שאלה לגבי פינוי בינוי קרית חיים..

ר 1 ת ם

New member
שאלה לגבי פינוי בינוי קרית חיים..

האם ידוע לך לגבי תוכנית פינוי בינוי ברח' דגניה בקריית חיים.?? ידוע לי כי התקיימה פגישה אצל עו"ד בתל אביב לגבי הנושא לפני כ 8 נחודשים, ויש תכנון נוסף של העיריה . מה הסיכויים שהנושא יקודם? הרחוב נמצא בפיתוח ועל שפת הים ובשדרה עצמה, ומצב הבניינים גרוע. תודה מראש.

כמה טיפים כיצד לדחוף קדימה פינוי-בינוי...

שלום רב, ישנם מתחמים שהוכרזו כמיועדים לפינוי בינוי בקרית אתא, קרית ביאליק וקרית מוצקין. לגבי קרית חיים יתכן שיש מתחם שהוכרז במסלול יזמות פרטית (ולא באמצעות העירייה), זהו מסלול ה"מיסוי", שהינו מסלול שהיזם יוזם אותו ולא העירייה. כמו כן, יכול להיות שיזמים פרטיים מנסים לקדם פינוי בינוי אבל זה עדיין לא הגיע לרמה של "הכרזה" רשמית של הממשלה או שהיזם הולך על פינוי בינוי שלא באמצעות משרד הבינוי והשיכון, שגם זו אופציה (אך לא נהנים בה מכל הטבות המס הנלוות). אם העו"ד מייצג או אמור לייצג את הדיירים פשוט תשאלי אותו היכן עומד הפרויקט. הנושאים שיש לבדוק מצד הדיירים הם: 1. ראשית, אם אין לדיירים עו"ד, דבר ראשון תתחילו בזה! עו"ד טוב בפינוי-בינוי, שמתמחה בתחום, יעשה לכם את כל הבדיקות המקצועיות שצריך וילווה אתכם לאורך התהליך שהוא מאד ארוך, ולרוב אף מייגע. שלא לומר, עו"ד טוב יביא לכם תמורה טובה יותר בסופו של התהליך וחשוב מזה, יכול להשפיע ולדחוף את התהליך כדי שייצא לפועל (זה הכי חשוב, אחרת אף אחד לא מרוויח). חשוב לבחור עו"ד שמתמחה בתחום ולא רק במתחום המקרקעין (לבדוק באיזה מתחמים הוא מייצג דיירים ולבקש ממנו לשאול דיירים על תפקודו... בכל מקרה, מימונו אמור להיות על חשבון היזם כך שאל תחסכו בעניין). ואם אין לדיירים עו"ד אתם יכולם לבצע בעצמכם כמה בדיקות אצל מי שכן מעורב כרגע (יזם\גורמים בעירייה...): 2. האם יש יזם המקדם את הפרוייקט? 3. אם יש ואם אין, הדיירים צריכים להחליט האם הם מעוניינים לקדם מכרז בין יזמים כדי ליצור תחרות? 4. אם יש יזם, האם דיירים חתמו לו על הסכמים מחייבים ואם כן, כמה אחוז? 5. מה הצפיפות הקיימת במתחם? כמה דירות קיימות לדונם? ככל שהצפיפות הקיימת נמוכה יותר כך יגדלו סיכויי הפרויקט(מתחת ל- 10 זו צפיפות טובה לפינוי בינוי). סוגיית הצפיפות היא מהחשובות בפינוי בינוי שכן זהו אחד הפקטורים המרכזיים שנלקחים בחשבון על ידי ועדת התכנון. כמו כן, הדבר מגדיל את סיכויי הרווחיות של הפרוייקט. 6. האם יש תוכניות? באיזה מצב תכנוני נמצא הפרויקט? ועדה מקומית? מחוזית? רק אחרי אישור ועדה מחוזית לתכנון ובניה (שזה לאחר אישור מקומית ודחיית התנגדויות) ניתן לבקש היתר בניה ולהתקדם בפרויקט בשטח... יש עוד מלא דברים לבדוק כי, כפי שאני חוזר ואומר, פינוי בינוי זהו פרויקט מורכב ביותר. עו"ד טוב אמרתי? וזה לא בכוונה ל"דחוף עורכי דין" או משהו כזה... באמת ובתמים אני יכול לומר לך - זהו פשוט הגורם המקצועי היחיד בכל שרשת הגורמים בפרויקט שכזה שהאינטרסים שלו והאינטרסים של הדיירים יכולים לחבור יחד.. ולגבי קצב התנהלות הדברים בחיפה ובקריות - משרדנו מייצג, אגב, בין היתר, מתחם גדול בבת גלים בחיפה ואני יכול לומר לך שהעניינים בחיפה הולכים "קצת" יותר באיטיות מאזור המרכז אבל, כחיפאי במקור ועם כל אהבתי לחבר'ה מהצפון, הכל יותר לאט בחיפה ובקריות...
לכי עם מה שאמרתי לך ותדחפי קדימה, איפה שרק אפשר (עו"ד, עירייה, שכניך..) כי הרעיון הוא מאד מבורך ובוודאי רווחי לדיירים אבל הכל מתחיל ונגמר ברצונם של הדיירים לדחוף את זה קדימה... מניסיון! שיהיה המון המון בהצלחה !

למעלה