שאלה לגבי רטאלין

שאלה לגבי רטאלין

אני כרגע לומד לפסיכומטרי אני בסך הכל מסתדר בשיעורים להתרכז ברוב השיעורים אני מנסה רטאלין בפעם הראשונה ולא יודע כיצד לגבש דעה לגביו. יש לי בחינת מפע"מ ואני מנסה לקחת רטאלין בסימולציות. השאלה שלי אם המבחן עוד חודש כיצד אני אצליח לגבש דעה עם הרטאלין עוזר לי או לא? אולי לא כדאי לי להתחיל בכלל בגלל שזו תקופה קצרה. כי ברוב המבחן אני מצליח לשמור על הריכוז, אני דועך קצת לקראת הסוף אבל זה הבנת הנקרא החלק שאני חלש בו בכל מקרה ויש לו זמן קריאה נפרד והרבה זמן לשאלה. מה שאני מפחד שהמבחן הוא בערך 3 שעות על המחשב ואני מפחד שזה מה שיקשה עלי להתרכז מול המחשב? לקחתי פעמיים (שתי מבחנים שונים) רטאלין 10 מילגרם והייתי יותר איטי בלשלוף תשובות. אבל יותר טוב בהבנת הנקרא אבל הרגשתי אבל אני לא בטוח שנראה לי שהספיק בערך ל2. שמעתי שאולי יש משמעות למשקל ואוכל אז אולי את זה אני צריך לשיםן לב לאוכל? או אולי לקחת עוד כדור אחרי כמה זמן? או לעבור מינון? אשמח לשמוע כל ידע וניסויון עבר שיש לכם או עצה בשבילי. תודה

zivadina

New member
ניטור ריטלין

ראיתי שאת הדיון הקודם בנושא זה אתה יזמת, וגם קיבלת הרבה הצעות. מה עשית מאז? כפי שכתבנו לך, יש בהחלט משמעות למינון המתאים. המינון הוא קודם כל תלוי במשקלך, אבל גם בתגובת הגוף שלך. לא מומלץ לקחת ריטלין למבחן, אם לא מצאת מהו המינון שמתאים לך ואיך הריטלין משפיע עליך. ריטלין 10 מ"ג זאת מנה שמתאימה בערך לאדם ששוקל עד 40 ק"ג והוא משפיע למשך 3-4 שעות. כדי לבדוק את השפעת הריטלין עליך, מציעה לך: 1. ללכת לבית הספר תחת השפעת ריטלין. ריטלין "רגיל" (10 מ"ג) מתחיל להשפיע כחצי שעה מזמן נטילתו. 2. במידה שכמות של 10 מ"ג לא משפיעה על הרכוז שלך, תחזור לרופא המטפל ותבקש ממנו רשות להעלות את המינון בהדרגה, כדי למצוא את גודל המנה שמתאימה לך. כדי לקבל מושג מסוים, אספר לך שהילדים שלי בגיל תיכון לוקחים מנה של 15 מ"ג. כמובן שזה לא חייב להיות נכון לגביך. 3. במידה שתרגיש מרוכז היטב עם המינון המתאים של ריטלין, תמדוד כמה זמן הוא השפיע עליך. ריטלין "רגיל" מתחיל להשפיע כחצי שעה מזמן נטילתו, ומשך ההשפעה יכול להמשך 3-4 שעות. שוב, כל גוף מגיב אחרת. 4. במידה שתגלה שמשך ההשפעה של המנה שטובה לך נמשך יותר ממשך המבחן הפסיכומטרי, תוכל להיעזר למבחן זה בריטלין "רגיל". במידה שמשך ההשפעה קצר יותר, תצטרך לעבור לריטלין ארוך טווח יותר במינון מקביל. נשמח להדריך אותך בזה. לידיעתך, אחרי שתקבל מן הרופא המטפל אישור להעלות את המינון של הריטלין ה"רגיל", נהוג להעלות אותו כל פעם ברבע כדור למשך מספר ימים, כדי שתתרשם מן ההשפעה. בנוסף, אתה יכול לקחת "ריטלין רגיל" כדי לעשות שעורי בית ולהתכונן למבחן בבית. תקפיד לא לקחת אחרי השעה 17:00. כמו כן, תקפיד לא לקחת יותר מ-3 פעמים ביום, כדי לא לעבור את משך ההשפעה של 12 שעות, שזהו משך הזמן המירבי המותר ביום. מקוה שתעדכן אותו איך התקדמת. אין טעם להמשיך לייעץ לך אם השאלות חוזרות על עצמן. בהצלחה!

למעלה