שאלה לגבי צהר

gingerie23

New member
שאלה לגבי צהר

היי,
אז אחרי תקופת אירוסין דיי ארוכה (בסביבות השנה וחצי) החלטנו להתחיל להתכונן לחתונה.
אני זוכרת ששמעתי על ארגון רבני צהר ואשמח לקבל עוד מידע- מה בעצם ההבדל בין הארגון הזה לבין הרבנות?

חשוב לי לציין שההורים שלי לא התחתנו ולכן אבא שלי לא רשום אצלי בתעודת הזהות ואני לא רשומה אצלו, אני מקווה שזאת לא בעיה.

צוהר זה ארגון שרק עושה את החיים יותר קלים

באופן כללי צוהר זה כמו הרבנות, אבל הרעיון שלהם הוא להפוך את תהליך הנישואין ליותר "ידידותי למשתמש".
המטרה שלהם היא לבצע את הרישום בצורה נעימה ומהירה ככל שאפשר.
כל התהליך מתבצע דרכם, כולל הכל - רישום, מדריכות כלות (שאמורות להיות יותר סימפטיות) וכדומה.

בנוסף, המטרה שלהם היא לקרב את החילונים ליהדות האורתודוקסית - הם לא רפורמים, שלא יהיו טעויות, אבל הם כן הרבה יותר מסבירים את כל מה שאת רוצה לדעת, כולל הסברים על מה כתוב בכתובה (שכן היא בארמית).

חשוב לציין שבשנה האחרונה, יש פתיחות גדולה יותר גם ברבנות. בין הרבנויות יש הבדלים. יש רבנויות מקלות יותר או פחות, אבל באופן כללי בהחלט אפשר לראות שינוי לטובה ויותר גמישות.

את יכולה להתחיל בשיחת טלפון לרב האחראי על מחלקת הנישואים בעיר שלך, מה שנקרא "למשש את הדופק".
אם לא ימצא חן בעינייך - את תמיד יכולה לפנות לצהר. יכול להיות שתתרשמי לטובה, והשיחה תהיה נעימה ולא מאוד מאיימת ותחליטי לעבור את התהליך ברבנות. לפי מה שאני יודעת רבנות גבעתיים ותל אביב, לדוגמה, מאוד נעימות.

gingerie23

New member
אני גרה בתל אביב

אבל רשומה במקום אחר..

נראה לי שאנסה קודם עם צוהר, נשמעים הרבה פחות מאיימים מהרבנות, במיוחד בגלל שההורים שלי לא התחתנו.

dori78

New member
קחי נשימה ארוכה.

הרישום בתעודת הזהות הוא הליך בירוקרטי שאינו קשור להלכה.
רישום ילד בתעודת הזהות של ההורה יכול להיעשות גם כשההורים לא נשואים.

ילד שהוריו לא נישאו מעולם עלול להיחשד כממזר ופסול חיתון לפי ההלכה.
רבני צהר, כפי שכתבו לך, אינם רפורמים אלא אורתודוקסים לכל דבר ועניין ואינם פועלים בניגוד להלכה,
אלא הם מנסים למצוא פתרונות יצירתיים כדי להקל על מי שיש לו בעיה להתחתן לפי ההלכה.
דוגמה לכך הם מי שלא נולדו בארץ או הוריהם לא נישאו בארץ ויש ספק ביהדותם.
תהליך של בירור יהדות, למשל, הוא הרבה יותר נעים מול צהר מאשר מול הרבנות.
אם אין להורייך תעודת נישואין, לא תוכלי להירשם לנישואים לפני שיוודאו שאת לא ממזרה ואינך פסולת חיתון.
אני לא יודעת מה בדיוק כולל הליך כזה, יכול להיות שזה עניין של שיחה עם ההורים ולא יותר.
סביר להניח שאם תתחילי תהליך מול הרבנות המקומית את עלולה להיתקל ביחס לא נעים ואפילו סירוב לעזור.

אני ממליצה לך בחום להרים טלפון לצהר ולקבוע איתם פגישה כדי לקבל הסברים מדוייקים.

gingerie23

New member
תודה על ההבהרה

בהחלט הרגעת אותי.

אני חושבת שבאמת אצור איתם קשר טלפונית, תודה :)

אורמנצ

New member
אנחנו מתחתנים עם רב רפורמי

לא כי אנחנו פסולי חיתון אלא כי לדעתינו זה פשוט יותר נעים. אין חוקים והגבלות ועם זאת, יש את טקס החופה שלא רצינו לוותר עליו. ממליצה לך להיפגש עם רב רפורמי ולשמוע. לא כולם חייבים לעבור ברבנות, אפשר גם אחרת...

gingerie23

New member
היי

סורי על הדיליי, רק עכשיו ראיתי את ההודעה.

הייתי לפני חודש בערך בחתונה בסגנון אזרחי, היה מאוד יפה.. אבל לי חשוב לעשות חתונה לפי המסורת, אם לא תהיה ברירה נעשה עם רב רפורמי.

תודה.

למעלה