שאלה לגבי ניידים

black_light

New member
שאלה לגבי ניידים

שלום, אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד ויש לי כמה שאלות בנושא: 1. מה זה LPT? 2. מהו external display? 3. אני מעוניינת בתחנת עגינה. כיצד זה נקרא במפרטים הטכניים? אולי חיבור MONITOR? (לפי מה שאני יודעת זה Port Replicator אבל זה לא כתוב באף מפרט). 4. האם אחד מכרטיסי המסך הבאים נותן תמיכה בתלת מימד (לצרכי שרטוט בsolidworks)? Intel Extreme Graphics 2 Intel 910GML Integrated Up to 64MB Intel® Media Accelerator 900 Graphics Up to 128MB Integrated בתודה מראש

Ixion

New member
תשובות:

1. זהו השם ליציאת מדפסת. זה חיבור ארוך ועבה, בדר"כ בצבע ורוד. 2. זה יציאה למסך חיצוני. 3. Port replicator זה שם נרדף לתחנת עגינה. תחנה כזו בדר"כ למחשבים קטנים במיוחד שחסרים להם את כל החיבורים האלו. 4. האחרון יעבוד לך בסדר גמור, אם כי כדאי להשקיע קצת יותר בכרטיס רציני יותר. גם intel extreme graphics עובד בסדר (אחי משרטט בסוליד וורקס ויש לו את הכרטיס הספציפי הזה), אבל הוא גם חושב שהוא יכל להשקיע במשהו יותר רציני.

black_light

New member
עוד שאלונת..

1. מה ההבדל בין חיבור MONITOR לבין external display? 2. יש הבדל משמעותי בין האיכות והעמידות של ibm ל- dell? המון תודה

Ixion

New member
1. אין הבדל

2. IBM מייצרים מחשבים מאוד חזקים ועמידים (ויקרים בהתאם). אין בכלל מה להשוות לחברות אחרות בנושא הזה. DELL מייצרים גם מחשבים איכותיים (אם כי ממש לא ברמת החוזק של IBM), והם הרבה יותר זולים.

black_light

New member
השוואת מפרטים

מצאתי שני מחשבים שעונים על צרכיי, אותו מחיר. מה לדעתך עדיף? Dell - INSPIRON 6000 מעבד סוג: Intel® centrino™ Pentium™-M מהירות המעבד: 1.73 GHz זכרון מטמון cache: 2 MB סדרה: 740 BUS SPEED: 533 MHz מסך גודל המסך wide: 15.4 אינץ רזולוציה: 1280x800 כרטיס מסך: Intel® Media Accelerator 900 Graphics Up to 128MB Integrated זכרון נפח: 512 MB סוג זכרון: DDR 2 אפשרות להרחבה עד: 2048 MB כוננים כונן: צורב DVD ד.קשיח נפח איחסון: 40 GB נתוני שמע כרטיס קול: Integrated stereo sound רמקולים: כלול יציאת אוזניות: כלול קורא כרטיסים קורא כרטיסי SD: כלול תקשורת כרטיס רשת 10/100: כלול מודם תקשרות מהירה V. 92: כלול כרטיס רשת אלחוטי Wi-Fi 802.11b/g: כלול מודם 56K פנימי: כלול מערכת הפעלה דגם: לא כלולה - בתשלום נוסף מידות משקל כולל סוללה: 3 ק"ג אורך: 26.5 ס"מ רוחב: 35.6 ס"מ עובי: 3.8 ס"מ חיבורים PCMCIA: כלול USB 2.0: 4 כניסות Firewire IEEE-1394: כלול VGA 15-pin: כלול RJ-11 (מודם): כלול RJ-45 Ethernet: כלול S-Video: כלול S-Video TV Out: כלול כניסת מיקרופון: כלול חיבור MONITOR: כלול external display: כלול נתוני סוללה סוג סוללה: Lithium-ion IBM - R50e-UR0S7IM מעבד Intel® Centrino™1.7GHz Mobile Technology Pentium® M 735 Level 2 cache 2MB מסך: 15" TFT 1024x768 זיכרון – 512Mb דיסק קשיח - 40GB מהיר - צורב+DVD (צורב+כונן DVD+כונן CD) משקל נשיאה: 3Kg בטרייה: 3.5 שעות מודם 56K / כרטיס רשת 10/100 מובנים כרטיס אלחוטי מובנה Wi-Fi 802.11b/g כרטיס מסך: Intel Extreme יציאות: 2 x USB 2.0 , parallel , external display, mic., st. speakers מערכת הפעלה Microsoft® Windows® XP Pro Edition

Ixion

New member
במחשב השני לא מצויין

כרטיס מסך, ובשניהם לא מצויינים מחירים. אז כרגע, הDELL נשמע יותר מוצלח. כמו-כן, לדעתי 40 ג'יגה לדיסק הקשיח זה מעט מידי, ו-3 קילו לנייד זה יותר מידי (אם אלה כבר ישנו את טווח המחירים..).

black_light

New member
כרטיס מסך בשני:

Intel Extreme מחירים: dell - 6000 IBM - 6100 שזה בערך הטווח. הדיסק הקשיח יספיק - המחשב לא יישמש לסרטים או מוסיקה אלא לאופיס אינטרנט וsolid works.

Jan22

New member
מצויין הכ.מסך - אינטל אקסטרים

בכל מקרה המחשב השני די כבד עם מפרט בסדר פרט לכרטיס המסך שהוא די גרוע לעבודה עם תוכנות גרפיות ומשחקים ,וההרדיסק הקטן (40GB) עדיף לקחת יותר גדול היות ומסובך להחליף בעתיד במידה ותרצה . מאידך הנייד הראשון לא רע בכלל פרט להרדיסק שהוא גם 40GB ,עדיף 60/80/100 .הייתי הולך על מפרט כמו של הדל ,משריין את ההרדיסק בעוד כמה ג'גות ומחליף לחברה כמו אייסר סוני ,HP או IBM .

senseBOP

New member
סוני, HP, או IBM יעלו עוד אלף שקל

בשביל HD נורמלי ומסך טוב. אני מציע לך ללכת על ה-IBM, אם זה טווח המחירים, ואלה שתי האפוציות שלך. אם יש לך יכולת להוציא קצת יותר, 500-700 שקל יותר, לך על דגם עם HD יותר גדול, אפילו שאתה לא צריך עכשיו. תתפלא כמה מהר הוא מתמלא תודות למיקרוסופט והתוכנות המפוצצות שלה. מאחר ואתה לא מתכנן על משחקים או סרטים, כרטיס המסך בסדר גמור בשני הדגמים. אתה לא תשים לב להבדל משמעותי בין השניים. מה שכן, מנסיון, התמונה חדה ו"חיה" יותר ב-Dell. IBM ידועים במסכים החשוכים (יחסית) , ובתמונה ה"פשוטה" שלהם. They're not as vibrant or colorful as Dell's or HP's.

למעלה