שאלה לגבי סכיזופרניה

Angelliq

New member
שאלה לגבי סכיזופרניה

יש לנו במשפחה אדם המעורער נפשית אך מכחיש שיש איזו שהיא בעיה. הוא לא נוטל תרופות ואינו מטופל בשום מקום, חוץ ממשרד הרווחה בעירו. הוא אינו אלים ואינו מזיק לעצמו ולסביבתו, אך יש לו דמיונות והוא רואה את העולם בצורה דמיונית ומוזרה. למשל, הוא ממציא לעצמו שיש לו אחות שחיה באיזה שהוא מקום, בו בזמן שהוא בן יחיד. ולראיה הוא מביא איזו שיחת טלפון שכנראה נעשתה בטעות, בו חיפשו אישה עם שם משפחה זהה לשלו. דוגמה נוספת: הוא בטוח שהעובדים הסוציאלים שמנסים לעזור לו, הם סוכני סי.אי.איי וכדומה. לפי מה שקראתי באינטרנט הוא סובל מסכיזופרניה פרנואידית שאלתי היא, האם קיים חשש שהמצב הסטטי הזה יתדרדר? ואיך אפשר לדעת? יש סימנים מקדימים?

כן יש מצב להיתדרדרות

לפי מה שאתה מתאר הוא כבר לא מאוזן ויש לו אילוצינציות כדאי מאוד שכמה שיותר מהר תגיע איתו למיון בבית חולים פסיכיאטרי הכי קרוב למקום מגורו התאור שאתה מתאר הם הסימנים לאי יציבות לא כדאי להישתהות עוד אתה לא יודע אם יש לו מחשבות אובדניות יש לי בן שסובל מאותה מחלה אם אותם סימפטומים של פארנויה אני ממליצה שוב שתגיע איתו דחוףלמיון פסיכיאטרי

סמסרה1

New member
כן, יכולה להיות התדרדרות

לי הוסבר שככל שמטופלים מוקדם יותר הנזק המצטבר הוא זעום יותר. אי טיפול לאורך זמן יכול לפגוע בחשיבה הקוגנטיבית. ככה הוסבר לי. השאלה היא, האם יש מצב להביא לטיפול.

Angelliq

New member
תודה על התשובות. ושאלות נוספות:

קודם כל, אני בת. וחוץ מזה, כפי שכבר ציינתי, אין מצב להביא למיון. הוא מכחיש בכל תוקף שיש איזו שהיא בעיה. בשבילו זה טבעי לגמרי שפתאום בגיל ארבעים פלוס התגלה שיש לו אחות באיזה שהוא מקום. או שרשויות הרווחה משתפים פעולה עם הס.אי.איי. את שני ילדיו הוציאו מחזקתו, אך לא בגלל המחלה (הרי אין על כך עדות או מסמכים) אלא בגלל הזנחה נפשית וגופנית קשה מאוד. הוא גם לא נתן לילדים לבקר באופן סדיר בבית הספר, מכל מיני סיבות משונות. כעת הוא חי ללא אישתו, שעזבה אותו לפני שנה וחצי. כשדיברנו עם הפסיכיאטר המחוזי נאמר לנו שאי אפשר לאשפזו היות שאינו "גורם נזק לעצמו ולסביבתו". ומה עם הנזק שנעשה לאורך השנים עם ילדיו? ילד בן תשע וחצי, שרק השנה התחיל סוף סוף ללמוד בבית הספר, כשהוא אנאלפבית גמור. לילד עצמו יש בעיות בזהות העצמית שלא צמחו יש מאין... האבא אשם, וזה בטוח. כיום הוא מקבל את הילדים באופן סדיר מדי שבת שניה. והשאלה שלי: הרי הוא אינו בריא בנפשו. איך אפשר שאדם כזה, למרות שהוא בן משפחתי, יקבל את הילדים כאילו הכל בסדר? רק בגלל שהוא מטייח ומסרב לטפל בעצמו. כשמדברים איתו ומבקשים ממנו ללכת לקבל טיפול הוא טוען שאנחנו משוגעים, ושאנחנו משתפים פעולה עם השב"ק ועם הסי.אי.איי. מה עושים?????!!!! אנא עזרו לי. מכיוון שיש פה גם שני ילדים שלא עשו רעה לאיש. ומדוע שיסבלו? אמנם זה אבא שלהם, ואני בטוחה שהוא אוהב אותם, אך אינו מסוגל לתת להם בית חם המתפקד באורח נורמלי. האמנם לא יסב להם נזק כל הביקורים אצל אביהם? יצויין שלילדים אין שמץ של מושג שמשהו לא בסדר עם אבא שלהם. מבחינתם, אבא שלהם הוא האבא הטוב בעולם. ומה שקורה בביתם, כל המוזרויות, הם דברים טבעיים המתרחשים אצל כל אחד.

סמסרה1

New member
כדאי להתייעץ עםצ פסיכיאטר באופן פרט

אנג'ליק כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר באופן פרטי. אם את שלמה עם עצמך שצריך לאשפזו למענו ולמען שיוכלו לטפל בו ולאזנו אז שווה להתייעץ עם פסיכיאטר פרטי. כי אז, אותו פסיכיאטר פרטי ינחה אותך מה לכתוב במכתב לפסיכיאטר המחוזי, שבמכתב יהיו שלושה פרמטרים שמאפשרים אישפוז בכפייה לצורך איבחון.

מיצטרפת לכול מה שאומר סמסרה

מינסיוני האישי באותה מחלה אני יכולה רק לחזק את מה שכתב לך סמסרה מקווה שיעזרו לכם לגבי הפסיכיאטר המחוזי זה נכון יש חוק חדש שלא מאשפשר לאשפז אדם בכפיה אלה אם יש סכנה מוחשית חיו ( מחשבות אובדניות או ניסיון לאובדניות ) או שיש חשש שהוא יסב נזק לחברה

Angelliq

New member
טוב, דיברתי עם עוד אנשים במשפחה

ויש בעיה. החמות שלו לא מסכימה בשום אופן. היא טוענת שאם הוא יאושפז, הבת שלה יכולה לשכוח מגט. זה נכון? אדם שמאושפז לא יכול לתת גט? ומצד אמא שלו זה יותר גרוע. היא לגמרי חיה בהכחשה. בעיניה הבן שלה הוא הכי מושלם בעולם. זה שהוא בקושי מתפקד כבר כמה שנים טובות, זה שום דבר. הבן שלה מוצלח והכל "בסדר". יש כאלה אנשים, חיים בהכחשה כמו בת יענה. אשמח לתשובה ממי שמבין בעניינים האלה.

ל ו ל י ת

New member
אני חושבת שחמותך טועה!

אינני עורכת דין מציעה לך לברר אצל עורך דין אך נדמה לי שאם אדם מוכרז כלא שפוי יש מצב להתגרש, דווקא בשל כך. משהו ששמעתי בזמנו אך דורש בדיקה. אגב כעת יש מצב לגט במצבו? עם איזה חמות דיברת? אמא שלו או של אשתו? מי חושבת שהוא הכי מושלם? לגבי הכחשה לצערי מכירה את המצב מקרוב מאד. אנשים שמכחישים זה בעיה מאד קשה בעיקר לשינוי ולתזוזה. מי את בכל הסיפור? מה הקרבה שלך? את יכולה לענות לי גם במסר. חשוב לעשות שינוי במצב אך אל תצפי שתשני את אמא שלו. אם תצאי מנקודת הנחה כזו זה יאפשר לך לנסות לחשוב על פתרונות אחרים במקום להוציא כוחות על לשנות מישהי שלא ניתנת לשינוי.

Angelliq

New member
א. זו לא חמותי

ב. חמות זה תמיד, אבל תמיד האמא של בן/בת הזוג!!! ג. האישה רוצה מאוד להתגרש. זה הוא שמסרב לתת! ואגב, מה שמצחיק (או בעצם עצוב, זה שהיא זו שהגישה בקשה לגט בבית הדין הרבני, והוא טוען שהוא רוצה להתגרש, אך היא מסרבת! בקיצור, הופך את הסדר של המציאות גם בזה) ד. אמא שלו, היא זו שחיה בהכחשה. ה. אין לי מושג אם אפשר להתגרש ממנו או לא. האמא של בת הזוג חוששת שברגע שיאושפז הוא בחיים לא יוכל לתת לה גט. ו. יש ילדה בת שש עשרה שחיה איתו, ואנחנו חוששים שחייה אינם חיים. כלומר: אין סכנה נשקפת לחייה. אני חוזרת ואומרת: האדם הזה לא אלים ובחיים לא הזיק לזבוב! אבל היא נראית עצובה, חסרת-חיים, מדוכאת. ממש רחמנות להסתכל עליה. והוא לא מוכן אפילו לשמוע על אופציה של פנימיה. לכן אני שואלת את כל השאלות. כי אין לי מושג מה נכון ומה לא

סמסרה1

New member
בית דין לענייני משפחה

היי אנג'ליקה שתפנה לבית דין לעינייני משפחה באמצעות עורך דין טוב. לא שפה ילך במהירות אך מניסיון של אנשים שחיים סביבי יש תוצאות בסופו של דבר. למה הילדה שלו גרה איתו? אולי היא בחרה לגור איתו כי טוב לה ככה? מאיפה יש לו כסף להחזיק את הילדה?

ל ו ל י ת

New member
אוקיי

בעיה מאד רצינית שהילדים מגיעים אליו. חשוב שפקידת סעד תהיה מעורבת ושמישהו ישים לב למה שקורה. דעו לכם שגם לפקידות סעד יש המון מקרים לטפל בהם וכדי שהדבר לא יפול בין הכסאות טוב מאד שאת שמה לב למה שקורה שם וחשוב שמישהו יבדוק מה טובת הילדים בכל הסיפור. איפה אמא שלהם? איפה היא היתה בכל הסיפור של ילדים מוזנחים רגשית נפשית ופיזית ואינם הולכים לבית הספר? איפה היו הרשויות שאפשרו למקרה הזה לחמוק ולילד לא להגיע לבית ספר עד גיל 9 וחצי? נשמע שהמקרה הזה דורש שמישהו שאכפת לו יבדוק האם מה שנקבע הוא הנכון ויתחיל לגרום לגורמים המוסמכים לפתוח עיניים ולבדוק אם ההחלטות שהתקבלו הן הנכונות או שראוי לשנותן. האם הילד נמצא בטיפול פסיכולוגי כלשהו?

ל ו ל י ת

New member
אכן יש מצב להדרדרות

לא בהכרח אך יתכן. לגבי סימנים מקדימים לא תמיד אפשר לדעת בעיקר בסכיזופרניה, לצערי.

סמסרה1

New member
בוקר טוב../images/Emo24.gif

אנג'ליק שלום לא הבנתי או שלא קראתי טוב, אם אשתו מבקשת להיפרד ממנו אזי למה היא לא מנסה לעשות זאת עכשו? לפני שבאמת הוא יאושפז ואז לדבריכם זה בלתי אפשרי. זה מאוד לא פשוט המצב. בזמנו גם אצלנו הבן שלי הכחיש שהוא לא בסדר והיה בטוח שאנו הם אלה שלא בסדר. זה היה הליך ארוך ומיגע עד אשר הוא ביקש עזרה. בדרך שקלתי לאשפזו בכפייה. נעזרתי בפסיכיאטר פרטי שאמר לי כיצד לנסח מכתב לפסיכיאטר המחוזי, ושבמכתב יופיעו שלושת הפרמטרים המאפשרים אישפוז בכפייה לצורך איבחון. אני לא עשיתי זאת. לקחתי סיכון. ובמקרה הצלחנו ובקשת העזרה באה מצידו. אנג'ליק, גם כשהבן שלי לא היה מטופל הוא לא היה כזה שבכלל עלול להזיק למישהו אולי רק לעצמו. לא ע"י התאבדות אלא ע"י זה שהיה לוקח תרמיל ונוסע בטרמפים עם תרמיל על הגב בחורף בקיץ ומסתובב לבד כמו תמהוני בכל מיני מקומות, זה היה אחד הפחדים אז. בכל אופן, מה שלא יהיה שיהיה בהצלחה. חבל, שאמו מכחישה. כי ככל שנותנים מוקדם יותר עזרה יש סיכוי טוב יותר להחלמה.

למעלה