שאלה לגבי עדשות??

שאלה לגבי עדשות??

ראיתי את המילה "מכפיל" בקשר לעדשות מה זה בדיוק עושה? האם מדובר בעדשה עליה מוסיפים את העדשה הרגילה ומגדילים את הזום? תודה

ted

New member
תלוי איזו מצלמה. ב SLR שאפשר לפרק

את העדשה מכניסים את המכפל בין העדשה למצלמה. במצלמת P&S - כוון ולחץ - מבריגים מלפנים. היא מקרבת - כעדשה טלסקופית - פי 1.4 עד פי 2.

אהיה יותר ספציפטי....

אם אני רוצה לקבל "יותר זום" ויש לי עדשת קנון 28-105, מה הדרך הטובה ביותר (אהממ... והזולה ביותר?) לעשות את זה... אני שואף להגיע לסביבות ה- 300... האם "מכפיל" הוא הפתרון? ואם כן איזה?? ובאיזה סכומים מדובר? ועוד דבר קטן... אם אני שם מכפיל, אני עדיין שומר על יתרונות המהירות של העדשה שלי??

ted

New member
ל 300 לא תגיע עם מכפל. גם X2 יביא

אותך ל 210 בלבד. העדשה תוריד הילוך במהירות, כי עם מכפל X2 אתה מאבד פי 4 מהאור (2 תחנות צמצם). המכפלים של קנון זולים יחסית למזלך - משהו בסביבות 200+ ירוקים בארה"ב. להגיע ל 300 - קנה עדשה נוספת, כמו 75-300, ותהיה לך חפיפה קטנה עם העדשה שלך, זה בסדר. עולה בערך כמו מכפל.

תודה רבה... על התשובות...

ומצטער שזה רק קנון....
...

yaronzur

New member
../images/Emo62.gifכדאי לחשוב על עדשה רצינית

עם מפתח צמצם גדול (2.8 לדוגמה) זה ישדרג את התמונות שלך בצורה דרסטית ויאפשר לך לצלם אובייקטים בתנועה (אופניים...) במגוון גדול יותר של תנאי אור. אנחנו - קוראי המגזין רק נרויח מכך...

Aדי

New member
נצל"ש- עדשות ב- P&S

אני מחפש עדשת זום (Tele) לקנון G5 אבל בעתיד (הלא רחוק) תשמש לקנון 10D. האם עדשת ה- 75-300 גם מומלצת? יש עדשות טלה יותר רציניות ממנה (בזום)?

ted

New member
אין עדשה שתהיה ממש טובה לשתיהן

העדשות ל P&S בנויות אחרת מעדשות ל SLR

Aדי

New member
כן.. אחרי חיפוש קטן בנט הבנתי את זה

בכל מקרה תודה על העזרה! עדשת הטלה ל-G5 מקנון היא 1.5x שזה לא ממש מה שאני מחפש.

למעלה