שאלה לגבי עצירות

שאלה לגבי עצירות

שלום, בתי בת 5 וחצי חודשים, סובלת מעצירות,(מתבטא בבכי נוראי בעת הביצוע, יציאה כל מספר ימים, צואה קשה וכו) ניסיתי עגבניה, מיץ שזיפים שאני הכנתי. כרגע אני נותנת לה תרופה משלשת כי אין לי ברירה, אשמח לשמוע עצות. תודה מראש

למה תרופה משלשלת???

זה לא בריא. עדיף לשים לה נר גליצרין. זה פיתרון שלא מזיק, ולא מרגיל את המעי לשחרר רק עם תרופה. זה פותח סתימות בטיל, ואחרי כמה טיפולים זה אמור להשתחרר (אלא אם כן יש בעיה כרונית)

מה תרופה משלשלת???

אסור!!!!!! לתת לתינוקות תרופה משלשלת אם לא עוזר לה שזיפים עגבנייה תנסי לתת לה קצת מים בן הארוחות ואם זה גם לא עוזר שימי לה נר גלצרין אסור תרופות

efratga

New member
נתתי מגיל 6 שבועות

לקחתי עגבנית שרי רחוצה, חציתי עם סכין ומעכתי (ל א גרדתי)על פומפיה כך שרק המיץ יצא. התחלתי בכפית קטנה של מיץ ליום, אח"כ 2-3 כפיות (זה בערך הכמות בעגבניית שרי אחת). עכשיו היא בץ 4.5 חודשים, ואני נותנת לה עגבניה רגילה שלמה מרוסקת ביום, לא לעצירות אלא כדי לגוון את האוכל, הרי אסור לתת מוצקים עד 6 חודשים בגלל חשש לאלרגיות, אבל היא ממילא מקבלת מיץ מעגבניה אז גם הרופאה אמרה לי שלא לא משנה ויכולה לקבל עגבניה מגורדת.. אבל נגד עצירות את צריכה רק את המיץ.

rc11

New member
לא הייתי נותנת לתינוק בן חודשיים

עגבניה. רחמנות על מערכת העיכול הרגישה שלו. תתייעצי עם רופא או אחות טפ"ח איך לפתור את בעיית העצירות. את מניקה? כי אם כן, יכול להיות שהוא רגיש למשהו בתזונה שלך . אם את נותנת תמ"ל תנסי להחליף סוג. שימי לב שבגיל חודשיים אין הכרח שיהיה קקי כל יום. זה לא אומר שיש עצירות, זה אומר שתדירות היציאות נמוכה יותר מבהתחלה.

לא אסור רק מגיל 4 חודשים

מאחר והקיבה שלהם לדברי הרופאים לא בנויה לעכל את החמיצות של העגבניה

a t g n

New member
זה ממש לא נכון מה שאתן כותבות

יש בפירוש תרופות שאפשר לתת שהן לא ממכרות וכטיפול חד פעמי או אחת לזמן ניתן לתת גם בגיל של הילדה הנ"ל. נרות גליצרין פותחות סתימה אומנם, אבל גם הן מרגילות את המעיים לעבוד עם עזרה, בעוד המעיים צריכים לעבוד באופן עצמאי (או עצמוני כמו שנהוג היום לומר
). כל תרופה (כולל גליצרין) למעיים היא לא רצוייה והיא הפתרון האחרון. עדיף לפתור את העניין בעזרת תזונה נכונה. כשנותנים תרופות משלשלות צריך לוודא שאין בהן סינה, כי כשנותנים חומרים על סינה, מהר מאוד המעיים הופכים תלותיים. (בסירופ אבילק, למשל אין סינה ולכן אם כבר נותנים משלשל, אז כדאי אבילק). בכל מקרה אין לתת שום תרופה ללא התייעצות עם רופא ורצוי גאסטרו ילדים.

נהפוך הוא. רופא הילדים שלי ציווה

עליי לתת רק גליצרין, והצהיר שגליצרין לא מרגיל את המעיים לעבוד רק בעזרתו. הוא טען שגם אם כל יום הילד יקבל גליצרין, עדיין זה לא ישפיע מלבד נקודתית.

a t g n

New member
לכן אמרתי שכדאי להתייעץ עם גאסטרו

ילדים ולא עם רופא ילדים כללי. מה שהוא אמר לך בפירוש לא נכון. אגב, תקראי בעלון המצורף לנרות גליצרין ותראי שבאזהרות כתוב ששימוש ממושך עלול לגרום לתלות בתכשיר הזה (שהוא נחשב למשלשל, אגב בדיוק כמו כל תכשיר משלשל אחר). שימוש חד פעמי לא יצור תלות, כמו ששימוש חד פעמי בכל תכשיר משלשל אחר לא יגרום לתלות. כפתרון חד פעמי במקרים של חירום זה בסדר, אבל כדי לפתור את הבעיה לטווח הרחוק צריך תזונה נכונה ומותאמת לילד הסובל מעצירות.

a t g n

New member
איזה תרופה משלשלת את נותנת?

האם רופא רשם לך את התרופה או על דעת עצמך? מה הילדה אוכלת? האם התחלתם מוצקים? איזה חלב היא אוכלת (חלב אם או תחליף, ואם תחליף, אז מאיזה סוג)?

שלום לך, בתי סובלת מעצירות מינקות

היא אוכלת תמ"ל מטרנה, ניסיתי להחליף בהתחלה נתתי סימלאק ואח"כ מטרנה לא היתה השפעה, התחלתי מוצקים בגיל 4 וחצי חודשים אך אין שינוי. אני די מיואשת אני גם סובלת מעצירויות ומנסה לעשות הכל כדי שהיא לא תסבול זה פשוט מחזה קורא לב לראות אותו עושה. אשמח לשמוע כל עצה אני נותנת לה לובלאק, בעקבות התייעצות רופאת ילדים, האם כדאי לפנות גם לגסרו כי אני נותנת לה את התרופה כשבועים בערך ואין כל כך השפעה משמעותית.

a t g n

New member
ייעוץ דחוף עם גאסטרו ילדים

מדוע התחלת מוצקים בגיל כ"כ צעיר? האם זאת היתה הוראת רופא הילדים שלכם? בכל מקרה, יקירתי, מה שאת מתארת מחייב בירור יסודי ורק אצל גאסטרו ילדים. אל תסתפקי ברופא ילדים כללי. אם תרצי שם של גאסטרו ילדים טוב, תגידי ואכתוב לך במסר. זה אכן קורע לב, הסבל שלהם אדיר וכל האירוע הזה טראומטי עבורם, לכן עשי זאת כמה שיותר מהר.

היי, התחלתי עם מוצקים מוקדם

כי יש לה ריפלוקס קל, והיא היתה פולטת /מקיאה הרבה. אשמח לקבל שם של גסטרו באזור הצפון. תודה אתי

talitalitali

New member
ךמוכר מאד

אצלינו התופעה רק הפסיקה לפני כמה חודשים , וביתי כבר בת 2.5.... מה שעזר חוץ מהלאבולאק (שבאמת לא כדאי לתת הרבה כי אז מערכת העיכול לא תדע איך לתפקד), זו אבקה שעשוייה מקליפות של תירס... שלנו מארה"ב אבל אני יודעת שיש משהו דומה גם בארץ. שמים את האבקה בבקבוק והיא נמסה. תוך כמה שעות יש תוצאות.. נאמר לי שאפשר גם לעשות "מיני-חוקן" עם מים חמימים ומזרק של תרופות.... אבל את זה לא ניסיתי.

בדילון

New member
עצירות

פרופ לילדים הציעה לנו להוסיף קוביית חמאה(סמ על סמ) בכל ארוחת בקבוק.לא עשינו זאת בכל ארוחה אך זה מאוד עזר.להמיס את החמאה ואז להוסיף לחלב

orly p

New member
../images/Emo207.gif../images/Emo206.gif-בייביזים../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

גם הבת שלי סובלת מאוד מעצירות,עקב תרופות רבות שהיא לוקחת בימים אלה היא ממש סובלת ,צורחת כל הלילה לומתאמצת. היום יצאו לה קוביות.... את הגליצרין היא מוציאה החוצה תוך 2 דקות. היום הייתי בסופרפארם והרוקח נתן לי טיפות בייביזים. האם מישהי השתמשה בהן? האם הן השפיעו? כי על שלי ממש לא ואני עובדת עיצות האם לתת לה עכשיו גליצרין,כדי שיעבור עליהלילה שקט...

למעלה