שאלה לגבי נישואים בין שני הזרמים...

מתנדב

New member
שאלה לגבי נישואים בין שני הזרמים...

יש לי שאלה שחשבתי עליה הרבה, והייתי מעוניין לדעת מה אתם הייתם עושים במקרה כזה. נניח שאתה כאדם חילוני, והיו מציעים לך בחורה דתית להתחתן, או שאתה מכיר מהחברות בחורה דתית, האם אתה כאדם חילוני היית מתחתן עם בחורה דתית? או רק לחברות? היות והמנהגים מתנגשים אחד עם השני, שהאישה תרצה לחנך את ילדיה ע"פ הדת, ואתה תרצה לחנך את ילדיך שלא על פי הדת, השאלה היא אם הייתם מתפשרים אחד עם השני? או שדבר כזה לא בא בחשבון בכלל? אני מכיר זוג שהבעל הוא דתי והאישה היא חילונית מהבית והם התחתנו יחד, והם הגיעו לפשרה שאת הילדים שולחים לחינוך דתי לא חרדי כמובן, בשבת עושים קידוש ויש הרבה דברים שהבעל התפשר עם האישה... ואותו השאלה היא לגבי הדתיות, האם הייתם מתפשרות? או שלא הייתם בכלל מתחתנות עם אדם חילוני? הייתי שמח מאוד לדעת תשובה כנה ואמיתית, מה אתם הייתם עושים, מתפשרים או לא?

mayakol

New member
שאלה יפה!

זה בדיוק המצב בבית שלי, ואפילו מסובך יותר- אבא חרדי לגמרי, ואמא חילונית. ואני אענה בלי נדר באריכות על השאלה מחר בבוקר.

yoyo10

New member
זאת שאלה מאוד קשה

לדעתי צריך אהבה גדולה מאוד שתכפה על כל הויתורים וברור שנעשים כאן ויתורים גדולים מאוד. ו2 הצדדים מקריבים המון. כמובן שיש את היתרון שהילדים יחשפו למגוון של תרביות וככה יוכלו לבחור באחד הימים איך הם רוצים לחיות.

אממ....סבא שלי חילוני סבתא דתייה...

הם מסתדרים מצויין....כל אחד מכבד ת'שני....בצד השני כל הילדים (חוצ'מאמא שלי) חזרו בשאלה וזה לא כ"כ קשור להורים....ואצלי.....מה שיהיה יהיה....ללכת עם ה-

תחיה

New member
אני חושבת...

בעזר"ה שלא צריך להתחתן ככה, כי זה גורם לילדים בילבול רציני לא יודעים באיזה זרם לבחור ללכת אחרי האמא או אחרי האבא... וגם עם אני בתור בנאדם דתי למה אני אצטרך לעשות פשרות עם בן הזוג?! אם אתה בנאדם דתי אתה לא יכול להגיד פתאום:" את זה אני אתן לילדים שלי לעשות, ואת זה אני לא אתן לילדים שלי לעשות". מההתחלה שאתה בתור בנאדם דתי אתה לא צריך ללכת עם בנאדם חילוני כי זה גורם לבעיות... ואני מכירה המון זוגות כאלו וזה רק מסבך אותם ואת הילדים שלהם יותר מידי!!!

mayakol

New member
תחיה מה שלומך?? ../images/Emo24.gif

שיהיה לך בוקר מצויין!!!!!!!

mayakol

New member
אז הנה מה שאני חושבת-

אני חושבת שנישואים שבהם אחד מבני הזוג הוא דתי והשני הוא חילוני הם בעיתיים. נישואים מלאים בפשרות, וכמו שצויין פה, צריכה להיות הרבה אהבה בין שני הזוג, וכן יכולת הקרבה. אולי זה פחות בעייתי כאשר הדתי הוא מה שנקרא "דתי לייט", ואז הוא יטה יותר לותר במערכת הנישואין לאישתו, או ההפך, שבן הזוג כן דתי שמקפיד, אך האישה היא מסורתית ונכונה להקרבות. לא יודעת, לי זה נראה מאוד בעייתי ומסובך, חלק מזה כי כאמור, אני מכירה את מערכת היחסים הזו מבית- אבא חרדי (חוזר בתשובה) ואמא חילונית. אומנם אצלי המצב שונה כי הורי לא ידעו לפני שנישאו למה הם נכנסים, כי אבי חזר בתשובה רק במהלכם של הנישואים, ולכן הדבר יוצר יותר בעייתיות מאשר שני בני זוג שיודעים לפני החתונה שהם נישאים למישהו ממגזר אחר. אם הייתי נישאת למישהו חילוני? אני לא חושבת. אני מקווה בע"ה להינשא למשהו דתי ולהקים בית שומר תורה ומצוות. לא מוכנה לחיות חיי פשרות בביתי שלי, עם אדם חילוני. זהו, השאלה מעניינת אז אני לא מבינה איך אתם לא מסתערים עליה
בהמוניכם וכותבים תשובה...

למעלה