שאלה לגבי ריצה

קרינוש

New member
שאלה לגבי ריצה

שלום לכולם.. אז ככה.. אני בת 17 (כמעט) , והתחלתי לרוץ כל יום בערך קילומטר (נכון זה כלום.. אבל זו רק ההתחלה.. אני מסוגלת ליותר אבל אני לא רוצה ישר להעמיס על עצמי..) ואחרי הריצה אני עושה פעילות אנארובית (בונה מתח שרירים, עיצוב כפיפות בטן וכו') והכל במטרה לשרוף קלורית ולחטב את הגוף שלי ואני משלבת גם תזונה נכונה.. (רזיתי 16 קילו).אני 1. 74 ושוקלת 74 קילו... עכשיו השאלה שלי היא כזו: איך אני אמורה לרוץ, כלומר נשימות, מה לעשות לפני הריצה, אחרייה, בזמנה, איך לגרום לריצה להיות הכי טובה וממצה שיכולה להיות, ואיך לתעל את הזמנים... וגם כמה לרוץ בהתחלה ואיך לשדרג.... אני ממש אודה אם מישהו יוכל לעזור לי.. שוב תודה מראש קרין. :)

The almighty

New member
פשוט רוצי כמה שיותר(יותר טוב)....

אל תחשבי על נשימות וכו'....פשוט רוצי....!

DR ART

New member
אתה טועה

זה לא לרוץ וזהו אלא צריך לרוץ זקופים ככה שיותר אוויר יכנס לריאות... קצב הנשימה הוא איזה שנוח לך אבל שיהיה סדיר לפני הריצה עושים קצת מתיחות וכמובן שאחרי הריצה עושים מתיחות.

DR ART

New member
כנסי

את צריכה לרוץ זקופה, גב ישר. הנשימה סידרה לפי איזה קצב שנוח לך. אם את מתחילה עם קילומטר אז תנסי כל שבוע או שבועיים להוסיף מרחק. לדעתי מכיוון שאת לא מתאמנת על ריצות ארוכות אלא את רוצה להכנס לכושר ולרזות אז כדאי לך לרוץ על זמן בהתחלה 10 דק' אחרי 15 דק' ואז יותר ויותר... אבל חשוב לשמור על אותו קצב בריצות ואף רצוי להגביר קצב... מקווה שעזרתי :)

קרינוש

New member
תודה :)

כן סבבה תודה רבה... עשית לי חשק לללכת לרוץ עכשיו... שאלה, יש כזה מד ק"מ? כלומר שזה מודד את המטרים \ ק"צ שאתה רץ?

DR ART

New member
חחח..אין בעיה

יש כזה דבר שקוראים לו מד צעדים שהוא ממיר אותם למטרים.. לעוד שאלות כנסי אלי לאיי סי קיו: 151557460

מה שחשוב זה

שקודם יש לבצע את הפעילות האנאירובית ורק לאחר מכן לבצע את הריצה וכל זאת כדי למנוע פציעות.

קרינוש

New member
באמת??

כי אני קודם כל עושה מתיחות, רצה ושוב מתיחות ואניאירובי.... זה לא טוב???

למעלה