שאלה לגבי שמאות

מני אה

New member
שאלה לגבי שמאות

אני לומד בארץ שמאות מקרקעין+תואר ראשון באוניבסיטת חיפה....רוצה לדעת אם אחרי שאסיים וארצה לעבוד כשמאי בארצות הברית מה עלי להשלים כדי להיות שמאי שם? תודה רבה
 

Boston Guy

New member
להבנתי - זה ללמוד הכל מאפס

אפילו יחידות מדידת הקרקע כאן שונות מבישראל, צורת הבניה שונה, חוקי המקרקעין שונים... יש אלף ואחד הבדלים בין ישראל וארה"ב - ואולי 5% ממה שתלמד שם יהיה רלוונטי כאן. כדי להיות שמאי מקרקעין כללי בניו יורק, לדוגמא, תצטרך 300 שעות הכשרה + תואר ראשון.
 

Boston Guy

New member
מה שאתה לומד בארץ רלוונטי לארץ

מקצועות כמו עריכת דין, ראיית חשבון, שמאות וכיוצ"ב הם מקצועות שמחוברים למערכת החוקים והתקנות הספציפית של מדינה. בדיוק כמו שעורך דין ישראלי לא יכול לעסוק במקצוע בארץ אחרת בלי ללמוד ולהיבחן על החוק המקומי - כך גם שמאי.
 
שמאות בארה"ב

אני חושש שזה אחד מהמקצועות הקשורים קשר הדוק למקום שבו אתה לומד. הבן, הכל פה שונה בנושא השמאות. מרמת המיקרו ועד רמת המאקרו. חוקי התו"ב פה שונים - כל הנושא של שימושי וייעודי קרקע, בעלות על קרקע, חוקי בנייה וכו'. גם תקני הבנייה פה שונים לחלוטין - יש צורך בהבנה של שיטות ותקני הבנייה. גם הגורם הגאוגרפי שונה לחלוטין: בית ליד אגם בישראל גורם לדייר לחשוב על לוגאנו. פה הוא חושב על ביטוח טוב נגד הצפות. בקיצור, נראה לי שלימודי השמאות הישראליים לא ממש יעזרו פה, אבל הכי בטוח זה ללכת לאתרי האוניברסיטה, לקחת את מספר הטלפון של המחלקות המתאימות, ולהתקשר אליהם.
 
למעלה