שאלה לגבי עוגות

אור לנו

New member
שאלה לגבי עוגות

שלום לכולכם הבן לי נמצא בדיאטה נטולת גלוטן (ועוד כמה דברים...). עד עכשיו - טפו טפו אני מסתדרת לא רע עם הבישול והתחליפים למעט דבר אחד - עוגת שוקולד. כל מתכון שניסיתי עם קמח נ"ג וניסיתי לא מעט - העוגה נשארת לא אפויה מבפנים ובחוץ היא ממש יבשה. ניסיתי בתבנית רגילה, ניסיתי בתבנית של מאפינס ושום דבר לא עוזר - בכל מצב פנים העוגה נשאר רטוב. כאשר הכנתי עוגה על בסיס קמח תפוחי אדמה לא הייתה בעיה. היום ניסיתי אפילו עם הקמח המיוחד לעוגות של אורנים ואותו הדבר - העוגה רטובה. תובנות יתקבלו בברכה, סוף שבוע נפלא וחמים לכולם.

בישולה1

New member
עוגת שוקולד

גם לי זה קרא וקיבלתי טיפ בפורום של נענע ושם אמרו לי לאפות את העוגה בחום של 160 מעלות ולא בטורבו אלא בחום עליון תחתון רגיל וזה עובד יפה מאוד.תנסי. למרות שהכנתי השבוע עוגת חמאת בוטנים שיוצאת מדהימה עם קמח רגיל יצאה נוראית עם קמח ללא גלוטן אבל אני אנסה שוב

shavririt

New member
עוגת שוקולד- מה רע בקמח תפוא"ד-

אם כתבת שבקמח תפוא"ד (וגם בקמח תירס-מנסיוני) העוגה מצליחה לך, מדוע חייבת קמח נ"ג אחר?? המתכון שלי שאותו פרסמתי כאן כמה פעמים- קל ומוצלח. חצי כוס קקאו חצי כוס קורנפלור שתי כפיות א. אפייה 6-7 ביצים מופרדות שלוש כפות שמן שלוש כפות יין אדום מתוק כוס סוכר כמו בכל טורט- להקציף חלבונים עם הסוכר, להוסיף בעדינות בעזרת לקקן את החלמונים, השמן, החומרים היבשים והיין לסירוגין. לאפות בתבנית 26 בחום בינוני כ-40 דקות.

אור לנו

New member
אחרי 2 נסיונות נוספים

הגעתי למסקנה - שאצלי לפחות אם זה מתכון לעוגה בחושה עם קמח נ"ג זה לא מצליח לי אבל אם זה מתכון לטורט - מצליח ועוד איך. אתמול הכנתי עוגת טורט עם מרמולייט ויצא מצויין.

למעלה