שאלה לגבי צבא

i l a n n a

New member
שאלה לגבי צבא

כמו שאתם יודעים.. (או שלא) אני אמורה להשתחרר ב23 לחודש. אבל אולי בטעות, במקרה יש לכם מושג לגבי כניסה לקבע אצל סוכרתיים???????? האם זה אפשרי? במה זה כרוך וכו'...

portland

New member
ברור שזה אפשרי...

אבל היו צריכים להציע לך... אם לא הציעו לך אז לא נראה שאת תוכלי להכנס לקבע...

i l a n n a

New member
יש לי חתיכת סיפור עם זה עכשיו...

בקיצור, אחת המפקדות שלי הציעה לי קבע בבסיס אחר. אבל כנראה שהיא החליטה קודם להריץ לי קטע מסריח (לתת לי תורנות למרות שיש לי פטור מטורנויות...) ובגלל שלא שתפתי פעולה היא "תוקעת לי מקלות בגלגלים"... ולא מקשרת ביני לבין הבסיס האחר... מותר לה לעשות את זה? בבסיס השני מחפשים מישהי בתפקיד שלי... אני מתאימה לכל הדרישות ואני רוצה ראיון... היא יכולה לא לאפשר לי ליצור קשר עם הבסיס השני?????

portland

New member
היא לא יכולה כלום....

זה שיש לך פטור מתורניות זה לא אשמתך ואת לא חייבת לעשות תורניות . אני במקומך פונה לגורם יותר גבוה. תבקשי להפגש אם הרמ"ד שלך או משהו כזה. בכל אופן אני מקווה שיהיה לך בהצלחה ועם יש לך המצלצות לקבע ורוצים אותך בבסיס השני ואת רוצה אז תלכי על זה.

i l a n n a

New member
חחחחח

היא לא מקשרת ביני לבין הבסיס השני ועד שהיא לא עושה את זה אני לא יכולה לזוז סנטימטר... כי זה כבר עקיפת סמכויות וכו'...

לאילנה ../images/Emo141.gif

אחד הדברים, השנוא ביותר אצל אנשי קבע וקצינים, זה חיילים שיש להם פטורים. הסיבה, הם נמצאים תחת לחצ אדיר עם כל שאר החיילים שנורא כואב להם ומעצבן אותם שהם עושים תורניות והחבר שלהם לא עושה. עלייך למשוך את המפקדת לשיחה ולסביר לה את המשמעות של להיות חולת סוכרת, ולמה את כל כך זקוקה לפטור מתורניות......... בלעדיה אין קבע, את זקוקה לה להכנס לקבע. אני נגד שחייל חולה סוכרת יכנס לקבע, בגלל שבצבא עוסקים בלחימה ובעצבים על כל מקרה וזה לא משנה אם אתה חייל קרבי או לא, ואני לא חושב שזה בריא לחולי סוכרת להיות עם כל העצבים האלו. אפילו לקבל תרופות זה כרוך עם עצבים........שימי פס ותצאי החוצה ללימודים, ותתחילי את לימודי התואר הראשון שלך, כך אני חושב. שיהיה לך בהצלחה.

ובאזרחות החיים יותר רגועים?

זה לא שאילנה הולכת להלחם בשטחים - וברוב המקרים העבודה בצבא זהה לעבודה בכל מקום אחר. ה"עצבים" שהיא שתספוג בחיי האזרחות זהים אם לא יותר גרועים למה שהיא סופגת בצבא. והעובדה שהיא סוכרתית לא צריכה למנוע ממנה לעשות כל דבר שהיא רוצה.

לשושן בצבא יש הרבה יותר עצבים

יש לזה הרבה סיבות, חילות הסיוע נמצאים בהרבה מתח למרות שהם לא בלחימה, תחלופה רצינית של מפקדים כל הזמן, האווירה של לחיות אחד בתחת של השני, יש איום כל הזמן של תלונה אם אתה חורג מהכללים, ואתה לא תמיד יוצא הביתה, וביום שאתה אמור לצאת הביתה תמיד יש סיפורים,........ ויש עוד המון סיבות. לדעתי עדיף להתמקד בלימודים ולהוציא תואר ראשון רציני, אשר יפתח בפניי הרבה דלתות יפים......אם כבר עצבים, אז להשקיע אותו בבניה לעתיד.

סיבה נוספת למה הצבא לא מתאים

לסוכרתיים. בגלל שלצבא מאוד קל יחסית לבחוץ, לפטר אנשים בגלל בעיות בריאות. הסיבה, שבאזרחות האירגון אמור לשלם פיצויים לעובד על כזה צעד, לעומת זאת בצבא, אותה היחידה שפיטרה את החייל אינה משלמת פיצויים לחייל, אלא משרד הביטחון שמשלם, שזה תקציב אחר לגמרי, תקציב שאינו נוגע בתקציב של היחידה, לכן היחידה מרגישה את עצמה חופשית ורגועה לפטר בקלי קלות את מי שהיא רוצה, ושמשרד הביטחון ישבור את הראש אח"כ.

אתה מאוד נחרץ נגד השרות הצבאי...

אתה מאוד נחרץ נגד השרות הצבאי, השאלה היא למה? לפי מה שאני מתרשם, היה לך ניסיון לא כול כך טוב. אינני יודע איפה היית , ובאיזה תפקיד, אבל ההגינות מחיבת , לא להיות כול כך נחרץ... הרי הכרת את הצבא במקום ובנקודת זמן מאוד מאוד צרים. אני גם מכיר את הצבא, הפרספקטיבה שלי בטח הרבה יותר רחבה. אומנם הסוכרת פרצה אצלי כאשר כבר הייתי קצין בדרגת רס"נ, אך המשכתי עוד לשרת הרבה שנים. אני חושב שסוכרתי יכול לשרת בצה"ל, בתפקיד ובמקום המתאימים. אני מקווה שאינך כועס על מה שאני כותב , פשוט תן לצעירים להחליט לבד...

i l a n n a

New member
סייח יקר...

תראה, אני מאוד אוהבת את התפקיד שלי ואת המסגרת הצבאית... בתור מישהי שיכלה ללכת קדימה כבר לפני שנה וקצת (אובחנתי בצבא ויכלתי לצאת...) החלטתי שאני אוהבת את המערכת הזו כ"כ שלא לדבר על התפקיד שלי וכמה שאני אוהבת אותו... ושאני מאוד רוצה להשאר... אם יש לי אפשרות להכנס לשירות קבע ולתרום מהידע שלי למה לא???? ברור שאני לא מדברת על תוכניות לכל החיים אבל ביננו? הצבא זו אחלה של דרך לעשות קצת כסף ולחסוך...

portland

New member
אז?

את יכולה לעקוף סמכויות זה זכתו של כל חייל .... את בעקרון תמיד יכולה לדרוש לבקש לדבר עם מישהו בדרגה יותר גבוה זה יכול להיות גם הרמטכ"ל ...
בכל אופן עוד פעם אני אומר לך אם את ממש רוצה קבע (ואני לא מבין למה ממש אבל כל אחד והרצונות שלו). אז לכי על זה אם את יודעת שמגיע לך ויש לך מקום איפה שהוא ואנשים אחרים חוץ מהמפקדת שלך חושבים שאת מתאימה את יכולה להכנס לקבע בלי בעייה פשוט הצבא אוהב לעשות הרבה בעיות במיוחד למתנדבים בכל נושא של מעבר לשרות המתנדב ולזכויות שמגיעות לו . בכל מקרה שיהיה לך הרבה הרבה בהצלחה.

i l a n n a

New member
אני לא אכנס לפרטי פרטים

אבל כאיש צבא לשעבר אתה בטח מבין שאני לא ממש מתעסקת בלחימה או משהו כזה... (לא בצורה ישירה בכל אופן) אני מש"קית מילואים... (ומאוד אוהבת את התפקיד שלי...)

אז אין לך שום בעיה לשרת בקבע!!

אל תמתיני שאיזה מפקד זוטר יסדר לך את העניין. לכי עם זה עד הסוף לבד. בהצלחה.

i l a n n a

New member
היא כ"כ כועסת עלי (לא שאני מבינה

למה...) עד שהיא רמזה לי (בעדינות של פיל) שאם אני עוקפת סמכויות אני אחטוף...

תמצאי את הדרך...

תגשי לשם אחר הצהרים, או תתקשרי מהבית... תחשבי ששם נמצא נסיך חלומותיך , האם לא היית מוצאת דרך להגיע אליו??! ב ה צ ל ח ה .

portland

New member
אני לא מבין זה מה שהיא אמרה לך.???

אני במקוך כובל אותה במקום בלי לחושב אפילו על העתיד בצבא רק כדי שהיא תאכל חרא למה מה היא קצינה מעפנה שיש לה ארון על הכתף אז היא מרגישה כוח יאאלה תגישי כבילי תראי שלא מתעסקים איתך...

i l a n n a

New member
שלושה... (ארונות)

תראה. רציתי לעדכן אתכם... סיפרתי שהיא רצתה להפיל עלי את התורנות אז- לא יצא לה... שום רופא לא אישר לה שאני אעשה את התורנות הז... בקשר לקבילה- אין לי כח להתעסק עם זה... אני רוצה קבע ואני אקבל קבע... תסמכו עלי!

למעלה