שאלה לגבי קטניות...

Stinki Winki

New member
שאלה לגבי קטניות...

אני בתהליך של מעבר לתזונה צמחונית ועל כן התייעצתי עם הדיאטנית שלי איך אפשר לשלב בכל זאת חלבונים (שהם לא חלב כי כמה אפשר לאכול חלב כל היום)...
היא המליצה על סויה ושקדים וכאלה, וגם על קטניות (למשל אורז+עדשים)
אבל אני קצת מבולבלת, כי בחוברת שהיא חילקה לי (של קופ"ח- עם תחליפים- איזה מזון שווה למזון אחר) וגם באינטרנט אני רואה בכל מקום שקטניות הן בכלל פחמימות... (חומוס שעועית אפונה...)
זה עניין מהותי עבורי בדיאטה כי אני צריכה להיות על דיאטה דלת סוכרים (בעיות הורמונליות כאלו ואחרות...)

מישהו מוכן לעשות לי סדר בדברים? וגם המלצות נוספות לחלבון שאינו מן החי יתקבלו בברכה... קצת מאסתי בשניצל תירס...

תודה רבה!

פצית219

New member
חפשי טבלאות של ערכים תזונתיים עבור מה שאת

רוצה לאכול. בעיקרון קטניות מכילות גם פחמימות אבל גם חלבונים. ודווקא בשניצל תירס אין הרבה חלבון...

לא ברור ה"ניגוד"

את חושבת שבאוכל לא יכולים להיות גם פחמימות וגם חלבונים ?

Stinki Winki

New member
ברור שכן, השאלה מה יותר דומיננטי

אחרת הייתי אוכלת עוגת גבינה 24/7 :)

denur1

New member
בתירס יש הרבה יותר פחמימות מקטניות

אז תירס כן וקטניות לא?

Stinki Winki

New member
שניצל תירס הוא סוגשל ברירת מחדל צמחונית...

בגלל זה אני שואלת... ללמוד!

מקורות צמחיים לחלבון

בעיקרון בכל דבר יש חלבון הדבר העיקרי לגבי מקורות צמחיים זה שהם נוטים להיות יחסית עניים בחומצת האמינו לייזין .
מקורות טובים ללייזין מהצומח הם : קינואה ,קטניות ,קשיו,פיסטוקים .

בכל מקרה הייתי מתייעץ עם תזונאית - חלבון אלא אם מתאמנים ורוצים לגדול בצורה תחרותית הוא לא בעיה מהותית לרוב האנשים ורוב האנשים גם ככה צורכים יותר חלבון ממה שהם משתמשים תבדקי שאת אכן זקוקה לדגש על חלבון בתפריט שלך בכל מקרה להכניס קטניות והרבה לתפריט זה רעיון טוב .

תשובות

קצת סדר בבלגן :
קטניות מכילות פחמימות מורכבות וכמות חלבון יחסית גבוהה ביחס לדגנים. שילוב של דגנים וקטניות במהלך היום (לא בהכרח באותה ארוחה) מספק חלבון מלא ולכן זהו מקור חלבון מצוין לדיאטה הצמחונית. למרות שיש בקטניות פחמימות בגלל תכולת סיבים תזונתיים גבוהה יש להם מדד גליקמי נמוך כלומר הן פחות מעלות את רמות הסוכר בדם. כמות הקטניות בדיאטה צריכות להיות מותאמות לך באופן אישי על ידי הדיאטנית המטפלת. לגבי המלצות לחלבון שאינו מן החי (אגב שניצל תירס זה לא מקור כל כך מוצלח מאחר ומכיל יותר דגנים מאשר קטניות) :
* מוצרי סויה : טופו, שבבי סויה שניתן להכין מהם קציצות, טחון מן הצומח של טבעול שניתן להכין ממנו קציצות, ממולאים, בולונז, פאי רועים ועוד, אדממה, פולי סויה.
* כל הקטניות : עדשים, חומוס, פול, שעועית יבשה, אפונה יבשה - אפשר להכין תבשיל, מג'דרה, סלט טבולה ועוד.
* סייטן - חלבון חיטה שניתן להכין ממנו צלי או שניצל.
בהצלחה
נטלי

yair and sveta

New member
בכל הקיטניות יש חלבונים

המזון שאת אוכלת הוא לא רק שומן או רק פחמימה או רק חלבון, כמעט בכל מזון יש קצת מכולם.

למעלה