שאלה לגבי קציצות

תיתונת

New member
שאלה לגבי קציצות

אני רוצה לעשות קציצות מבקר והודו מעורב. הפשרתי חצי קילו מכל אחד כי כך היה לי במקפיא, אבל הכמות גדולה מידי. אני יכולה לעשות את התערובת ולהקפיא בשנית כדי שכשארצה אוכל רק להכניס לרוטב או לטגן? חשבתי להוסיף לתערובת הבסיסית (פטרוזיליה/ כוסברה, ביצה, לחם, בצל, תבלינים) גם גזר וקישוא, האם כדאי לוותר על תוספת הירקות אם אני מקפיאה? תודה

ניקי ב

New member
לא מומלץ להקפיא שנית.

עדיף להכין את הקציצות ואז להקפיא. ניקי.

תיתונת

New member
תודה בנות, יש לי עוד שאלה לגבי שמיר

מה ניתן לעשות טעים עם שמיר למעט אורז עם עשבי תיבול? נשאר לי שלושת רבעי צרור.

ניקי ב

New member
אורז ירוק צהוב

אורז ירוק צהוב - ניקי ב מצרכים: 2 כוסות אורז 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה 3/4 כוס שמיר קצוץ שיני שום פרוסות בצל חתוך לקוביות 3 כוסות מים חצי כפית כורכום אבקת מרק , מל"פ אופן ההכנה: 1.לטגן את הבצל, להוסיף שיני שום. 2.להוסיף אורז, לערבב שכל האורז יצופה שמן. 3. להוסיף מים, עשבי תיבול, לתבל. 4.להרתיח , לכסות ולהנמיך את האש. 5.להשאיר מכוסה 18 דקות, לסגור את האש. לא לפתוח, להשאיר מכוסה עוד 10 דקות

ניקי ב

New member
אצבעות שום

בצק רב שימושי - ניקי ב אצבעות שום מצרכים: 500 ג' קמח 2 כפות גדושות סוכר בין 3/4 כוס מים פושרים לכוס מים פושרים כף שמרים יבשים 2 כפיות מלח שטוחות 50 ג' חמאה מומסת 1 חלמון 1 ביצה שלמה 1 כף אבקת חלב (אפשר לוותר) ממרח שום שמיר: 150 ג' חמאה רכה שמיר קצוץ 3-4 כפיות שום כתוש מלח גס אופן ההכנה: להעביר את המים לקערה להוסיף כף סוכר ואת השמרים לתת לשמרים כמה דקות לתסוס. לשים במיקסר קמח , סוכר (פחות הכף שהשתמשנו) חמאה, חלמון, ביצה, אבקת חלב , מלח , תערובת השמרים, ללוש לבצק גמיש. להתפיח עד שמכפיל את הנפח. לרדד,לחתוך למלבנים . לערבב את תערובת השום שמיר. למרוח מתערובת השום שמיר על כל מלבן. להניח בתבנית על נייר אפיה. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני. 15 דקות. הערות: 30 אצבעות שום. אפשר להקפיא. טעים טעים

איליי1

New member
קודם כל תמיד אפשר להקפיא שמיר, אפילו לא קצוץ

ואז כל פעם את קוצצת את הכמות שאת רוצה, ובגלל שזה קפוא זה יוצא קטן קטן.. מעבר לזה שאת יכולה לעשות צזיקי (יוגורט, מלפפונים, שמיר, מעט מלח וטיפות שמן זית לקישוט...) אורז עם שמיר וגזר או שמיר ובצל חמאת שום שמיר אני מתה על שמיר. אני אפילו מפזרת מעל פירה.

pirge

New member
,שבלולי "טוב-טעם" קשקבל שמיר ועוד

שבלולי טוב- טעם וקשקבלו pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 22:13 | 01/07/07 שבלולי גבינות ותוספות של:פירגה. 500 גרם גבינה כנען\\טוב טעם = 2 חבילות 200 גרם גבינה קשקבל -----או מגוררת צהובה אחרת. לדלל בגבינה לבנה במידה וצריך / או שמנת או מלוחה - הבלילה צריכה להיות מעט סמיכה. 4 כפות שמיר קצוץ טרי או בצל ירוק מלח לשים לב לכמות במידה ומוסיפים למלית גבינה מלוחה פלפל שחור רק מעט לערבב הכל בקערה. לטעום. לשפר. להכין 2 כרוכיות ממולאות. להכניס לשעה למקרר. לפרוס באלכסון לפרוסות בעובי 2\\1 1 ס"מ. כמו שבלולים.כמו בתמונה. להניח את השבלולים-- על ניר אפיה לא משומן במרווחים. לאפות עד לצבע חום. 180 מעלות.

pirge

New member
צ'זיקי , שמיר ועוד

מרק יוגורט ציזיקי פירגה ליטר יוגורט (4 גביעים) מלפפון ירוק לא קלוף קצוץ דק מלפפון חמוץ קצוץ קטנטן עלי שמיר קצוץ או יותר לטעם 1-3 שיני שום כתוש עלי נענע או שמיר קצוצים דק מלח לטעם מגישים עם זרזוף שמן זית ועלי נענע טריים לסמיכות , אני משדכת לפעמים שמנת חמוצה. תהנו

pirge

New member
קציצות ירק - שמיר ועוד

קציצות מטריפות מירקות של מרק כ-10 קציצות מאת:פירגה בישלתי בסיר גדול מרק ירקות והחלטתי להכין קציצות ירק -- קיצרתי הליכים......יצא מומלץץץץץץץץ. בנוסף לירקות של המרק הכנסתי לסיר עוד ירקות שישמשו אותי אח"כ לקציצות: 2 גזרים שלמים 2 קישואים שלמים 2 תפוחי אדמה בצל אחד שלם הרבה ירק: פטרוזיליה:סלרי עלים:שמיר ---הכל בעלים שלמים אחרי הבישול הוצאתי את הירקות והירק שמיועדים לקציצות סיננתי היטב את הנוזלים ריסקתי היטב אפשר במג'ימיקס. מעבירים לקערה ומוסיפים: ביצה אחת כוס שלמה קמח מצה (תופס יותר טוב את הירקות מפירורי לחם ועדיף) תיבול שאהוב עליכם (אצלי רק מלח ופלפל שחור) בידיים לחות יוצרים קציצות גדולות ושטוחות (שמנמנות) ומעבירים לטיגון מטגנים היטב מ-2 הצדדים ומוציאים לניר מגבת סופג תהנו

pirge

New member
סלט ארטישוק---שמיר ועוד

סלט ארטישוק ופטריות מיונז וביצים קשותו pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 11:01 | 07/05/07 סלט ארטישוק ופטריות מאת:פירגה 2 קופסאות חצאי ארטישוק ללא נוזלים חתוכים לקוביות קופסה או מארז פטריות חתוכות גדולה ללא הנוזלים 3 ביצים קשות פרוסות בפורס ביצים בצל קצוץ טרי 4 כפות מיונז כף חומץ 3 גבעולי שמיר קצוצים דק מלח פלפל שחור לטעום ולשפר טעם.. תהנו

pirge

New member
../images/Emo91.gif סלט גזר אגוזים ושמיר

16:59 | 26/10/04 ספר סלט גזר שאי אפשר להפסיק לזלולו pirge ו סלט שאי אפשר להפסיק לזלול 6 גזרים מגוררים כוס אגוזים שבורים 2 כפיות שמיר קצוץ 4 כפות מיונז כף מיץ לימון מלח פלפל לקשט ברצועות תפוחי עץ צבעוניים ומעט צימוקים. תהנו

תיתונת

New member
בא לי מאוד אבל כרגע אני נמנעת

מלהכין דברים שהילדה שלי לא יכולה לאכול איתנו (היא בת שנה ושמונה חודשים ואי לא יכולה לתת לה אגוזים), נראה לי שאי אפשר לוותר עליהם במקרה הזה, נכון?

תראי אפשר להקפיא אבל לא מומלץ אם היית קונה

בשר טרי, לפני שהפשרת אותו והיית מכינה ואז מקפיאה אז אין בעיה אבל אם מקפיאים פעמיים ,יכול להיות שיהיה טעם לוואי ולא טעים, תראי תמיד אפשר לנסות. אבל מה שאת יכולה לעשות זה לטגן אותם ולהקפיא............... אני לא אוהבת להקפיא פעמיים. בדרך כלל שאני קונה בשר טחון אני מכינה לי עם התערובת ואז מקפיאה לי.וביום שישי שאני עמוסה אז אני מבשלת לי צי'ק צ'ק.

למעלה