שאלה לגבי פטיפון

pinprick

New member
שאלה לגבי פטיפון

איכשהו, חובבי פרוג נוטים להשתמש יותר בפטיפון..אולי תוכלו לעזור לי: יש לי פטיפון טוב ונאמן (וישן). אחרי זמן מה שלא השתמשתי בו, שמתי תקליט וגיליתי ששומעים בו מאוד "עמום" ובווליום חלש.ניקיתי את התקליט וגם ניסיתי לשמוע תקליטים אחרים- לא עזר. מה זה יכול להיות? האם סתם כי לא השתמשתי כמה זמן וזה התאבק? מה חשוב לנקות?או שאולי צריך להחליף מחט?(החלפתי לפני שנתיים בערך.וזו לא היתה המחט האידיאלית לפטיפון לפי הדגם, אבל היא נכנסה ודווקא שמעו טוב.), יכול להיות שהפטיפון שלי פשוט התקלקל? (
) אשמח לעצתכם. תודה!

Rapid נאור

New member
גם אני מתשמש בפטיפון...

וגם אצלי יש בעיה מוזרה, ששומעים חלק איזה אלבום או שתיים, ואח"כ מתווספים רעשים מוזרים לתקליט והשמיעה אינה חלקה, ניסיתי להחליף מחט, דיסקים, לנקות, כלום. אני הולך להחזיר את הפטיפון לחברה לתיקון. מה שאני מציע לך זה אולי לנסות ללכת למקום שמתקנים בו פטיפונים, לקבל הערכה על מה התקלקל, אם בכלל, כמה עולה לתקן וכו'. נאור.

jerur1

New member
לאיזה כניסה במגבר הפטיפון נכנס?

יש מעט מאוד מגברים חדשים שמכילים כניסת PHONO - שאותה, ורק אותה צריך. אם זה לכניסת LINE IN או AUX או MD או DVD (או כניסות אחרות), זה בעיה, כי אז אתה צריך PRE_AMP - מגבר קטן שיגביר את האות שיוצא מהפטיפון, וכמעט תמיד גם יהרוס איכות. בקיצור - או שמשקיעים הרבה במערכת שיש לה כניסת PHONO, או שקצת אוכלים אותה באיכות. אצלי זה עובד עם PRE-AMP. לא מדהים, אבל מספיק טוב. ואם לא זו הבעיה - אולי צריך עוד פרטים. אם זה פטיפון עם מגבר פנימי - שרמקולים מתחברים ישר אליו - אני חושש שמעבדה זה הפיתרון לפטיפון הזה.

pinprick

New member
תודה, הנה פירוט

אני לא בטוחה למה התכונת "מגבר" ופטיפון. כי אצלי, מדובר במערכת של פעם,שהיא פשוט רדיו-טייפ-פטיפון... הפטיפון הוא לא יחידה נפרדת. הרמקולים של המערכת הזו לא מובנים, אלא מתחברים- כמו בכל מערכת סטריאו, מאחורה. אני אצרף דגם, אתה נשמע לי מומחה..
אולי זה יעזור לך לעזור לי? מערכת של SEIKO דגם- SM-2500. אמרתי משהו מועיל? נ.ב- לגבי מעבדות, איכשהו אני שונאת לשלוח מוצרים אליהן. תמיד הםן חוזרים מקולקלים משהיו. ותמיד יש לי הרגשה שאם אתה "מודה" שמשהו התקלקל ואתה שולח למעבדה, אז כבר עוד דברים יתקלקלו...(כן כן..טיפשי. קורה)

jerur1

New member
הועיל במשהו...

"מערכת של פעם,שהיא פשוט רדיו-טייפ-פטיפון... הפטיפון הוא לא יחידה נפרדת." - פירושו שהמגבר (מה שבמערכות חלקים הוא מה שמכונה הרסיבר, והרבה פעמים הרדיו בילט-אין לתוכו) הוא אכן חלק איטגרלי במערכת. נדיר שהרמקולים הם חלק מחובר למערכת כזו, ובכל אופן אני בספק אם הם הבעיה. כמובן אפשר לבדוק את זה אם תנגן טייפ או מהרדיו - ואז תדע אם סה"כ המערכת עובדת כמו שצריך. במערכות מיני המגבר גם בילט אין, ובהן, וגם במערכות חלקים, אם אתה רוצה לנגן ממקור חיצוני, אתה צריך לחבר אותו דרך כניסה - MD, DVD, LINE IN, או - לפטיפון, במערכות ישנות או יעודיות - PHONO. יש הבדל בעוצמה שהכניסות השונות מותאמות לקבל - כניסת פונו מקבלת בעוצמה חלשה הרבה הרבה יותר מאשר הכניסות היותר מודרניות, ולכן צריך "להעצים" את האות. לא מדובר רק בלהגביר, כי אז אתה גם מגביר את הרעש שיש כשהמערכת עובדת (הלחש ששומעים כשמגבירים מאוד משהו שקט). מסקנת ביניים - אני חושד שמשהו במערכת הפטיפון לא בסדר. בין אם זו המחט, החיבורים שלה לזרוע, חוטים בזרוע, חיבור הזרוע או משהו פנימי יותר - אין לי מושג, ואני גם לא יודע איך בודקים. לגבי מעבדות - אני יכול להמליץ על "אחים טוקר" בבית-זית ליד ירושלים. - מצ"ב קובץ של הפרטים מתוך דפי זהב. הם טיפלו לי בפטיפון יפה מאוד (היתה לו רצועה קרועה). חוצמזה אני יודע שיש גם בקינג ג'ורג' בתל-אביב מעבדה שמתעסקת בפטיפונים, אם כי אני לא יודע בדיוק איפה או איך קוראים להם. כנראה שאין מנוס. פטיפון הוא כלי ישן, ואלא אם מתחשק לך לקנות ב1000 שח פטיפון (חדש) של די-ג'י ומגבר עם כניסת פונו (אין לי מושג כמה עולה), אז מעבדה היא הפיתרון. בהצלחה!

cut2

New member
המממ

קודם כל, אפשר לקנות פטיפונים יד שניה במחירים טובים מאוד - נכון, לא מדובר בפטיפונים מדהימים ומפוצצים, אבל עושים את העבודה עם סאונד לא רע בכלל - בסביבות ה300-400 שקל, ולדעתי זה סביר מאוד. דבר שני, רצועה קרועה לא אמור להיות כזה סרט לתקן, ברוב הפטיפונים אתה יכול לקנות את הרצועה ולהחליף בעצמך. דבר שלישי, אני מאוד-מאוד ממליץ על החנות פיוז ברחוב כצנלסון 137, גבעתיים. הם נחשבים למומחים גדולים בכל תחום האודיו ובפטיפונים בפרט, בין אם בתיקונים ובין אם במכירה. אם אתה מהמרכז, אל תהסס. את החנות בקינג ג'ורג' (אם אתה מתכוון לזו שנמצאת ליד שוקי זיקרי ורחוב זמנהוף) מעולם לא ניסיתי.

HelterSkelter1

New member
שאלה לגבי מחט

היום העברתי את הפטיפון הישן של הורי לדירה שלי, חיברתי אותו למערכת - ושומעים טוב למרבה הפלא. חיבור אחד מחובר ליציאת הPhono של הרסיבר, והשני ליציאת הGRD, שלמזלי קיימת ברסיבר שלי. אני מעוניין להחליף מחט - השאלה היא מה המחיר פחות או יותר, ואיזה סוגים יש (הבנתי שיש יהלום וספיר). הפטיפון הוא של Sony.

למעלה