שאלה לגבי קאלץ'

olymp

New member
שאלה לגבי קאלץ'

היי, אני לומד נהיגה ויש לי קצת בעיה עם להרים את הקלאץ' ולסוע אחרי עצירה. האם אני צריך להרים את הקלאץ' עד לנקודה שהאוטו רועד ואז ללחוץ על הגז ולעזוב את הקלאץ'? או שצריך בשיטה אחרת? כי לפעמים שאני עושה כך אני מרגיש שהמנוע עדיין מנותק מההילוכים ואז המכונית מרעישה. תודה מראש.

Wild Eye Joker

New member
אני

מחזיקה את הקלאץ בנקודה, נותנת לא לסוע 2 מטר ומשלבת עם גז ואז לאט לאט מרימה את הקלאץ אם אני עושה אחרת האוטו קופץ כזה
לקח לי המון זמן לתפוס את הקטע הזה

b l i p

New member
אאאאאאאאאאאא....

א. הכי טוב לשאול את המורה.... ב. אז ככה... אני לפעמים בטעות מקפיץ את הקלאצ' וחוטף רעידות מציקות.... אבל כדי שזה לא יקרה (ולפעמים אני מעביר חלק, ממש כמו באוטו אוטומטי, לא מרגישים כלום...) אני מרים את הקלצ' לאט ומשלב גז מהאמצע (לא יודע אם בול האמצע, אבל איפשהו במהלך ההרמה) ושם יותר גז תוך כדי שחרור מאוד איטי של הקלאצ'... בקיצור הכי טוב לשאול את המורה, ואז להרגיש את זה, כי זה הרי תלוי מאוד באוטו...

buda11

New member
...

אם עומדים במקום ישר.. ניתן לשחרר מעט את הקלאץ ואז הרכב יתקדם מעט ואז אפשר להוסיף דלק. ניתן גם לתת מעט דלק [לא הרבה!!] ולשחרר לאט את הקלא'ץ עד לתנעוה של הרכב.. בכול מקרה אני חושב שבמהלך השעירים לומדים את נקודות החיכוך וזה לא צריך להיות בעיה..

למעלה