שאלה לגבי קונדום והגנה ממחלות מין

שאלה לגבי קונדום והגנה ממחלות מין

לפי מיטב ידיעתי קונדום מגן ממחלות מין אך לא מכולן. כמה אחוזים ממחלות המין הוא כן מונע? ואילו מחלות מין מוכרות הוא אינו מונע?

daniella1980

New member
נכון מאוד.

קונדום לא מגן מפני מחלות שעוברות פשוט במגע עור בעור כגון הרפס של אברי המין וקונדילומה (נדמה לי שהרפס אפשר גם לקבל במין אוראלי אם לנותן המין האוראלי יש הרפס בשפתיו למרות שזה סוג אחר של הרפס). בשני מקרים אלו מדובר על מחלות ויראליות שבאות לידי ביטוי ביבלות על איברי המין (שיכולות להיות חיצוניות - אצל אישה על השפתיים או מחוץ לנרתיק, ואצל גבר על האשכים ובאזור איבר המין ולאו דווקא על הזין עצמו, ולכן הקונדום בכלל לא קשור במקרה הזה. סתם הערה קטנה, לגבי קונדילומה כדי שתובן היטב הסכנה - קונדילומה - יש המוני סוגים של הוירוס, וכמה מהם (אומנם חלק קטן) הם מסרטנים, והסכנה היא גבוהה במיוחד אצל נשים - אחת מהתוצאות יכולה להיות במקרה הזה סרטן צוואר הרחם (לכן חובה חובה לכל אישה הפעילה מינית לעשות אחת לשנה משטח צוואר רחם!!!! "פאפס" נדמה לי הוא שמה של הבדיקה). עוד הערה - אין תרופה למחלות ויראליות ולנצח ממשיכים להיות נשאים שלהן - לא חייבות לבוא התפרצויות פיזיות, אבל הנשאות לא עוברת לעולם. בקיצור, אסור להקל ראש, קונדום הוא לא הגנה של מאה אחוז, אין מנוס מלהבין שמדובר בבריאות וממש בסכנת חיים (ונדמה לי שגם אם אין סכנת חיים, לחיות כל החיים עם הרפס באיברי המין זה מאוד לא נעים) ולכן חובה לסנן היטב את הפרטנרים, לתשאל אותם, להזהר. לרוב במחלות ויראליות שציינתי, אפשר להדבק רק כשיש תסמינים פיזיים על איברי המין של הנשא - כלומר יבלות ממש, ולכן זו גם דרך טובה להזהר - פשוט אפשר לראות.

daniella1980

New member
אני יודעת שיש שני סוגים

אחד בשפתיים (למעלה), ואחד באברי המין. הגיון ישיר אומר לי שמין אוראלי הוא מגע בין שניהם, ולכן אם השפתיים העליונות הן המדביקות, אז זה הסוג הראשון. אבל הידע שלי לא מוגמר בנושא.

אילו בדיקות צריך לעבור?

חבר שלי וחברה שלו עשו בדיקות איידס לפני שהם הורידו את הקונדום. אילו עוד בדיקות הם צריכים לעשות כדי לשלול מחלות מין?

daniella1980

New member
יש עוד קבוצת מחלות שאפשר

לבדוק בבדיקות דם (ושעוברות ביחסי מין הכוונה), פשוט לבקש מהרופא הפניה לבדיקות למחלות המין האפשריות, הם אמורים להכיר את זה (לא זוכרת את כל השמות, הפטיטיס בי נדמה לי אחת מהן). אגב מחלת מין זה לא אומר שהיא קשורה לאברי המין, זה רק אומר שהיא יכולה לעבור מאדם לאדם ביחסי מין. לגבי איידס, הבדיקה תופסת שלושה חודשים אחורה (אם בשלושה חודשים לפני הבדיקה הם עשו מין לא מוגן עם מישהו אחר, זה לא "תופס" לבדיקה הזו)

ועוד שאלה קטנה

כיצד ניתן למנוע קונדילומה והרפס של אברי מין (מלבד התשאול והסינון של הפרטנרים)?

daniella1980

New member
שאלה קשה.

כמו שאמרתי, הידבקות באופן מעשי גם אם שכבת עם נשא\נשאית אפשרית רק אם יש "התפרצות" - כלומר ממש יש יבלות על איברי המין. תחפש בגוגל אם אתה רוצה למצוא עוד מידע ובמיוחד ממליצה על חיפוש מתקדם בנושא בפורום טיפול מיני ומיניות שם היו תשובות מקצועיות של רופאים על הנושא. בכל מקרה, לגבי הדבקות מנשא שאין לו התפרצות עד כמה שידוע לי לא אפשרית או זניחה. אגב, נשאי הרפס מהווים אחוז מאוד גדול של האוכלוסיה (נדמה לי כ50 אחוז) פשוט לא יודעים את זה כי התפרצויות לא חייבות לקרות בכלל. גם קונדילומה היא מחלת מין שכיחה יחסית. אני לא חושבת שצריך ממש להלחץ, פשוט להזהר. בכל מקרה עבור גברים הסכנה היא לרוב בסך הכל קוסמטית וברת טיפול. אצל נשים הסכנה גדולה יותר כפי שהסברתי קודם.

emh

Member
לא מונע מנדבושקס ../images/Emo6.gif

זה כיני ערווה.

למעלה