שאלה לגבי משכנתא

2horim

New member
שאלה לגבי משכנתא

אם קיבלתי משכנתא בסך 120 אלף דולר בריבית 4.5 אחוז ואני מתחייבת לשלם לעשר שנים כל חודש 1250 דולר האם זו נחשבת משכנתא טובה האם אוכל למצוא משכנתא עם ריבית זולה יותר? שאלה נוספת איזה משכנתא כדי לקחת שיקלית או דולרית אם אני מרויחה בדולרים? תודה

משכנתא

משכנתא שיקלית צמודה למדד בריבית קבועה של 4.5% נשמעת טובה מידי ולא הגיונית. אלא אם כן מדובר על משכנתא צמודה לדולר או בריבית משתנה, שהיא זמנית ביותר. כעיקרון, מי שמרוויח בדולרים "מוגן" יותר בעת שהוא מנהל ענייניו בדולרים. לגבי ההחזר החודשי נסו לבצע תחשיב במחשבוני משכנת המצויים ברשת כגון באתר "בנקרייט" שקישור אליו נמצא בעמוד הראשי של פורום זה. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

2horim

New member
תודה ושאלה נוספת

מכיון שאנ יבורה בכל מה שקשור לריביות ובכלל בנקים היתי רוצה לדעת כעקרון איזה משכנתא עדיף לקחת? צמוד לדולר בריבית משתנה? ריבית קבועה תמוד למדד? ריבית משתנה צמוד למדד? ולא הבנתי מתשובתך האם חד משמעית כדי לי לקחת משכנתא בדולרים היות ואני מרויחה בדולרים? והמו ןתודה על ההפנייה לאתר זה עזר לי מאד.

טיפ נוסף

משכנתא בריבית משתנה מומלצת למי שמצפה לקבל סכום/ים בעתיד (למשל - ירושות, מכירת נכסים, קופות גמל וכיו"ב) ועימם לפרוע את המשכנתא כולה או חלקה. היתרון הוא שב"תחנות" עדכון הריבית ניתן להכניס כסף להקטנת החוב בלא לשלם קנסות. היתרון במשכנתא בריבית קבועה הוא שאין "הפתעות" והיא מתאימה למי שאינו מצפה לקבל סכומים גדולים בעתיד הקרוב או הרחוק. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

2horim

New member
אין לך מושג כמה שאתה עוזר לי

אין לי שמץ של מושג בכל מה שקשור למשכנתאות. ושאלה אחרונה מבטיחה... מה תוכל להגיד לי על הלואה דולרית צמודה לדולר???? 120 אלף דולר לעשר שנים ריבית 4 וחצי אחוז תשלום חודשי של 1250 דולר בחודש. המון תודות

האם את בטוחה?

האם את בטוחה שב-10 שנים הבאות תמשיכי להרוויח בדולרים? אם זה לא יהיה כך זה קצת מסוכן ועלולה להיות לך בעיה קשה בהחזר המשכנתא, שכן למי שמרוויח בשקלים - פיחות חד יקפיץ את ההחזר החודשי ואת יתרת החוב בשיעוא ניכר.

2horim

New member
אני מאד מודה לכם ואני

בטוחה שאמשיך להרויח בדולרים. יש עוד טיפ או מידע שאתם יכולים למסור לי לפני שאני חותמת חוזה? והאם אפשר לחלק את ההלוואה כך שנאמר בחמש שנים הבאות אני מקבלת את ההלוואה בדולרית צמוד לדולר ואח"כ אני אקבל הלוואה לא דולרית?

לא, אבל אפשר פשוט לפרוע את ההלואה

הדולרית ולקחת מחדש צמוד מדד. לכן, בדוק היטב את התנאים לפרעון מוקדם לפני החתימה. אם את בטוחה שתמשיכי להרויח דולרים, הסיכון של פיחותים אינו חל עלייך כי את לא מרויחה שקלים ולא חייבת שקלים. לכן, אין ספק שכדאאי המסלול הדולרי. הריבית הדולרית זולה היום ולכן מומלץ לקחת הלואה דולרית בריבית קבועה. הסיכוי לעליית ריבית בחמש השנים הבאות גדול מהסיכוי לירידה.

אם איני טועה ...

רוב המשכנתאות הדולריות הן לפי לייבור פלוס ולא בריבית קבועה.

ביטחון ...

אני מביו שאת בטוחה שתמשיכי להרויח בדולרים ... השאלה היא אם את בטוחה שתמשיכי להרוויח?

2horim

New member
אבי רק כדי להבהיר ענינים...אני יודע

שכרגע אף אחד בארץ לא מובטחת לו עבודה אםילו לא לשנה הקרובה אבל אני.... לא גרה בארץ אנ יגרה בחו"ל כבר 8 שנים וכנראה שלעולמים ואת ההלואה אני לוקחת מישראל בגלל הריבית הנמוכה... עכשיו אתה מבין אותי נכון
אז זהו כניראה שביום שני נחליט לקחת הלוואה דולרית צמודה לדולר.... אני רושמת את כל מה שאתה כותב ל יאז אם יש עוד טיפ או עוד המלצה ...אשמח לשמוע בכל אופן המון תודות

אם כך כדאי שתבדקי ...

יש מדינות (כמו ארה"ב) שבהן הריבית על המשכנתא מוכרת כהוצאה לצורך מס הכנסה. אם זה כך במקרה שלכם - כדאי לבדוק שגם ריבית שתשלמי בארץ תוכר לך.

למעלה