שאלה לגבי רמיקוב

SimsY

New member
שאלה לגבי רמיקוב

היי - היי שמח אם תפתרו לי (לנו) ויכוח שיש לנו

האם ברמיקוב כשמישהו מקבל את הג'וקר הוא חייב להוריד אותו או שהוא יכול להשתמש בו מתי שהוא רוצה לפי בחירתו ?

תודה רבה

SimsY

New member
חבר שלי ניצן

זה נכון שעקרונית לדעתי ניתן להוריד את הג'וקר בכל זמן שהשחקן מחליט על דעת עצמו שאלתי היא האם אין בכך שמירה של גוקר על התושבת שכידוע זה אסור ובנוסף מניעת משאר השחקנים להשתמש בו כאוות נפשם מה גם שלקיחת קלף אחר קלף ללא הורדת הג'וקר ממזערת את הקופה תוך כ 10 מהלכים לערך ואז לא ניתן להמשיך

SimsY

New member
בנוסף למה שחברי ניצן אמר פה ^

(הוא השתמש בכינוי שלי כי לו אין)
אני חייב להגיד שסיימנו את המשחק בכל זאת ועדיין נותרו מהלכים
ככה שלדעתי אין שום מניעה לשמור אותו כי המטרה היא לנצח לא לדאוג שהאחרים ינצחו -
לכן פנינו אליכם לדעתכם בנושא.

אייני

New member
אצלנו הרבה פעמים

שומרים את הג'וקר ומורידים אותו רק בהורדה האחרונה בסוף (כולנו עושים את זה למעשה), ואף פעם לא הגענו למצב שנגמרה הקופה ואי אפשר היה להמשיך...

אבל אם אתה מעוניין למנוע את זה בכל זאת, אז דרך למנוע את זה (או להפחית במקרים של זה) היא להפסיק לשחק רמי כמשחק בודד ולהפוך את זה לסדרת משחקים, כאשר ברגע ששחקן כלשהו מנצח - שאר השחקנים צריכים לספור את הנקודות השליליות שיש להם. כל קלף שווה את המספר שרשום עליו בנקודות (קלף של 1 - שווה נקודה, קלף של 5 שווה 5 נקודות, וכד'), כאשר הג'וקר שווה לא פחות מ30 נקודות. כל שחקן רושם בטבלה כמה נקודות שליליות היו לו, ואחרי מספר מסויים של משחקים - עוצרים, ומי שיש לו הכי פחות נקודות שליליות ניצח את הסדרה. (או - אפשרות נוספת, לעצור כשמישהו עובר גבול מסויים של נקודות שליליות). במקרה כזה - שחקנים יתחילו להיפטר מהג'וקר יותר מוקדם ולא יעיזו להשאיר אותו להורדה האחרונה, כדי לא לחטוף 30 נקודות שליליות רק עליו.

"שכידוע זה אסור"

זה מותר וזה כלל לא מפריע למהלך המשחק!!! לא נגמרת הקופה ולא שום דבר דומה

למעלה