שאלה לגבי פיטוצין אחרי לידה

double pass

New member
שאלה לגבי פיטוצין אחרי לידה

בסיור בחדר לידה שאלתי אם אפשר לבקש לא לקבל פיטוצין לאחר הלידה ואמרו שאפשר. עכשיו, כשההחלטה בידי, אני פתאום מתלבטת, והתחלתי לתהות: אני יודעת שהגוף אמור לעשות את שלו והרחם אמור להתכווץ לבד, בטח ובטח אם מניקים, ועם זאת: מה החיסרון בלקבל פיטוצין אחרי הלידה, חוץ מהתשובה הכללית, כל חומר שנותנים לך סתם הוא לא טוב... תודה רבה...

עופריקה

New member
כי למה לתקן את מה שלא מקולקל?

ברוב הלידות הטבעיות (כלומר ללא התערוביות), הרחם מתכווצת יפה לאחר הלידה. מן הסתם המיילדת אמורה לבדוק את כיווץ הרחם, אם לא עולה חום, לחץ דם ואת הדימום (אם הוא לא מסיבי מידי). אם הכל תקין וכשורה, אין למה לקבל פיטוצין.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ממש אין סיבה לקבל פיטוצין אם הכל מתנהל כשורה. זה נוהל בבית החולים שהיית? מוזר....

yoyo10

New member
מפני שהפיטוצין מתחרה עם האוקסיטצין הטבעי בגוף

וזה יכולה לגרום לבעיות בתחילת ההנקה מפני שהאוקסיטצין אחראי על שחרור החלב

ayala26

New member
../images/Emo45.gifולא רק

לפי מה שהבנתי ההורמונים אחרי הלידה חשובים ליצירת הקשר בין הילוד לאמו. ההתאהבות. אני פתאום מתחילה לחשוב שאולי "לא להתאהב בילד שלך מהרגע הראשון זה נורמלי" בגלל שהפיטוצין הזה... זה הפך לנורמלי. אני גם קיבלתי פיטוצין אחרי הלידה. פשוט הפתיעו אותי ולא ידעתי האפשרות הזו בכלל (ולא היה כתוב בשום ספר שקראתי, וקראתי ספרים הולנדים!) ולא התכוננתי ולא ידעתי כלום על כך בשביל שתהיה לי דעה נגד. כיום אני נגד.

האם זה מדויק?

כן גם אני לא בעד עיניין הפיטוצין לכיווץ, ומדהים כמה זאת פרוצדורה מקובלת,שבמקרה הטוב פשוט מודיעים על ביצועה ומעט פעמים שואלים.אין ספק שזה פועל יוצא לשכיחות האפידורל+פיטוצין. ברור שבלידה פעילה אין כל צורך כי כל ההורמונים מופרשים בסדרם. השאלה האם מתן פיטוצין אחרי הלידה.....מפריע לבונדינג ולהנקה?? כיוון שבלידה פיזיולוגית ה'פיק' של האוקסיטוצין הוא ממעבר התינוק בתעלת הלידה והפירנאום והוא גורם להתאהבות ומעודד את הפרשת הפרולקטין ( האחראי לייצור החלב) . כלומר כשנותנים את הפיטוצין זה אחרי הלידה -אחרי ה'פיק' של האוקסיטוצין. האם ואם כן עד כמה פוגע בתהליך הטבעי. האם יכול להיות שהתשובה שלמעלה נכונה למצב של פיטוצין במהלך לידה ולא אחריה?

ayala26

New member
אני לא יודעת כמה זה פוגע

אני לא מתחום הלידות אבל בספר childbirth without fear כתוב "גם אם כבר ילדת באופן טבעי יתכן שקיבלת פיטוצין בשביל להוציא את השיליה" והוא כן כותב שזה מנטרל את ההורמונים שמופרשים אחרי הלידה באופן אישי,אני קיבלתי פיטוצין אחרי הלידה ועדיין הייתי מאוהבת לגמרי בתינוק שלי עד כדי כך שאפילו אני לא זוכרת שום דבר מהתנהלות אחרי הלידה חוץ מאת הפנים שלו מסתכלות עלי (הוא לא נלקח ממני בכלל)

אם פי 3

New member
לדעתי

וזו תגובה שמבוססת על הבנתי את מהלך הלידה, ולא על מידע רשמי כלשהו, האוקסיטוצין ממשיך להיות מופרש בכמות גדולה גם לאחר הלידה (בכמות שיורדת עם הזמן), ואלו לא רק "שאריות" ממעבר התינוק. כאשר נותנים לגוף פיטוצין (שאין לו את ההשפעות הנפשיות כי הוא לא מגיע למוח), מסמנים לגוף שרמות האוקסיטוצין גבוהות, ואין צורך להפריש עוד. זה לא אומר שלא יווצר קשר בין האם והתינוק, אבל זה מפחית את ההליך הטבעי, האוטומטי, ההורמונלי. באופן חלקי, עדיין תהיה השפעה של ההורמונים, וגם, כבני אדם שהם מותר הבהמה (...) אנחנו יוצרים את ההקשרות הזו באופן מודע - גם כאשר אין שיא הורמונלי כזה בכלל (ניתוק בין האם לוולד מיד לאחר הלידה, קיסרי, וגם אימוץ מסוגים שונים), אבל: א. הטבע עוזר לנו. כדאי להשתמש בעזרה הזו. ב. הנסיון שלי, לגבי עצמי ולגבי ילדיי, מראה, שלמרות שנוצרת היקשרות ואהבה גדולה, אמהית, גם ללא ההורמונים (במקרה שלי - קיסרי וניתוק), בכל זאת ההיקשרות כשישנם ההורמונים (ילד 3), היא שונה, עמוקה יותר. משהו שקשה להסביר, שהוא יותר, אפילו שגם את הבכורים אני אוהבת "הכי בעולם". חשוב לי להדגיש, שאני לא מתנגדת לשימוש בפיטוצין (לאחר לידה). לפעמים הוא מציל חיים וחיוני. אני מתנגדת רק לשימוש שגרתי בפיטוצין (לאחר לידה). אני חושבת שבאופן שגרתי, נכון להניח לטבע לעשות את פעולתו, ולהתערב רק כאשר ישנה בעיה.

וזה גם מאד כואב

התכווצויות של פיטוצין כואבות יותר מההתכווצויות הטבעיות של הרחם.

אשכר ש

New member
אחלה שאלה

מוסיפה אותה ואת התשובות המעולות שקיבלת לשאלות הנפוצות של הפורום.

פיטוצין משך זמן פירוק 15 דקות

זריקת הפיטוצין לאחר הלידה ניתנת תוך שרירית ויעילותה יורדת לאחר 15 דקות לכן יש בתי חולים שמעדיפים להשתמש בsyntometrin / לסינטומטרין יש מרכיב נוסף שנקרא metergin שטווח הפעולה שלו ארוך יותר והוא מכווץ את כלי הדם. תופעות הלוואי המוכרות : עליה בלחץ דם היולדת , הפרעות במערכת לב ריאה , עלול לגרום לכאב ראש חזק שמלווה בהקאות (מיגרנה). אז פרט לכאבי הבטן שנובעים מהתכווצות הרחם את מעלה את הסיכון להעלות את הלחץ דם שעלול בטעות להיחשב לסימנים מבשרים PIH רעלת הריון . את עלולה למצוא עצמך מטופלת או במגנזיום סולפאט למשך 24 שעות [הטפול המקובל בעליית לחץ דם + חלבון בשתן ( אחרי לידה,נלקח מקטטר) + בצקת ] או ב"לטי קוקטייל" המכיל תרופה פסיכיאטרית ,אנטי היסטמינית וסמים. הטפול המניעתי הזה הוא דוגמה קלאסית לתרופה הניתנת באופן נרחב בכל העולם בגין ההפרעות וההתערביות שקורות ב"מיילדות טכנוקרטית " בתעשיית הלידות המודרנית. התנאים בבית החולים ,שלא מאפשרים לך במקום ציבורי לשחרר באופן ספונטני את הורמון האהבה. מאחר והמיילדת שלך אמורה לטפל בו זמנית ב2-5 יולדות , היא לא יכולה להישאר איתכם ולעקוב אחר התכווציות הרחם ,אחר כמות הדימום, להעריך את ההתחברות הריגשית שלך אל התינוק , לא פנויה לעודד ולהדריך אותך להנקה מיד לאחר הלידה. לא יכולה להשאיר אותך לדמם ולעזוב ללא טפול מניעתי. עוד גורם תרבותי ונפשי שמכשיל את התהליך הטבעי הוא הנטיה שלנו ה"ישראלים" לפזר את חווית הזוגיות וההתחברות לתינוק ל"חברה" . אנו כל כך נרגשים עם יציאת הילוד לאוויר העולם, שפעמים רבות אנחנו שוכחות את השלב השלישי והרביעי של הלידה ומתקשרות לכולם ומעלות בו זמנית את רמת האדרינלן שלנו. פרץ ההתרגשות ( האדרנלין)הוא טבעי ונועד להגן על האם והילוד מפני טורפים ומפריעים למינהם, כדאי לתעל אותו לקידום הקשר שלך , של התינוק ושל אביו. במידה ובן זוגך ידע לעזור לך בשלבים אלה,למצוא את השקט , לחוש בבטחון ,לחוש עטופה באינטימיות ואהבה לא תזדקקי לפיטוצין. נעמי נואה- מיילדת בית הוליסטית בביתך או ב"ציר להורות" [email protected] www.naominoe.co.il 054-4795241

שאלה?

תודה על המידע החשוב,הוספת לי פרטים שלא ידעתי האם תוכלי להתייחס לשאלתי למעלה, האם זה מדויק? תודה רבה נעמה

השאלההיא : מי פעיל בלידה?

היי נעמה לא היבנתי את שאלתךאבל אנסה לענות במידה והיולדת בלידה טבעית בבית החולים ואמנם התנאים הנדרשים ללידה טבעית מתקיימים כלומר: מיילדת תומכת צמודה ומוכרת שאת סומכת עליה , שקט , טמפ' חדר או מים המתאימה לך ולתינוק , בן זוג תומך , אוהב ומשרה ביטחון , פרטיות ואיטמיות עם התינוק ואביו המאפשר התחברות והנקה סביר להניח שבלוטת יותרת המוח תפריש את ההורמון ספונטנית (בפולסים של כ12-17 דקות) אולם אם היולדת אחרי תהליך לידה עם זירוז ואפידורל בלידה בה פעילים הרופאים, עם הפרעות ורעש בסביבה, התינוק מופרד ממנה ( לדוגמה פגים הזקוקים לתמיכה נשימתית) חדר קר והיא במצב נפשי נרגש ואולי גם מבוהל או בן זוגה מופרד ממנה ( לידה מכשירנית) יתכן ותזדקק לתוספת פיטוצין בעירוי (יש בתי חולים שלא מידעים את היולדת על כך) או בזריקה לתוך השריר של סינטומטרין.(המיילדות והרופאים מודעים לתופעות לוואי של התרופה ויכולים לעזור לך להעריך את נחיצותה) נעמי - מיילדת בית הוליסטית בביתך או מ"ציר להורות" [email protected] www.naominoe.co.il http://groups.google.com/group/leydatmayim?hl=iw אתן מוזמנות להצטרף לקבוצה " לידת מים -לידה פעילה וביתית

savvysunflower

New member
את אומרת שבחיים לא יהיה צורך בזריקת פיטוצין

בלידת בית...? בחיים לא הזדקקת לזריקת פיטוצין עבור יולדת
ומה עם יולדות הבית שכן הזדקקו לה למרות כל התנאים האידיאליים ההם? את רוצה להגיד שהיה משהו בסביבה שהפריע לזה גם בלידת בית טובה ומעצימה?... כעקרון את צודקת, אבל לא באופן גורף...

ברוב לידות הבית אין צורך בפיטוצין

מיילדות הבית לוקחות איתן פיטוצין למצבים בהם יש דימום לאחר לידה ,מרכיבות עירוי ונותנות אותו בד"כ בעירוי. רק במצבים נדירים ועל פי בקשה מפורשת של היולדת נוקטות בגישה מניעתית. נשים שמעריכים שיש להן הפרעה בקרישה הדם או נמצאות בסיכון לדימום אחרי לידה (לנל"ק) לא אמורות ללדת בבית.

שאלה על מה שכתבת כאן

הגדרת נשים בלנל"ק כנמצאות בסיכון לדימום אחרי הלידה. עד היום לא נתקלתי בנתון הזה. תוכלי להסביר אותו? תודה

אם פי 3

New member
מצטרפת

קראתי הרבה על לנל"ק, ולא ראיתי שום קשר לדימום אחרי לידה (אלא אם הכוונה היא לבעיות עם השיליה - שיליה נעוצה, אבל זה רק אם השיליה ממוקמת על הצלקת). את יכולה לפרט? בנוסף, אני לא מסכימה שנשים אחרי קיסרי (לנל"קיות) לא אמורות ללדת בבית. נכון שיש סיכון מסוים, אבל הוא גדול יותר בבי"ח, ולכן דווקא נשים כאלו (וזה כולל אותי) מרוויחות יותר מלידת בית, כאשר היא נעשית באופן מושכל. זו גם היתה הבחירה שלי, ואני מאד שמחה עליה. נכון שבבי"ח יש יותר אמצעי הצלה, אבל, כאמור, יש להם גם יכולת גדולה יותר לגרום לסיבוכים מלכתחילה, והם מוצלחים בזה במיוחד
, אם הם מחשיבים את הלידה ללידה בסיכון (כמו במקרה של לנל"ק)

עופריקה

New member
ועדיין, יש מיקרים

בהם צריכים פיטוצין גם שעה לאחר יציאת השליה. בלידת בית. אין ספק שאם בבית חולים שלב הבונדינג היה שלב רגוע ונעים, זה היה מקל על כולם את המלאכה "הטבעית"

אם פי 3

New member
אבל זה לא אומר שצריך לתת פיטוצין לכולן...

(יודעת שאת מסכימה איתי...) לפעמים יש צורך בכל מיני טיפולים - גם פיטוצין, גם קיסרי - אפילו בלידה בתנאים אופטימליים כמו בבית. ההבדל הוא שבבית זה ניתן כטיפול בבעיה ולא כשגרה.

למעלה