שאלה לגבי פסיכולוגית שגרמה נזק

תלונה על פסיכולוג

אם מדברים על תלונה שלא בהכרח תשיג את הכסף חזרה אלא תיבדק ברמה האתית והמקצועית - הכתובת היא ועדת התלונות לפי חוק הפסיכולוגים, במשרד הבריאות (רח' בן טבאי 2 ירושלים). זה כמובן בהנחה שגברת היא אכן פסיכולוגית, כי ידוע שיש כל מיני אנשים שעוסקים באבחון וטיפול נפשי שאף פעם לא קיבלו רשיון לעסוק בפסיכולוגיה בישראל.

שאלה לגבי פסיכולוגית שגרמה נזק

שלום רב, בני בן השבע סבל כמעט מלידתו מהתפתחות מאוחרת ובעיות מוטוריות (היפוטוניה קשה וכל הנלווה לה - סירבול וכו'), טופלנו שנים במסגרות שונות וההערכה הכי אחרונה היתה שהוא סובל מבעיית קשב וריכוז. הופננו לפסיכולוגית עצמאית של קופ"ח (מכבי) אשר מעבירה קבוצות להורי ADHD, השתתפנו בקבוצת הורים ומאחר והיינו לפני עליה לכיתה א' של הילד והיינו זקוקים לאבחון עבור ביה"ס ביקשנו ממנה לעשות איבחון פסיכולוגי לילד. בחודש יוני 2003 ביצענו את האבחון ושילמנו עבורו כ-1500 ש"ח (לפי תעריף הקופה). מאז ועד היום לא קיבלנו שום דוח מסכם של האבחון, לקראת חודש אוקטובר נפגשנו איתה לפגישת סיכום של האבחון, בה היא המליצה לנו לקחת CASE MANAGER שיעזור לנו להתמודד עם הבעיות של הילד והצענו את התפקיד הזה לה. וכן לאחר לחץ רב מאיתנו היא כתבה לנו "דוח ביניים כחלק מהליך טיפולי" במקום סיכום של האבחון, למרות שלא הזמינה אותנו לשום פגישה טיפולית לא שלנו ולא של הילד. במהלך אותו החודש אני קראתי כתבה בנושא תסמונת אספרגר והעלתי בפניה את האפשרות שהילד לוקה בתסמונת. הפסיכולוגית התנגדה בצורה נחרצת וחריפה לרעיון וממש התנגדה לו במילים: "אני נגד תיוג ואבחנות מבדלות, אני יודעת שהגישה שלי יחודית ואני היחידה שמחזיקה בה". מאחר והבנו שאיתה לא נתקדם פנינו למרכז המתיה בו מטופל בנינו ויחד איתם ובעידודם החלנו באבחון של הילד כולל תצפיות ופניה לפסיכיאטרית מומחית ואכן השבוע קיבלנו את תוצאות האבחון והילד אכן סובל מתסמונת אספרגר. בשיחה טלפונית עם הפסיכולוגית דרשתי את הכסף ששילמתי עבור האבחון חזרה משום שהיא לא נתנה לנו שום סיכום ושום אבחון. היא טענה ש"לפעמים אבחון לוקח שלוש ארבע פגישות ולפעמים הוא ארוך ודורש פגישות רבות והליך טיפולי" (שעבורו כמובן היא היתה דורשת כסף נוסף...) היא לא מוכנה להחזיר לנו את הכסף, טוענת שאנו חוצפנים ו"מוכנה" להמשיך את האבחון בפגישות (שאין לי מושג כמה מהן יהיו). אין לי צורך באבחון שלה וכמובן שאין לי שום רצון לתת לה לנסות את גישתה היחודית (שאף מטפל וגם הפסיכיאטרית של בני לא שמעו עליה !!!) האם יש דרך לקבל את כספי חזרה ?, מצבי הכלכלי בכי רע וכל שקל חשוב לי על מנת שאוכל לטפל בבני טוב יותר כמו כן חורה לי שאבחונו של בני עוכב בגללה ואם לא הייתי יוזמת משהו הוא עדיין היה תקוע אצלה בגישתה המשונה. אודה לך על תשובתך וסליחה על המלל הרב. אמא חמימה.

לכרמית

בתאוריה הייתי אומרת לך שכן - יש כמובן איסור כללי בדין על התחזות כבעל תעודה וזו עבירה פפלילית, אבל - וזה אבל גדול - רבים מהמטפלים בפסיכותרפיה או כל מיני שיטות לא מציגים עצמם כפסיכולוגים. אם המטופל מסיק מסקנות מתוך בורות או כיוון שלא שאל - זה לכאורה לא באחריותם. ידוע לי שבתי המשפט מתייחסים בסלחנות רבה למצבים כאלה, ודומים להם. למשל - רק לאחרונה קבעה שופטת שלא אנקוב בשמה, שאדם המנהל מרפאה פרטית מסויימת, ואיננו רופא, אך מציג עצמו כ" ד"ר " - אינו מתחזה בכך לרופא (למרות שלדעתי 99% מבאי המרפאה בטוחים שהוא רופא), וזאת כי לא הוכח שהוא אי פעם אמר בעצמו ללקוח שהוא רופא, וכי באמת יש לו תואר דוקטור: PHD (לא דוקטור לרפואה), ולא הוכח שהוא בפועל ביצע טיפולים רפואיים. הרי בדיוק לכך נקבע איסור מפורש בפקודת הרופאים להשתמש ב..."מלים או באותיות, המרמז שיש לו כשירות ברפואה, אלא אם הוא רופא מורשה." לא מובנת לי הסלחנות הזו.

את צריכה להחליט...

את צריכה להחליט אם את מעוניינת להכנס עמה לעימות ישיר: במידה וכן- כתבי לה מכתב מפורט ובו נימוקיך לקבלת הכסף חזרה. המתיני לתגובתה- במידה ולא תקבלי כל תגובה, ממליצה לך להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.

התיוג הוא הרסני.

יש שני צדדים למטבע. העובדה ששבנך "אובחן" , תקבע אותו בשם זה לכל חיו. וחבל, כי יתכן שאצל הפסיכולוגית הוא היה יוצא רק "דיסלקטי", "ילדותי" או "נפגעה התפתחותו זמנית כתוצאה מחיסון ואסור לחסנו בשנים הקרובות", והילד היה רק מרוויח מזה. לא עדיף להחשב לנורמלי? כאשר הבן לא מתוייג, את תמשיכי להתייחס אליו כמו ילד רגיל. כעת עבורך הוא "אספרגר" שזה נשמע לי שם של ירק למאכל.

תלתל11

New member
תיוג הרסני ?

אני מניחה שאם לילד שלך תהיה דלקת ריאות, את לא תקראי לזה דלקת ריאות (כי למה לתייג ?) אלא "שיעול זמני כתוצאה מחיידק", ותמשיכי להתייחס אליו כמו ילד בריא. כשיגיע למכונת הנשמה בטיפול נמרץ בגלל דלקת הריאות שלו שלא טופלה, תגידי ש"נפגעה זמנית התפתחותו הנשימתית" והילד רק מרוויח מזה. ועל מצבתו תוכלי לכתוב "התיוג הוא הרסני" ולהמשיך להתייחס אליו כמו ילד רגיל

המחלה נמצאת בתרופה........

אני דוקא לא דוגמא טובה, כי אני מגיעה לטיפול נמרץ דוקא בגלל......פניצילין.. (שהרופאים מתעקשים שאלרגיה לפניצילין היא כנראה לא קיימת)...שגורם לי לקשיי נשימה........בעוד המחלה היתה בסך הכל שתיית תה קמומיל שאני אלרגית אליו ועושה לי תסמיני דלקת סימפונות. כן, אני אלרגית לקמומיל. אם תרחצי אותי בקמיל בלו - בכל גופי ושערי - אמות.

רגישות לפניצילין היא דבר ידוע

וכמעט שאלה בשגרה אפילו רופא שיניים ישאל אותך אם הנך רגישה לפניצילין

"תיוג"

כרופאה, גם אני סבורה שהאבחון הרפואי הוא חשוב ובעל ערך מוסף לקבלת הטיפול הנכון. מדע הרפואה איננו "מתייג", הוא פשוט מאבחן בעיה רפואית. התיוג נוצר באמצעות אופן ההסתכלות של הסביבה , על ידי אנשים שמתיחסים בצורה לא נכונה ולא אמפאטית אל השונה, והנכה. לדעתי, יש לעשות שינוי באופן ההסתכלות על הנכים והמוגבלים ולא לפתור את הבעיה החברתית באמצעות המנעות מאבחנה רפואית, שהיא - לדעתי- חיונית. לדעתי הבעיה היא ב"מתייגים" (בחברה) ולא ב"מאבחנים" (הרופאים).

למעלה