שאלה לגבי רשתות

חופר 11

New member
שאלה לגבי רשתות

שלום יש לי שאלה לגבי תחום הרשתות.. אני מעונין ללמד את שרת הדאור exchange לבד.. איפה אחר כך אני יוכל לירכוש על זה נסיון בתחום.. אני רוצה לעמיק את הידע שלי בזה ובמערכות הפעלה.. תודה רבה לכם

Zig35

New member
נסיון לתשובה..

לא ממש הבנתי את השאלה.. מה הידע/הנסיון הנוכחי שלך? האם אתה מכיר שרתים ומ"ה ורוצה להתמקצע בנושא exchange ע"מ להפוך למומחה/יועץ בנושא? או שאתה פשוט רוצה להבין איך זה עובד בארגון שלך? בכל מקרה, אני מניח שהקישורים הראשונים בשבילך יהיו אלה שבסוף ההודעה. אחרי שתתקין לעצמך שרת עם exchange, ואיזה תחנה או שתיים עם client (כגון outlook), תוכל להתחיל "לשחק" עם הקונפיגורציות השונות. אתה יכול לקנות ספרי הדרכה (או להוריד מהאינטרנט - ebooks) בנושא, ולעבוד איתם. כמו-כן ישנם הרבה פורומים של שאלות ותשובות, עזרה ממומחים וכיו"ב, שאתה יכול להיכנס אליהם ולשאול שאלות ספציפיות כשתתחיל להתקל בבעיות. לגבי נסיון מעשי: אחרי שתתחיל להרגיש בטוח עם עצמך, תוכל להציע את עצמך כעוזר מנהל רשת/דואר וכיו"ב. "בטוח עם עצמך", אגב, אומר גם מוכנות לקחת אחריות על מידע של אחרים... זה אולי נראה טריוויאלי, (ויותר מדי מנהלי רשת שאני רואה בשנים האחרונות מתייחסים לזה ככה), אבל זה ממש, ממש לא. חברות "גדולות" כמו נס, מטריקס ואחרות לפעמים מחפשות אנשים כאלה, להכשיר, למקצע ו"לקטוף את הפירות" איתם אח"כ. שני דברים שצריך לזכור: 1. תברר עם עצמך אם זה באמת מה שאתה אוהב ורוצה לעשות בחיים (לפחות לשנים הקרובות), אחרת לא תצליח להתמקד בזה לאורך זמן, וחבל. 2. כל המנהלים הגדולים התחילו בקטן.

חופר 11

New member
שרת דאור

שלום יש לי קצת ידע על שרתים לא הרבה.. אני רוצה התמקצע בנושא exchange .. אני למדתי טכנאי מחשבים ורשתות.. אז יש קצת ידע בתחום..

Zig35

New member
עוד נסיון :)

אם עשית קורס טכנאים אז כנראה שיש לך לפחות את הידע הדרוש ע"מ לדעת לקרוא ולהבין - מושגים כגון services, ports, tcp, udp וכו'. אז זה הזמן לקחת ספרים (יש לא מעט ספרים על exchange, כחלק מסדרות MCSE או בפני עצמם), לבנות לעצמך מעבדה (אם אתה עובד במקום שאתה יכול להקים בו סביבה נוחה - עדיף), ו"לרוץ" עם זה. אם אתה יכול לבקש במקום העבודה שלך גם להתלוות למנהל הרשת (בזמנך הפנוי, כמובן, אלא אם תצליח לשכנע אותם שכדאי להם אחרת). גם כך סביר שאת רוב עבודות התחזוקה הוא עושה בשעות שה"משתמשים" כבר הלכו הביתה, אז זה הזמן הקלאסי בשבילך להישאר, להתבונן, וללמוד. אבל, לפני שהייתי ניגש ספציפית ל-exchange, הייתי מנסה להעמיק קצת את הידע בנושאי שרתים "באופן כללי" - באותן דרכים שהזכרתי לעיל. ההעמקה יכולה להיות בהמון כיוונים, שכל אחד מהם הוא עולם בפני עצמו - אחסנת מידע, גיבוי, אוטומציה (scripting וכיו"ב), פרוטוקולי תקשורת בכלל ודואר בפרט (imap,smtp,pop3 וכו'), אבטחה, אופטימיזציה ועוד ועוד. שיהיה לך בהצלחה.

shimi2205

New member
תתקין SBS

תוריד MICROSOFT SBS 2000 או MICROSOFT SBS 2003 ותתקין בבית על מחשב שיהיה שרת משחקים והתחנה שלך תעשה אליו LOGIN תתקין עליו EXCHANGE . SQL ותתחיל לשחק ... בהצלחה

למעלה