שאלה לגבי משקל

SuuGinta

New member
שאלה לגבי משקל

הגובה שלי הוא 1.69 והמשקל הנוכחי שלי הוא 71.9. אני כבר בערך חודשיים במשטר דיאטה של תפריט של 1200 קלוריות. אני מודה שלעיתים אני חורג מהתפריט, אבל מעטות הפעמים שאני חורג מעל 1600 קלוריות. (בכל מקרה לפי החישוב תצרוכת הקלוריות היומית שלי היא 1900 קלוריות) בנוסף, אני מתאמן בחדר כושר. העניין הוא שאתמול בבוקר שנשקלתי, המשקל שלי היה 70.6. אכלתי צהריים, הלכתי להתאמן ובסוף האימון המשקל שלי היה 71.2. היום התעוררתי ושקלתי 71.9! ולכן אני קצת לא מבין מה הולך כאן וזה מאוד מדכא אותי שאני לא מצליח לרדת במשקל באופן קבוע למרות שאני מאוד מתאמץ. אשמח אם תעזרו לי להבין מה הבעיה שלע.

פצית219

New member
האפשרויות הן:

1. אתה לא סופר נכון את הקלוריות ואוכל יותר ממה שאתה חושב.
2. אתה עולה במשקל בגלל שמפתח מסת שריר בחדר כושר.
3. שינויים קטנים במשקל מיום ליום שנגרמים כתוצאה מצבירת נוזלים/עצירות/אכילה בשעה שסמוכה יותר או פחות למועד השקילה/אנערף.
נראה לי שזה בעיקר 1 כי לא יכול להיות שבן אדם במשקל שלך אוכל 1200 קלוריות במשך חודשיים ולא יורד במשקל. ובכל מקרה 1200 קלוריות ליום לגבר זה מעט מדי. כדאי אולי לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי, שיבדקו אם מה שאתה אוכל באמת מתאים מבחינה קלורית ומהבחינה של לספק את כל מה שאתה צריך.

Blue Rose

New member
שאתה נשקל יותר מידי...

ההבדל בין המשקלים זה כוס קפה, וקצת זמן שרותים.

תישקל אחת לשבוע במקום להיכנס לסטרס כל כמה שעות, הלחץ לא טוב לדיאטה
.

רק כדרך אגב- אני אומנם שמנה- אבל בחיי עשיתי דיאטות ורוב הסיכוי שכבר ירדתי (ועליתי) את כל המשקל שלך...ככה שניסיון לא חסר לי.

תשובה

אם אתה מעוניין לרדת במשקל מדוע אינך פונה לדיאטנית?
לא מומלץ לבצע דיאטות לא מבוקרות ללא פיקוח של איש מקצוע. דיאטנית יכולה לבנות לך תפריט שמתאים לגיל/גובה/משקל ולסדר היום שלך, תוך התחשבות בהעדפות המזון שלך.
בכל אופן לא מומלץ להשקל מידי יום - שקילה על בסיס יומי אינה תמיד מייצגת ומושפעת משינויים שמתרחשים במשך היום כפי שצויין בתגובות למעלה.
בהצלחה!!!

למעלה