שאלה לגבי פסח

danidin57

New member
שאלה לגבי פסח

יש לי ויכוח עם חברה שלי לגבי אכילה של מצות אחרי שיוצא החג השני. האם מותר לאכול את המצות שנשארו מפסח או שאסור?

מותר

למה שיהיה אסור? הרי בכל הלילות אנו אוכלים חמץ ומצה ורק הלילה הזה כולו מצה. מה שכן, לא אוכלים מצה בערב פסח ואמרו חכמים שכל האוכל מצה ערב פסח כאילו בא על ארוסתו בבית חמיו. ================ ביאליק חלק על חכמים טען שניסה את שניהם וזה בכלל לא דומה.

אלוניס

New member
רק בערב פסח?

אני מכירה מנהג שלא אוכלים מצות בחודש שלפני פסח. זה מנהג לא מחייב או משהו שכן מוכר לך?

אני לא מכיר את המנהג

אבל אם זה מנהג אבות, הוא מחייב את הצאצאים. (אלא אם מדובר במנהג שטות וצריך לבדוק)

אלוניס

New member
לפי ויקיפדיה יש מנהג שנקרא "מנהג קושטא"

ולפיו לא אוכלים מצות מתחילת חודש ניסן: חז"ל אסרו לאכול מצה בערב הפסח (היינו, היום שבערבו יחול הפסח), כפי שנאמר בירושלמי (מסכת פסחים, פרק י הלכה א): "אמר רבי לוי: האוכל מצה בערב הפסח כבא על ארוסתו בבית חמיו, והבא על ארוסתו בבית חמיו לוקה" (בשני המקרים מדובר בדבר שכבר מובטח לאדם שיקבלו, אך אין הוא יכול להתאפק ונוטל ממנו בטרם עת). וכן כתב הרמב"ם (הלכות חמץ ומצה ו, יב): אסרו חכמים לאכול מצה בערב הפסח, כדי שיהיה היכר לאכילתה בערב; ומי שאכל מצה בערב הפסח, מכין אותו מכת מרדות. בנוגע לשאלה ממתי בערב הפסח אסורה אכילת מצה נחלקו הראשונים. יש שסברו שמחצות היום, יש שאמרו שמשעה שאסור החמץ באכילה (סוף שעה רביעית בשעות זמניות), ויש שסברו שכל היום אסור, וכן פסק הרמ"א, שכמוהו נוהגים האשכנזים. ויש שנהגו שלא לאכול מצה מראש חודש ניסן (מנהג קושטא). עם זאת, מותר לאכול בערב הפסח "מצה עשירה", שהיא מצה שנילושה במיצי פירות בלבד, שכן במצה זו לא ניתן לקיים את מצוות אכילת מצה בליל הסדר. זאת, עד אחר הצהריים ("שעה עשירית" בשעות זמניות), שאז נאסר לאכול כל פת, כדי שייכנס תאב לקיים את מצוות אכילת המצה. סוף ציטוט מויקיפדיה.

Mazzini

New member
הסיבה שלא אוכלים מצה כחודש לפני הפסח היא

כדי שנוכל לברך את הברכה השלישית (שהחיינו)על המצה. שהחיינו מברכים על דבר חדש.אם מצה נאכלה מס' שבועות מועט לפני הפסח אזי בליל הסדר לא נוכל להשלים את הברכה...

חס וחלילה ../images/Emo13.gif

הוא= ביאליק כל המלבין פני חברו ברבים, כאילו שופך דמים נקווה שביאליק לא ניסה את שניהם כדי לראות אם זה דומה

../images/Emo6.gif

עכשיו הבנתי. =============== אני די בטוח שביאליק גם התלוצץ ביחס לציטוט שאני הבאתי.

אלוניס

New member
בשביל מה זה היה נחוץ להעיר את זה?

כי מוכרים בארץ מצות שנאפו משומן חזיר? בחייאת! ואם את רצינית וזה לא היה סתם כדי לנגח - נראה לי שצריך שתצייני איזו כשרות תקפה בעיניך כי כבר פגשתי לא מעט דתיים שמגיבים לכשרות של הרבנות הראשית כאילו השטן בכבודו ובעצמו מנסה להדיח אותם מדרך הישר.

עייני בעדכוני הכשרות

של הרבנות הראשית, מחג הפסח האחרון יש זיופים רבים במצות, ויש מצות רבות שאינן כשרות. אנחנו לא מחפשים לנגח סתם. החושד בכשרים - לוקה בגופו ה' ישלח לך רפואה שלמה מהרה.

למעלה