שאלה לגבי עגנון

שאלה לגבי עגנון

יש לו סיפור על מישהו שהולך לסליחות ואחריו הולך הכלב, משהו עם גילגול נשמות. מצלצל מוכר? איך קוראים לסיפור? איפה אפשר למצוא אותו?

ברומן "תמול שלשום" ../images/Emo20.gif

בחלק האחרון, שבו יצחק קומר עולה לירושלים ומתחרד, מופיע מאי שם הכלב בלק העלוב, שמלווה אותו לכל אשר ילך, ומהווה מעין אלטר-אגו שלו.

Idan91

New member
אפרופו כלבים מפורסמים בספרות

העברית... הצדקת הגמורה שאלה שאלה.

וואי, איזה רעיון יפה לשירשור!

"כלבים בספרות העברית" אני תורמת את "אדם בן כלב" של קניוק.

נדמה לי שב"גירושין מאוחרים" ../images/Emo141.gif

יש איזה כלב שגוסס לאורך הספר, לא ?

כְּלָבוֹת גם?../images/Emo107.gif

מישהו לרוץ איתו, וכמובן עזית הכלבה הצנחנית, ויש עוד כמה ספרי ילדים מוכרים פחות כמו "שחורי"

גנגי

New member
ואם תקראו את הספרות

שאני כותבת (קוראים לזה "הודעות בפורומים") תמצאו גם שם כלבה מפורסמת ביותר.

מוגג

New member
למה לפתוח פצעים?

אכן כלבה כלבבך. אני הכי אוהביותר את שקוריפינשטיכא ואת כלבה שקוריפין שאין איש יודע האם הוא נקרא על שמה או שמא שמה קרוי על שמו.. (ביאליק "מאחורי הגדר") האמת שהדמות האהובה עלי מסיפור זה הוא אותו "מוט נגח המטיל ביצים בראשיהם של ישראל". ואני מחבב גם את כלבלב הו בידיבמבם.

גנגי

New member
יש גם, אם איני טועה.

"חיי כלב"? בכולופן לא מצאתי את זה כשחיפשתי בחנויות ספרים מקוונות, אבל להפתעתי מצאתי ספר עם שם נורא מעליב: "גם כלבים מרגישים". ואילו בי זה היה תלוי, הייתי כותבת לו ספר תשובה: "לפעמים גם בני אדם מרגישים". אמא של ג'ינג'ר.

חיי כלב - ספרות רוסית

נכתב על ידי מיכאיל בולגקוב שבנוסף לכל גם היה אנטישמי אפל, אבל התרגום הנפלא של הספר לעברית מכניס אותו בכל זאת להיכל התהילה של התרבות העברית

אטיוד5

Active member
כתבתי לפני שנתיים

חיי כלב פתטי מחזר על פתחים מוגיע חוטמו אל מול לבבות אטומים מכרכר, מכשכש ליצן חצר לכלבות חסרות חוליה מוראלית חסודות, מרימות אחוריהן משחררות ריח יחום בבוא העת תמוטטנה מגבעתו תקפלנה זנבו פנטזיות מממש עד בוא חשבון או אז, השמיים גבול בלתי מושג

Idan91

New member
אם כבר ספרויות אחרות.. ../images/Emo124.gifגנגי!

פיתחי את הספר שקיבלת, "הספור הפולני". יש שם סיפור שנקרא "כלב", לא?

למעלה