שאלה לגבי ערר לבית המשפט מחוזי על החלטת ביהמ"ש לענייני משפחה

yairnatty

New member
שאלה לגבי ערר לבית המשפט מחוזי על החלטת ביהמ"ש לענייני משפחה

ברצוני לברר מספר פרטים :
1. היה וייקבעו לי מזונות זמניים וההחלטה לא תהיה לטעמי האם יש טעם לערער או
שבענייני מזונות יש לנשים טאבו בבתי משפט והם תמיד זוכות גם בערר (כך טוען העו"ד שלי ובגלל שהוא מעולם לא ערער בנושא הזה אין לו מושג)
2. מה העלויות של ערעור (אגרות) ולאחר כמה זמן בערך נקבע דיון לאחר הגשת בקשת הערר ?
3. במקרה של הפסד מה סדר גודל ההוצאות שיכולות להיקבע לי לשלם לצד המנצח ?

ערעור על החלטה בעניין מזונות זמניים

שלום רב,

1. ניתן לערער על החלטה בעניין מזונות זמניים (למעשה צריך להגיש בקשה לרשות ערעור היות ומדובר בהחלטת ביניים), אך הנטיה של ערכאת הערעור היא לא להתערב בהחלטות בעניין זה, אלא אם כן יש לכך הצדקה ממשית, כגון סטיה רבה של בית המשפט מהסטנדרט המקובל, או טעות בולטת בהחלטת בית המשפט. אם ההחלטה היא בגדר מתחם הסבירות לפי המקובל לעניין זה בפסיקה, סביר להניח שהערעור ידחה.

2. לא נכון לומר שיש לנשים (או לגברים) מעמד עודף בבית המשפט בעניין מזונות או בכל עניין אחר שהוא.

3. כדאי מאוד שעורך הדין שייצג אותך יהיה מישהו מנוסה בתחום ובמיוחד מישהו שאתה סומך עליו ונותן בו אמון. לפי דבריך, זה לא נשמע המצב.

4. הגשת בקשת רשות ערעור כרוכה באגרה (לא גבוהה במיוחד) אך גם בהפקדת ערבון להבטחת הוצאות הצד השני במידה והבקשה תידחה. אם הבקשה מתקבלת או נמחקת בהסכמתך, סכום הערבון שהפקדת מוחזר לך (עם הצמדה וריבית). הערבון המקובל הוא 10,000 ש"ח.

5. פסיקת הוצאות נתונה לשיקול דעתו של בית המשפט. לפעמים לא פוסקים הוצאות בכלל, אך לפעמים בהחלט פוסקים - סדר הגודל הוא של כמה אלפי שקלים, תלוי בעניין כמובן - עד כמה הבקשה היתה סבירה או מופרכת, מה היו סיכויי הבקשה ומה היתה ההתנהלות שלך ושל עורך הדין שלך במהלך ניהול ההליך.

yairnatty

New member
אילן זאת פשוט מתנה שתפוז הביאו איש מקצוע כמוך לפורום

אני מאד אוהב את התשובות המנומקות שלך.

למעלה