שאלה לגבי עבודה

reload00711

New member
שאלה לגבי עבודה

רוצים לחתום איתי חוזה לעבודה בתור בודק תוכנה,
השאלה היא אני פוחד שבעבודה עצמה או שהעבודה פתאום לא תמצא חן בעיני,
או שאני אעשה אתנהל בצורה לא מיטבית ואו אעשה שטויות,
יש לי מה שנקרא פרפרים בבטן , יש לכם טיפים לגבי התנהלות במקום עבודה בהיי טק, אפילו אתם יודעים דברים אלמנטריים כמו כמה ללכת לשירותים .
דרך אגב עכשיו אני עובד בעבודה, אבל היא לא מקצועית.
רציתי לציין עוד משהו, שבראיון לא שאלתי כלום לגבי המשכורת, כי זה באמת לא מה שהכי חשוב לי , אבל בראיון עבודה כדאי לשאול לגבי העניין של המשכורת או שזה נתפס לא טוב , כלומר עשיתי בשכל שלא העלתי את העניין?

עמית ו

New member
קודם כל - הירגע.

אם רוצים לחתום איתך חוזה - אחלה. זה אומר שכל מה שעשית לגבי הראיונות היה טוב מספיק - יש מיליון "אולי" שיכולת לעשות אחרת והיו משנים את התוצאה לחיוב או לשלילה, אבל אם קיבלת הצעת עבודה, שלבי הראיון מילאו את מטרתם.
אחרי חודש אתה מגלה שמשהו לא מוצא חן בעיניך? קום ולך. שים לב שבחוזה אין הפתעות שלא אמורות להיות בו.
&nbsp
מעבר לזה - בודק תוכנה הוא לא נציג שירות וברוב המקומות שאני מכיר, לא ימדדו אותך לפי כמה שעות אתה יושב בעמדה, אלא לפי התוצאות - כמה מהר אתה לומד את המוצר, כמה טוב אתה מבצע את המוטל עליך וכו'.
זכור - השקיעו מאמץ בלגייס אותך, ולכולם יש אינטרס שתצליח. יהיו מי שיסבירו לך מי נגד מי ואיפה מכונת הקפה, ואפילו מי שידאגו לתת לך משימות בהתחלה עד שתכיר קצת יותר טוב את המקום והעבודה ותוכל לקחת משימות בעצמך.

reload00711

New member
תגובה

מה שאמרת לגבי אם לא מוצא חן בעיניך קום ולך, זה עיקרון נכון גם לדברים
אחרים? , זה שאלה רצינית , זו לא בדיחה או משהו.

עמית ו

New member
אני לא מבין את השאלה.

זה מקום עבודה - כמו שאף אחד לא מתחייב לך שלא תפוטר אחרי עשר שנים של עבודה טובה בגלל קיצוצים, ככה אתה לא מתחייב להישאר במקום אם לא טוב לך. תמיד יהיו שיקולים נוספים (למשל - מחוייבות לאנשים אחרים, או היעדר חלופות כלכליות), אבל זה ההבדל בין מקום עבודה לבין מסגרות חברתיות - מעבודה אפשר לקום וללכת.
&nbsp
על אילו דברים אחרים חשבת?

reload00711

New member
תגובה

למשל טיפול אצל פסיכולוג, דייט עם בחורה , מקום שבאת בשביל איזשהו טיפול,
אגב, אני יודע שזה נשמע דברים טריוואליים , לי זה לפעמים לא כל כך ברור, כנראה איכפת לי יותר מדי מה אנשים חושבים וכדומה.

עמית ו

New member
אני משתדל להגביל את התשובות שלי רק לנושאים בהם אני מבין משהו

למעלה