שאלה לגבי קמינים

hachling

New member
שאלה לגבי קמינים

אנחנו רוצים לעשות קמין בבית. ראינו קמינים של חברת invicta הצרפתית. האם מישהו שמע עליהם? (קמיני עצים בלבד). כמו כן, אנחנו חושבים על קמין עצים בגלל שהבנו שהעלות היא גם הנמוכה ביותר מבחינת חומר הבעירה. אבל, אנחנו שומעים אלף ואחת דיעות לגבי מהו חומר הבעירה הזול ביותר. זה לכשעצמו נשמע לי מוזר. ברור שיש הבדלי בין ספקים שונים וצריכות שונות של קמינים אבל לפי מה שהבנתי קיים הבדל ברור בין עלויות השימוש בחומרי הבעירה השונים. יש מישהו שיש לו ידע בנושא? תודה מראש,

balbalon

New member
קמין עץ

קמין עץ אכן הזול ביותר מבחינת עלות הפעלה. יש לו שני חסרונות: ריח - כל השכונה שלכם תסבול. במקרה של יחסי שכנות לא טובים זה אף יכול להגיע להזמנת פקח של המועצה או משרד איכות הסביבה. עבודה והתעסקות בלתי פוסקים: צריך לפרוק, לסחוב,לסדר, לכסות את מערום העצים - אם אין גגון, להזין את הקמין, לנקות אותו בין הפעלות. לסיכום: אש נעימה, ביתית, רומנטית. אך עם זאת - אם אין לכם הזמן / רצון / מיומנות להתעסקות הדרושה חפשו פתרון אחר.

קמין עצים

לא מכיר את היצרן הנ"ל ? מי מייבא ? כמה זמן אחריות? מה הרקע שלו בתחום? תבדוק עם לקחות שכבר קנו שם. קמין עצים הוא אכן הזול ביותר בעלות החימום אך מצריך התעסקות רבה, ישנם מספר סוגי עצים להסקה מסודרים בסדר יורד לפי הסדר הבא ומחירם בהתאם להיצע ולביקוש: זית, הדרים,פקאן,אקלפיטוס,אורן,מעורב. ככל שהעץ קשה יותר ויבש יותר כך הוא יותר טוב לבעירה. קיימים גם תחליפי עץ כגון בריקו או דורה פליים וג'פת דחוסה.

hachling

New member
היבואן נמצא בצפון

אני לא רוצה לציין שם ע"מ לא לפרסם אף עסק. החברה לפי חיפוש באינטרנט היא חברה די ותיקה מצרפת. יש אחריות חמש שנים על הקמין וגם על ההתקנה. הוא יבואן בלעדי. אני אמור לקבל טלפונים של לקוחות שלו ואני אברר על איכות הקמינים והעבודה ממקור ראשון. שמעתי שיש אפשרות להשיג מקק"ל גזעי עצים חינם (לא זוכר איפה שמעתי). האם זה נכון?

כן

צריך לעקוב אחרי הפרסומים של קק"ל. ניתן גם לעשות קורס יערן ולקבל היתר מקק"ל.

למעלה