שאלה לגבי קידוש

lumpy1

New member
שאלה לגבי קידוש

ע"פ ההלכה חובה בקידוש לשתות רביעית, ואם לא יכול כי.
זקן או קשה לו שיטעם המקדש ויתן למישהו אחר שישתה רביעית שזה נגיד כמו חצי כוס ח"פ.
עכשיו השאלה שלי היא אם אני מקדש לבד ולשתות רביעית ישר גורם לי שובע ואז אין לי הרבה מקום לאוכל
יכול אני אחרי הקידוש רק לטעום מהיין לעשות נטילה ותוך כדי הסעודה להרביצ את מה שנשאר בכוס )בתוספת ברכת בורא ברי הגפן אחרי המוציא את זה אני יודע השאלה אם חוקי לעשות כן?

והשאלה השנייה האם חייב בשעת קידוש/הבדלה שמתחת לכוס תהיה צלוחית/כערה. או שאפשר
לקדש/להבדיל בלי תחתית?

ושאלה שלישית למה כתוב שצריך לכסות הלחם משום בזיון? מה בזיון בזה לא הבנתי

ושאלה רביעית ואחרונה למה חייב על השולחן לפרוש מפה ושעלייה תהיה עוד מפה? אם השולחן נקי לא מספיק?
תודה ושבוע טוב

golan heights

New member
תשובות על 2,3,4

2. אין חובה ובכלל אתה מרים את הכוס ביד אז לא חייב
3. בסדר הברכות הלחם קודם ליין, והנה אנחנו בקידוש הופכים את הסדר ומברכים קודם על היין, לכן מכסים את הלחם ולא בשקית ניילון אלא בכיסוי ממש ואפשר לברך קודם על היין ומיד אחרי הקידוש מורידים את הכיסוי, נוטלים ידיים ומברכים על הלחם.
4. לא חייב, הפוסקים כתבו שצריכה להיות מפה על השולחנות בבית בשבת, ולכל הפחות בשולחן שאוכלים בו. הרמ"ק כתב כי לא טוב ששולחן של שבת יהיה ערום אפילו רגע אחד (!!) ולכן לפעמים אנשים מוציאים את המפה כדי לנער או לנקות אותה או מחליפים מפה וכך נוצר מצב שהשולחן ערום בשבת אז שמים מפה מתחת כדי שהשולחן תמיד יהיה מכוסה בשבת.
הרבה בתים פורסים מפה ועליה מפה מניילון ואחרי הסעודה זורקים אותה לפח ובסעודה הבאה פורסים מפה מניילון חדשה. כך הכל בסדר.

גרמת לנו לקיים מצות זכירת שבת קודש ביום ראשון.

תשובה

די בשתיית רוב רביעית [כ42 גרם,חצי מרביעית] , זה שיעור קטן בערך שליש כוס חד פעמית וזה בטוח לא ישביע אותך.

בכל אופן בברכת הגפן בקידוש תפטור את היין אם תשתה ממנו עוד באמצע הסעודה.

אופירA

New member
מנהל
כוס חד פעמית מכילה 180 סמ"ק

חצי ממנה זה 90. שזה בערך רביעית.
כלומר רוב רביעית זה קצת יותר מרבע או קצת פחות משליש.
לא סיפור.

למעלה