שאלה לגבי ריטלין

גירפה

New member
שאלה לגבי ריטלין

שלום, אני סטודנטית בת 24, לפני חצי שנה אובחנו אצלי הפרעות קשב וריכוז.וזו גם הפעם הראשונה ששמעתי שיש דבר כזה. בנתיים הספקתי לעבור תיכון,פסיכומטרי וגם שנה ראשונה באונברסיטה. הכל בקושי עם הרבה מאמצים. את הסמסטר הזה באוניברסיטה אין למה להשוות, כמו לשים משקפי ראיה בפעם הראשונה. קודם כל רציתי לדעת אם יש צורך במעקב ואם כן,על ידי מי? רמת הריכוז שלי והקליטה השתפרו בצורה ניכרת, אבל עדיין היכולת שלי לשבת ללמוד מאוד מוגבלת, האם זה קשור ואילו דברים אני יכולה לעשות על מנת לשפר את יכולת הלמידה שלי? זהו בנתיים. תודה ושהיה שבוע טוב,פורים שמח

יוניא

New member
לגירפה ברוכה הבאה

לגבי שאלותייך אז ככה מעקב חייב ע"י הרופא שנתן לך את המרשם הראשון לריטלין (נוירולוג או פסיכיאטר) לגבי יכולת הלמידה את צריכה ללמד את עצמך או לבד או ע"י "מאמן" לשבת וללמוד מכיוון שהיכולת קיימת אבל לדעתי עדיין לא יודעת איך לעשות את זה נכון יוני

דליה.ד

New member
שלום גירפה וברוכה הבאה

לפורום שלנו. אני מאוד שמחה שאת מרגישה טוב עם הריטאלין. בנוגע לישיבה הממושכת שאת נדרשת לה.. אני מניחה שזה יקח זמן עד שתתרגלי לשבת הרבה זמן כי אחרי שרגילים להיות קופצניים מתקשים להתרגל אחרת. העיצה שלי היא שתקציבי לעצמך זמן בו את יושבת בלי לקום, בכל פעם תאריכי את הזמן בעוד מספר דקות ואולי זה יעזור. הייתי ממליצה לשוחח עם המורים / המרצים ולספר להם שקשה לך לשבת וזה לא בגלל שאת רוצה להפריע, סכמי איתם על מקום ישיבה שאם תקומי, תעמדי, תמתחי רגליים - זה לא יפריע למורה ולמהלך השיעור. אני מניחה שאם תהיי כנה אף אחד לא יתנכל לך. ובהצלחה! מדליה.

גירפה

New member
קושי לשבת בבחינות../images/Emo51.gif

תודה רבה קודם כל. אני בהחלט אנסה את שיטת הקצבות זמן ישיבה. כאשר עשיתי את האיבחון בניצן, הם המליצו לי בנוסף להערכת הזמן הפסקות לצורך שיחרור. באוניברסיטה אישרו לי את הארכת הזמן אך לא הותר לי לצאת מהכיתה או לקום מעבר לפעם שמותר לצאת לשירותים כמו כולם. אני בהחלט מרגישה בזמן מבחן, למרות יכולת הריכוז שהשתפרה, קושי בלשבת אני מאבדת את הסבלנות ויוצאת בדרך כלל הרבה זמן לפני סוף המבחן. יש איזשהו פטנט להעביר את זה?

גירפה

New member
עוד כמה שאלות...

כל כמה זמן צריכים להיות במעקב? אני פשוט לא סומכת על המרפאה ששם עשיתי את האיבחון וזה באופן פרטי. קראתי ושמעתי על "מאמן" בספר על 100 שאלות של קשיי קשב וריכוז. מה זה אומר? ולמה זה טוב? תודה בכל אופן על תשומת הלב

יוניא

New member
מעקב צריך להיות פעם בחצי שנה

לפחות האימון אמור לעזור לך להתגבר על הבעיות שההפרעה גורמת כגון איך לתכנן זמן אני מאמין שתמצאי יותר פרטים באתר הזה (אם הקישור יצליח) יוני

גירפה

New member
זה נשמע קצת מסובך

תודה שחזרת אלי כל כך מהר. הקישור הצליח והגעתי לאתר, הם ציינו מה המטרה הסופית של אימון אך לא איך עושים זאת. אתה נעזרת או נעזר במאמן? "מאמנים" הם ספציפים לקשיי קשב וריכוז או לדברים נוספים?

יוניא

New member
גירפה שלום

אני לא נעזרתי במאמן אני גם לא עברתי איבחון אם אני "סובל " מההפרעה הבן שלי מאובחן כADHD לפי הסימנים כנראה גם אני עם ההפרעה אבל אני בשלב בחיי שלא בא לי להשקיע בעצמי יש לי עבודה שדי מתאימה לי ונוחה בכל מקרה אני מכיר משהיא שעושה אימון אם תרצי היא תשמח לענות לשאלותייך תפני אלי לאימייל [email protected] ואני אתן לך את הפרטים שלה יוני

למעלה