שאלה לגבי פילטר UV

yos7070

New member
שאלה לגבי פילטר UV

הרכבתי פילטר UV של חברה בשם COZO על האולימפוס 750 שלי , ואני מרגיש ירידה בביצועים של המצלמה. הירידה מתבטאת בירידה בכמות האור שנכנסת לעדשה בהופעת עיגולי צבע לעיתים כאשר השמש נמצאת בצד ולדעתי גם בתוספת אובך לתמונה עד כמה שזה נשמע מוזר. שאלתי היא האם פשוט קניתי פילטר מתוצרת גרועה או שאלו תופעות ידועות בדיגיטליות?

COZO על עדשת ED ?../images/Emo12.gif

זהו פילטר פשוט,אפילו ללא ציפויים. עיגולי צבע ייתכן,אולי גם בגלל אורך הזום ותוספת הפילטר - אז מול השמש לא מצלמים בו. בטח מורכב על המתאם - שאלה אם מתחבר בדיוק ישירות בהמשך לעדשה,לפעמים גיליתי שהפילטר מורכב רק על חלק מההברגה. ירידה באיכות? יתכן.יש הגורסים שמצלמות דיגיטליות לא אוהבות פילטרים, אצלי יש פילטרים - אבל רק מסוג איכותי - על העדשות האיכותיות - ולא ראיתי שום ירידה באיכות - מה שנתנה העדשה זה מה שקיבלתי - עם או ללא פילטר - להיפך - הפילטר שיפר .

komandatore

New member
יש לקוקין סדרות פילטרים לדיגיטליות

שווה לבדוק בהדר או יוגנד.

yos7070

New member
אשמח אם תפרטי

אשמח אם תפרטי באיזה פלטרים את משתמשת ובאיזה מצלמה תודה:)

על מצלמת האולימפוס E10 שיש בה

עדשת ED משובחת השתמשתי בפילטר של TAMRON ,שהתאים לי לקוטר ,הפילטר זול יחסית (במקרה גיליתי שהוא איכותי יותר ולא מורגש - ניסיתי גם ללא פילטר - לא ראיתי הבדל בכלל ) פילטרים מומלצים הם גם , HAMA, TIFFEN,COKIN,HOYA,B&W .

xnir

New member
COZO זה לא זה..

יצא לי לנסות פיטר PL של החברה המדוברת על מצלמות EOS פשוט לא ! מאד לא איכותי. התמונות יוצאות כההות מידי כאילו הן באנדר התמונות יוצאות מאוד בוציות ואטומות פשוט מקלקל... גם אני שמעתי שדיגי קומפקטיות לא כל כך אוהבות פילטרים. לא ממליץ. תבדוק אולי ליצרן יש המלצות לפיטר תואם למצלמה שלך.

yos7070

New member
בעיקר בשביל הגנה

בעיקר בשביל הגנה על העדשה , אבל בצרוף הבונוס של פילטר כזה שאמור במקצת לסנן את האובך (הדגש על במקצת)

patael

New member
האם אני יכול להשאיר את הפילטר

על המצלמה כל הזמן, כלומר בכל סוגי הצילומים? תודה רבה!

אם אתה מצלם בתנאי אבק ולחות באויר

אז מומלץ (אצלי לפעמים יש שאריות של אבק או אבקה מאבקנים,אז מעדיפה לנקות אותם מהפילטר). פילטר ND הוא ממש חובה לצילומי שעות אמצע היום בחוץ,כדאי שיהיה על המצלמה (במקום הuv ) להסיר את הפילטר בצילום מול השמש,אלאאם כן אוהב תוספת הבהקים בתמונה.

למעלה