוניין בכסף אז למה התביעה? אולי על ימי עבודה שאני מפסיד במידה והחלטתי לא ללכת לעבודה?.... בינתיים אני בעבודה (לא משלוחים עבודה אחרת, הראשית שלי) אבל לא יודע מה יהיה בהמשך דיי כואב לי אוףףףףף איזה טמבל אני :((((

xfwind

New member
אם חלילה תזדקק לטיפול רפואי

תהיה חייב להפעיל ביטוח החובה אלא אם תתווה סיפור שנפגעת בפעילות סקייטבורד וכ'

אם פי 3

New member
אני מקווה שזה רק מכות יבשות

יכול להיות מאד כואב, אבל באמת - חולף, ולא באמת מצדיק תביעה (אם לא דורש טיפול רפואי או הפסד ימי עבודה).

אגב - אם התאונה היא תוך כדי עבודה (או בדרך אליה או ממנה), אתה בכלל לא תובע את ביטוח החובה שלך, אלא את ביטוח לאומי, כי זו תאונת עבודה.

מאחלת לך הרבה בריאות, ופעם הבאה - לא לוותר. במקרה הטוב - לא תעשה עם זה כלום. (אגב - אתה יכול גם לטעון שזו תאונה עצמית, אבל זה להתחיל להסתבך בשקרים - אני לא אוהבת את זה).

אגב - גם זה שברחת, בלי לתת את הפרטים שלך, זה לא תקין, ואאל"ט נחשב ממש עבירה. אם יש נזקי גוף, אז זו אפילו עבירה חמורה (כזו ששואלים עליה בפוליגרף, בקביעת סיווג בטחוני, למשל).

gilkor

New member
כמה נקודות

קודם כל - החלמה מהירה ורפואה שלמה!

לקחת פרטים חשוב קודם כל בגלל נושא האחריות. יש נהג על הכביש שנוהג בחוסר זהירות ואין שום תיעוד לכך. מחר ח"ח הוא יהרוג מישהו. יכול להיות שהוא על תנאי היום, ואם היית פונה למשטרה היו שוללים לו את הרישיון ומורידים אותו מהכביש.

מאחר ואתה חי בעמך, אתה אולי לא לקחת את הפרטים אבל הוא יכול מאוד להיות שכן! אם למשל היית נתקל בנהג מונית, רוב הסיכויים שתוך כמה ימים היית מקבל תביעה על נזק שגרמת לרכב שלו, ועכשיו לך תוכיח שאין לך אחות...

כמו שהסבירה לך MP3, יש אלמנט של פגיעה שמופיעה לאחר ירידת האדרנלין. במידה ואכן נפגעת, במקרה שלך כפי שתיארת אותו, אין בכלל קשר לתביעת ביטוח החובה אלא לתביעה כנגד ביטוח לאומי (הרי נפגעת בעבודה ולכן זאת תאונת עבודה). אם באופן תיאורטי היית הולך לרופא, מקבל מספר ימי מחלה, מקבל חוו"ד שיש לך פגיעה שתשפיע על ההכנסה שלך - היית מקבל פיצוי על כל אלו מביטוח לאומי (באופן תיאורטי - כן?).

בנוסף, פרטים זה לא מספיק, אם יש עדים רצוי לקחת את הפרטים שלהם.

hofnoan

New member
עדכונים

אוקיי אז הלכתי לרופא וזה נקע.
האנשים שהיו באוטו מאוד נלחצו שהעיפו אותי והיו בלחץ ולא ניראה לי שרשמו בכלל את המספר שלי.
אני לא צריך לתבוע את הביטוח לאומי כי בעצם אני לא מפסיד ימי עבודה...
מה שהכי מצחיק שבעבודה היום ששאלו מה קרה וסיפרתי מישהי בעבודה אמרה שבעלה סיפר לה שהיה עד לתאונה שלי. צירוף מיקרים שכזה

בפעם הבאה אני אקח פרטים באמת על כל מיקרה.
תודה חבר'ה

hofnoan

New member
תודה

ולאחר שפוטרתי מהעבודה הראשית... אני גם לא יכול להמשיך לעבוד במשלוחים בגלל הרגל אז כניראה אני אתבע את ביטוח לאומי

ותמיד אתה יכול לספר את האמת

שמרוב לחץ לא לקחת את המספר של הרכב השני, לא יתלו אותך על זה ומקסימום במשטרה זה יירשם כתאונה עצמית.
הרי ממילא אתה תובע או את החובה שלך או את הביטוח הלאומי - אין פה מעורבות של צד ג'

hofnoan

New member
האמת הורדתי את הטפסים של ביטוח לאומי

וצריך למלא שם 9 דפים ובין השאר גם את הפרטים של התאונה. צריך את הפרטים של הנהג או שאפשר לשקר ולכתוב תאונה עצמית ואם הודעתי למשטרה צריך מספר תלונה וזה.. קיצור דיי מורכב.
גם בסוף החלטתי שלא להגיש מכיוון שראיתי באתר של ביטוח לאומי שאם אני עובד ביותר ממקום עבודה אחד אז שני המעסיקים חייבים למלא את הטופס כאילו הם המעסיק היחידי שלי. בקיצור עכשיו אני כבר לא עובד בעבודה אחת ולא רוצה להתעסק ם זה... אתמול עבדתי אז יוצא שהיום ומחר אני לא יעבוד בשביל יומיים לא שווה כל הכאב ראש הזה. לא נורא. כסף בא כסף הולך.

hofnoan

New member
אה וגם

בטופס כתוב שאני מצהיר שהפרטים נכונים ושלשקר זה עבירה על החוק שדינה מאסר או קנס כספי... אז לא צריך יאללה. עדיף תמיד להיות ישר

למעלה